Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusoknál miért szükséges...

Katolikusoknál miért szükséges pap a gyónáshoz?

Figyelt kérdés
Egyáltalán ki hatalmazza fel a papokat hogy közvetítsenek ember és Isten között. Miből gondolják hogy pap nélkül Isten nem hallgatná meg az embereket?

2016. febr. 9. 11:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Jezus azt mondta gyonjátok meg büneiteket egymasnak.Ez azt jelenti,hogy ha tevedtem a felebaratom ellen menjek el hozza es beküljek ki,intezzem a hibaimat vele szembe. "

Én nem emlékszem, hogy volt valaha is olyan pap, akinek ártottam volna, vagy megbántottam volna. De jó, akkor nem megyek el hozzá gyónni. Ami meg engem, illetve egy másik embert érint, ahhoz neki meg semmi köze. Főleg nem úgy, hogy azt mondja, hogy mondjak el tíz miatyánkot, és fel vagyok oldozva.

2016. febr. 19. 10:19
 22/23 anonim ***** válasza:

Itt olvastam sokmindent a gyOnásal kapcsolatosan.Hat elcsodalkoztam,hogy nagy emberek es több vallas bibliaval a kezükben vitatargyava teszik Isten szavat .Emberi hagyomanyokra tamaszkodva ,biblia fere magyarazasa vagy pedig kisajatitva maguknak Isten szvabol azt ami nembiztos,hogy ræjuk szol.

Pld:Petert,hogy valamelyik vallashoz tartozik,ez nem igy van mert Peter a bibliahoz tartozi es alapja annak a vallasnak amelyik követi őt.Jezus a hagyomanyokon alapulo gyakorlatokot elvetette,mondvan"a ti hagyomanyotokkal megrontotatok az en atyam törvenyet"mert a hagyomanyok emberi kitalaciok.

Jezus a gyoassal kapcsolatosan azt mondta "gyonjatok meg büneiteket egymasnak.Ez aszt jelenti ha valaki vétett a felebaratja ellen menjen el hozza kerjen bocsanatot es a kart rendeze.Egy pap,hogy rendezi el a kart?

2016. febr. 19. 10:39
 23/23 anonim ***** válasza:
A 22-sel egyet ertek mert hogy egymásnak kell meggyonjuk a büneinket,mert akkor tudjuk a vesztessel intèzni a kárt ès bocsánatot tudunk kèrni.Ha a papnak gyonjuk meg nem csináltunk semmit csak annyit,hogy egy emberrel többen tudják az ügyet.Mert Jèzus azt mondta"ha panasza van a testverednek ellened menj el es rendezd el".Ez egy tökèletes elintèzès.
2016. márc. 3. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!