Katolikusoknál miért szükséges pap a gyónáshoz?
"Szerintem ugyanazért amiért bemerito János keresztsege előtt az embereknek a buneiket Jánosnak kellett megvallaniuk. "
Nekem nincs ez a rész meg, bemásolnád? :D
"Plusz Jézus Péterre bízta az oldás kötés feladatát. "
Ellenkezőleg:
Mt 19,6
Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. A mit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza.
Ha megfigyeled az egész szövegkörnyezetet, Péter Krisztusnak vallotta Jézust. Ez az, ami a köszikla, erre épati az egyházát. És ez az, ami egybeszerkeszt vagy elválaszt. Ez az, ami a mennyország kulcsa.
"Az Ószövetségben számtalan helyen irjak pl a nép helyett azt hogy "Jákob", es egyértelmű hogy az egesz népre utal az író, aki attol a bizonyos embertőlszarmazik. Vagy azt hogy "Efraim", es az egesz északi tartomanyrol beszel."
Ez vérszerinti utódlást takar, ahogy Áron nemzettsége volt a papság. Áron leszármazottjai lehettek csak papok, senki más. Efraim népe szó szerint Efraim leszármazottjai. Péternek nincs utódja, nem főtanítvány volt, mint valami kizárólagos örököse lenne Jézus tanítványának, vagy a kulcsok őrzője, mint valami spiritiszta képzelgés lenne.
A kérdéshez válaszolva, ezért szükséges:
2Thess 2,4
A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.
Márk evangélium első rész Károli:
5. És kiméne hozzá Júdeának egész tartománya és a Jeruzsálembeliek is, és megkeresztelkedének mindnyájan ő általa a Jordán vizében, bűneikről vallást tévén.
Szerintem még azt is nézd át, hogy mi a különbség a szegletkő, és az alapkő között, meg Timóteusnál, meg hogy mi volt a kézrátétel jelentősége, stb.
Igen, az ószöv idején Áron utódai lehettek papok, de nem az újszövetség idején élünk, amikor már nem vér szerint vagyunk a szövetség részesei?
Péternek nincs utóda sem vér szerinz értve, sem nem vér szerint, ez emberi kitaláció.
A szegletkő az egyetlen, a tetején összefogó kő.
A 3-nak:Jézus Peternek adta az anyaszentegyhaz iranyitasat.Tehat se a papokra se egy valasra.A katolikus valasra vegkep nem mert 325-ben jött letre
De 1200 valas van 2400 szekta ,a valaszolo modjak meg melyik vallasra vagy szektára adta az anyaszentegyhazat.Mert tisztan latszik,hogy Jézus az apostolaira az apostolok az őket követőkre es ma pedig azok akik követik Jezust es az apostolait a biblia szerint.
Most meganyi vallas es szekta,ezek külömböznek gyakorlatban,ahany annyi tanitás.Ez aszt jelenti mindenik elter a bibliatol(tisztlet a kivetel),ki meri maganak tulajdonitani az anyaszentegyhazat.Az aki tökeletesen követi a szentirast...KI AZ ?
"Az aki tökeletesen követi a szentirast...KI AZ ?"
Senki, mert mint fentebb írtam, a Szentírás nagyon sok helyen végtelenül többértelmű és szimbolikus megfogalmazású, nem beszélve az ezer meg ezer fordításáról, átiratáról.
Szóval már az, hogy mi a "A Szentírás", az se egyértelmű, nemhogy annak értelmezései.
Az már más tészta, hogy tulajdonképpen mindegy is, mert az összes vallás, amely a békét, az egymás iránti tiszteletet, valamilyen rejtett, nagyobb erőben való hitet és az emberi személyiség, jellem jó (vagyis konstruktív, segítő, építő) irányba való fejlesztését célozza, az ugyanazt a hegyet mássza, csak különböző ösvényeken.
Jezus azt mondta gyonjátok meg büneiteket egymasnak.Ez azt jelenti,hogy ha tevedtem a felebaratom ellen menjek el hozza es beküljek ki,intezzem a hibaimat vele szembe.
Jézus azt mondta "ha ajandekot viszel az oltarra de panasza van elened a testverednek,tedd az ajandekot le es old meg a panaszat amit tettel elene,utanna menj vissza es akkor tedd az ajandekodat az oltarra.
Tehat akivel szembe hibaztam azzal kell intezzem az ellene valo bünömet.
"Jezus azt mondta gyonjátok meg büneiteket egymasnak.Ez azt jelenti,hogy ha tevedtem a felebaratom ellen menjek el hozza es beküljek ki,intezzem a hibaimat vele szembe. Tehat akivel szembe hibaztam azzal kell intezzem az ellene valo bünömet."
Teljes mértékben egyet értek veled, ha olyan bünről van szó amiben én és egy másik ember az érintett. Ha rám és Istenre tartozik akkor sem kell közvetitő pap. Semmi köze hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!