Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hitler, Sztálin és Lenin...

Hitler, Sztálin és Lenin közül valaki ateista volt?

Figyelt kérdés

2016. febr. 4. 11:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

# 7 Szerintem semmi közöd hozzá, hogy hányszor olvastam végig, ahogy ahhoz sem hogy miben hiszek. Hidd el sajnos volt egy tanárnőm, aki annyira vallásos volt, hogy azért volt rossz ember. Gondolok itt arra hogy kétszínű volt, keverte a szart, aztán elmondta este az imácskáját másnap semmi lelkiismeretfurdalás stb. Ettől a tanártól én hallottam a bibliából rengeteget, de azt képzeld el RENGETEGET, óra helyett bibliát mondta nekünk, mintha minket érdekelne vagy mintha egyházi iskolába jártam volna, holott köze sem volt hozzá. Tehát én a hallott 100 meséből, ha 10-re azt mondom hogy jó ilyen lehetett akkor az is sok. Magyarán átlagoltam.

Gondolom ismét kiszúrta a szemed a "biblia" szó, tudom hogy nagy kezdőbetűvel írandó, de én személy szerint nem érzem méltónak, hogy azzal írjam, azonban Korán simán mehet nagybetűvel és nem azért mert muzulmán vagyok, hanem nem hallottam még ennyi pocsék dolgot ezzel a hittel kapcsolatban és mielőtt elkezdődne a terrorizmusról is a vita meg az ISIS meg Amerikát is besorolnád ide aztán jönnének a zsidók stbstb elmondanám nem vagy Muszlim és csak mindkettőnk elpocsékolt idejét szeretném megmenteni. Szívesen.

Remélem kielégítő választ kaptál. :)

2016. febr. 4. 15:33
 12/20 A kérdező kommentje:
ateista az, aki foglalkozik a témával? ezt nem tudtam
2016. febr. 4. 16:00
 13/20 anonim ***** válasza:
76%

# 7

"Szerintem semmi közöd hozzá, hogy hányszor olvastam végig,"

De. Azóta közöm van hozzá, amióta nyilvánosan véleményt nyilvánítottál róla. Jogom van tudni, hogy tévedésből beszélsz hülyeséget, vagy tényleg hülye vagy.

"... ahogy ahhoz sem hogy miben hiszek."

Ehhez valóban nincs közöm, de ha nem tűnt volna fel, nem is kérdeztem.

"Hidd el..."

Ezek után, neked? Még azt sem hiszem el, amit kérdezel.

2016. febr. 4. 16:15
 14/20 anonim ***** válasza:

"Tehát a kérdésem az volna, hogy hány százalékát olvastad a Bibliának, hogy így kijelented, hogy a 90%-a nem igaz?"

Én bevallom neked kb. 2 oldalt olvastam a Bibliából. És nem, attól, hogy te többet olvastál nem neked lesz automatikusan igazad. Az Ószövetség egy az egyben mese. Az Újszövetség Jézus gyerekkoráról szintúgy, a felnőttkoráról meg talán igaz, hogy hülyítette a népet, a többi nem. Ez kb 10 százalék igazságtartalom.

És mielőtt megkérdezed. Onnan tudom, hogy miről szól, hogy vannak fent interneten rövidített mesék róla.

2016. febr. 4. 17:59
 15/20 anonim ***** válasza:

"ateista az, aki foglalkozik a témával? ezt nem tudtam"

Hát olyannyira csak, hogy definiálni tudja a maga világszemléletét, és benne a szerepét. Miután ez a három ürge hatalomhoz jutott, egyáltalán nem törődtek a maguk vallásosságával, így igen, mondhatjuk, hogy ateisták voltak, de azt is, hogy ők ilyen szempontból semmit sem képviseltek, vagy akartak képviselni. Identitásukban nem játszott szerepet még az ateizmussal való foglalkozás/önértelmezés sem.

2016. febr. 4. 19:14
 16/20 anonim válasza:
#1. az okkultizmus az nem vallás! És főkép nem keresztény hit! Ha én hinnék az okkultizmusban attól még nem lennék vallásos.
2016. febr. 7. 08:34
 17/20 anonim ***** válasza:

#3 és #11 (=#3)

"mindkettőnk elpocsékolt idejét szeretném megmenteni."

Nos, öncélú zavaros szófosásod most már valóban, itt véglegesen beszüntethetnéd! Légy tekintettel a fenti soraidra. Tudom, nehezedre fog esni: ész, értelem nélkül értelmes vitát lefolytatni nem lehet...

2016. febr. 7. 11:28
 18/20 anonim válasza:

Sztálin papnövendék volt,amíg nem lett postakocsi-rabló,

majd bolsevik forradalmár.Nem csak ellenfeleivel bánt el, hanem párttársival is.Féltékeny volt tábornokaira is és 40-et kivégeztetett közülük a II. Világháborúban. Ezt nyilván úgy tehette,hogy nem

befolyásolta világnézete.

Lenin művelt, nagy tudású ember volt.A vallást ópiumnak tartotta.Csak a világforradalomra és a proletár internacionalizmusra koncentrált munkáiban.

Mind társadalom-,mind természettudományos munkái voltak,amik közül ma is több nézete helytáll.(pl. a

gazdaság és a politika egy, az imperializmus meghatározása,bár azt hitte ez lesz a kapitalizmus legfelsőbb foka.Nem láthatta a neokolonializmust.)

2016. febr. 7. 14:51
 19/20 PrometheusDS válasza:

Itt a srác, aki 2 oldalt olvasott a Bibliából, és kijelenti, hogy 90%-a hazugság, mert volt egy tanárnője, aki állítólag idióta volt, de ő mégis arra alapoz, amit tőle hallott. Akkor ki az idióta? Azért nincs Isten, mert neked rossz tanárnőd volt?

Ez olyan, mint azt mondani, hogy azért nincs Isten, mert néhány pap pedofil, vagy mert a pápa korrupt, vagy esetleg, mert átírták szemét emberek a Bibliát. Ennek semmi köze, ahhoz, hogy van Isten, vagy nincs.

Az okkultista szerintem azt jelenti: hisz a természetfelettiben. De ettől még lehet Istenhívő. Csak nem biztos, hogy tiszteli Istent. Hisz vannak rajta kívül még más erők is. Az ateisa az,aki nem hisz semmilyen felsőbb hatalomban, csak abban, ami fizikai érzékszervekkel megtapasztalható.

2016. febr. 11. 18:10
 20/20 anonim válasza:

Hitlernek az volt tulajdonképpen az egyetlen jó oldala (ha jobban belegondolunk), hogy ugyanúgy mint Lenin és Sztálin szintén ateista volt. A komoly, művelt, intelligens emberek mind ateisták (legfeljebb különböző okok miatt nem hangoztatják) és bár igaz, hogy Hitler egyik fenti tulajdonsággal sem rendelkezett de ezen hiányosságai nem zárják ki, hogy ateista lehessen.

Az ember teremtette az Istent és nem az Isten az embert és bár manapság nem divat Marxot olvasni (még csak említeni sem) de talán érdemes legalább bele nézni ebbe a pár sorba:

[link]

Vagy ugyanitt Lenin...-az ő sorai megérdemlek, hogy ide másoljam mert minden egyes szava olyan igaz, hogy...:

„Aki egész életében dolgozik és nélkülöz, azt a vallás arra tanítja, hogy legyen alázatos és türelmes földi életében, a mennyei jutalom reményével vigasztalja. Akik meg mások munkájából élnek, azokat arra tanítja a vallás, hogy legyenek jótékonyak földi életükben, s ezzel nagyon olcsó mentséget ajánl nekik kizsákmányolói létükre, jutányos áron ad nekik jegyeket a mennyei boldogságra. A vallás ópium a nép számára. A vallás a szellemi pálinka egy neme, amelybe a tőkés rabszolgái belefojtják emberi mivoltukat, csak valamelyest is emberi létre való igényeiket.”

És még egy mondat. Érdemes megfigyelni, hogy a legirgalmatlanabb, legkönyörtelenebb, legszívtelenebb emberek a vallásos emberek és azon belül a római katolikusok.

2021. ápr. 10. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!