Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi történne, ha kiderülne,...

Mi történne, ha kiderülne, hogy Jézusnak vannak élő leszármazottai? Netán be is állítana az egyik a Vatikánba és DNS teszttel bizonyítaná ( pl. a Torinói lepellel )?

Figyelt kérdés

Az egész a da Vinci kód című film után kezdett érdekelni. Utána néztem és vannak források, amik azt írják, hogy találtak egy könyvet, amely Jézus feleségéről és gyermekeiről ( 2 ) ír. Na jó, nem volt a leghitelesebb forrás ( szabadonébredők meg hasonlóak ).

Ezután bele ástam magam és kiderült: több evangélium van, ami nyilvánosságra került és ír Jézus feleségéről ( volt egy, ami azt állította hogy Szűz Mária nem az anyja, hanem az első felesége volt Jézus Krisztusnak ). Ezek viszont nem bizonyíthatóak egyértelműen.

Ami viszont tény: a Vatikán könyvtára több ezer éves könyveket, feljegyzéseket rejt, amiket nem láthat senki a Pápán és az apostolokon kívül.

Nem kizárt, sőt jó esély van rá, hogy titkolnak valamit. És elég könnyű lenne eltitkolni. Lehet nem is 12 az a 12 apostol? Lehet hogy nem csak 4 írt evangéliumot ( sőt, elég valószínű hogy mindegyik írt )? Lehet tényleg van valami eltitkolni valója az egyháznak?

Ámde ezek olyan kérdések, amikre senki nem tud választ adni - talán még maga a pápa sem.

Az én kérdésem, ezeken túl az, hogy lehet hogy van leszármazottja Jézusnak?

Ha igen és beállítana a Vatikánhoz, ő lenne az új pápa? Hiszen elméletileg ő Jézus vére, Isten fiának leszármazottja, tehát az egyház feje, nem?

2016. jan. 31. 22:53
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
szerintem sem örökölte volna Isteni természetét, miért ne nemzhetett volna egy hétköznapi embert, hiszen az emberi és az Isteni természet nem keveredett el benne, most persze elméleti síkon beszélek csak
2016. febr. 2. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!