Mi történne, ha kiderülne, hogy Jézusnak vannak élő leszármazottai? Netán be is állítana az egyik a Vatikánba és DNS teszttel bizonyítaná ( pl. a Torinói lepellel )?
Az egész a da Vinci kód című film után kezdett érdekelni. Utána néztem és vannak források, amik azt írják, hogy találtak egy könyvet, amely Jézus feleségéről és gyermekeiről ( 2 ) ír. Na jó, nem volt a leghitelesebb forrás ( szabadonébredők meg hasonlóak ).
Ezután bele ástam magam és kiderült: több evangélium van, ami nyilvánosságra került és ír Jézus feleségéről ( volt egy, ami azt állította hogy Szűz Mária nem az anyja, hanem az első felesége volt Jézus Krisztusnak ). Ezek viszont nem bizonyíthatóak egyértelműen.
Ami viszont tény: a Vatikán könyvtára több ezer éves könyveket, feljegyzéseket rejt, amiket nem láthat senki a Pápán és az apostolokon kívül.
Nem kizárt, sőt jó esély van rá, hogy titkolnak valamit. És elég könnyű lenne eltitkolni. Lehet nem is 12 az a 12 apostol? Lehet hogy nem csak 4 írt evangéliumot ( sőt, elég valószínű hogy mindegyik írt )? Lehet tényleg van valami eltitkolni valója az egyháznak?
Ámde ezek olyan kérdések, amikre senki nem tud választ adni - talán még maga a pápa sem.
Az én kérdésem, ezeken túl az, hogy lehet hogy van leszármazottja Jézusnak?
Ha igen és beállítana a Vatikánhoz, ő lenne az új pápa? Hiszen elméletileg ő Jézus vére, Isten fiának leszármazottja, tehát az egyház feje, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!