Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten azért ennyire közömbös/r...

Isten azért ennyire közömbös/rosszindulatú a világon lévő rossz dolgokkal szemben, mert bepöccent a fia kivégzése miatt?

Figyelt kérdés

Körülbelü azóta van az, hogy csak rossz dolgok történnek. Jelenleg is milliók éhezenek, a világot egyértelműen egy szűk - istentelen? - banda irányítja, 62 ember gazdagabb mint 3.500.000.000 együttvéve, kínok, pedofília, űzérkedés, háború... Isten pedig jót nevet az egészen, nem csinál semmit. A helytartója, csak még többet ront a helyzeten (Ferenc pápa) a tutyimutyi, rosszat babusgató hozzáállásával. A püpöki kar meg lehúzásra, élősködésre rendezkedett be.

Más vallások sem különbek lásd az őrjöngő muzulmánokat, vagy az egyre inkább harácsoló, mindig sértődött izraeitákat.

Lehet isten bepipult anno amikor a fiát megölték? Végül is azóta nem volt egy isteni kinyilatkoztatás sem, szentek se (csak amiket kineveztünk jobb híján), csodatétel se volt, szóval semmi. Csak szenvedés, halál, betegségek... Isten mit tesz erre? Alágyújt max. és jót nevet. Épp csak azt nem modja, hogy "megérdemlitek" vagy "ezt a fiamért kapjátok!!!". Az imádozást meg se hallja, vagy ha igen még rosszabb, mert vastagon leszarja.

De akkor miért nem öl le minket gyorsan? Szadista és élvezi ahogy szenvedünk? Vagy átdta a világot Lucifernek, tessék kínozd őket, nekem nem kellenek, megölték a fiamat...

#Isten #sátán #gyilkosság #közöny #bepöccent #jókat röhög rajtunk
2016. jan. 29. 15:35
 1/6 KZitus ***** válasza:

Ha ennyi sok kérdésed van, miért nem nézed meg a Bibliában a válaszokat? Mindre ott a válasz! Mégsem lehet olyat tenni, hogy oldalakat írunk, hiszen annyi a kérdés!

A fő kérdésedre a válasz: nem:-)

2016. jan. 29. 16:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez egy olyan kérdés ami inkább érzelmekre alapul, de ha érdekel egy keresztyén álláspontja, természetesen válaszolok...

A Bibliában sehol nincs szó arról, hogy a világon minden fenékig tejföl kellene hogy legyen. Még keresztyéneknek se. Magát Jézust is ártatlanul kivégezték, apostolokat is börtönbe vetették, stb.

És azt se fejeltsd el hogy a Biblia szerint nem Isten távolodott el az embertől, hanem fordítva!

Tekintve hogy református vagyok nem tisztem megvédeni a katolikus egyházat, a zsidókat, és muzulmánokat, sőt tekintve hogy érzelmi alapon írsz róluk, gőzöm se lenne hogy hogyan lehetne megvédeni őket...

2016. jan. 29. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Hamvas Béla nevű felhasználó válasza:

A fák, vagy az ég, a szél, a madarak, vagy a csillagok mindennap megajándékoznak. Megtaláltam a világ tengelyét.

2016. jan. 29. 16:14
 4/6 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

"Körülbelü azóta van az, hogy csak rossz dolgok történnek."

"Rossz" dolgok mindig történtek.

"Jelenleg is milliók éhezenek,..."

Milliók meg nem.

"...a világot egyértelműen egy szűk - istentelen? - banda irányítja,..."

A gravitációt, nappalhosszúságot, a tavasz hérics nyílását vagy az ámbráscetek szaporodási szokásait,...stb nem irányítják.

"62 ember gazdagabb mint 3.500.000.000 együttvéve,..."

Kit érdekel?

"kínok, pedofília, űzérkedés, háború..."

Öröm, szerelem, tisztesség, béke!

Inkább a látásmódoddal van bibi.

Ahogy Obi-wan mondta: "Csak a rosszat látod, Anakin. Ügyelj a gondolataidra!

Ügyelj a gondolataidra, mert tévútra csalnak!"

2016. jan. 30. 12:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Isten szabad akaratot adott, ezt bizonyos emberek rosszra használják. A rossz dolgok a bűn következményei. Ha mélyen magadba nézel, te sosem okozol másnak szenvedést, szándékosan vagy gondatlanságból? Velem bizony előfordul. De mégis jó dolognak tartom a szabad akaratot.

Azt én sem értem, hogy miért hagyja Isten, hogy ennyien szenvedjenek, még ha ez a mi bűneink következménye is (nem Isten bepöccenése által, hanem közvetlenebb módon). De ebbe úgysem tudunk egyelőre beleszólni - szerintem amúgy Isten tudja, mit csinál, csak mi nem látjuk át. A mi részünket meg kell tennünk, úgy, ahogyan a legjobban tudjuk. Én mindig úgy érzem, hogy túl keveset segítek másokon, pedig megtehetném, és igyekszem ebben is fejlődni.

2016. jan. 30. 21:10
 6/6 anonim ***** válasza:

A keresztény isten nem haragszik fia kivégzése miatt. A vallásuk (vallásotok?) szerint minden egyes embert szeret.

Elindítok két szálat, egy reálisat és egy bibliait:

"Körülbelül azóta van az, hogy csak rossz dolgok történnek."

Reális: Meg kell fogalmaznod magadban a 'rossz' szó fogalmát. Mi számít rossznak?

Az ölés? : A kereszténység előtt is ugyanúgy voltak gyilkosságok, a fekete mágiát használó pogány vallású törzsek nagy része sorra átkozta/ölte a másik ellenséges törzs tagjait. Azelőtt is volt olyan, hogy valaki éhen halt, voltak olyan gyermekek, akiket molesztáltak a beteg emberek stb...

bibliai: Már az ótestamentumban (a keresztény isten fia előtti időszak) is volt rengeteg gyilkosság, csalás, lopás stb...

"a világot egyértelműen egy szűk - istentelen? - banda irányítja, 62 ember gazdagabb mint 3.500.000.000 együttvéve"

Ide csak azt tudom írni, hogy csak a gyenge elméjűeket lehet irányítani. Aki erős, azzal sem a pénz, sem a hatalom nem bír el. Valamint ez már egy összeesküvés elmélet, amiről valószínűleg semmi fogalmad sincs, csak láttál pár posztot az interneten, és gondoltad bizonyára igazak (az Illuminati sem egy gonosz szekta, amelyik mindenkit irányítani akar, attól, hogy ezt olvasod és hallod a médiából).

"Más vallások sem különbözőek lásd az őrjöngő muzulmánokat, vagy az egyre inkább harácsoló, mindig sértődött izraelitákat."

Reális: Felsoroltál 2 vallást, miközben több tízezer létezik, illetve több, de nincs mind nyilvántartva. Ezeknek a vallásoknak nem az istene, hanem annak hívei kapnak vérszemet, amikor belemagyaráznak dolgokat a hitükbe, amik nincsenek is jelen. Bibliait ehhez nem tudok mondani.

Ami bánt, hogy annyira csak a kereszténységben gondolkodsz... pedig milliónyi vallás közül választhatsz, ha ennyire megveted a keresztény istent, akkor mi értelme erőltetni? Nincsenek saját gondolataid... egyszerűen azzal magyarázol mindent, hogy az istenetek így akarta, ez elég szomorú számomra.

Ohh, és Lucifer is csak a könyvetekben gonosz. ;) Inkább legyél ateista vagy szabadgondolkodó, esetleg más vallású, amely nem tiltja a gondolkodást és a tanulást... a kereszténységet nem az embernek, hanem a birkának találták ki az én véleményem szerint. :)

2016. febr. 1. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!