Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi miért nem hisznek...

Jehova tanúi miért nem hisznek Istennek?

Figyelt kérdés

A Biblia azt írja, hogy aki által teremtetett a világ, annak a második eljövetelét minden szem meglátja, akik még élnek azok elragadtatnak a felhők fölé, hogy elé menjenek, majd jön a testek feltámadása. Ez Isten szava.

jehova tanúi viszont ez:

Jézus Fizikailag soha nem fog még egyszer eljönni.

ezt abból is jól érthetjük, amikor azt mondja az írás, hogy minden szem meglátja, még azok is akik átszúrták.

ezek az emberek már rég meghaltak, ugyan hogyan is láthatnák.

(Jelenések 1:7) 7 Íme! Eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt, azok is, akik átszúrták; és a föld minden törzse veri magát bánatában miatta. Igen, ámen.

Mire utalnak a ’felhők’? A láthatatlanságra. Ha a repülőgép sűrű felhőben vagy a felhők fölött repül, a földről általában nem látják az emberek, jóllehet motorjának a hangját hallhatják.

Ha Krisztus az égben láthatóan jelenne meg, logikus, hogy nem láthatná „minden szem”. Vajon látható lenne Európában, Afrikában és az amerikai kontinensen, ha például Ausztráliában jelenne meg?

Tehát ez a szervezet azt tanítja, hogy amit Isten mondott az nem igaz, különben sem lenne képes megtenni azt, amit ígért. Részükről olyan, hogy második eljövetel, nem fog bekövetkezni, mert szerintük ez lehetetlen és kész.

Vélemény?

2016. jan. 23. 08:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy tèves információ mert Jt.Istenben hisznek ès az Ő elrenezèsèben.

Mert egyes vallások azt tanitjàk,hogy Jèzus Isten es erre mondjàk nem hiszünk istenben.Mi Akit Jèzus Atyjának hiv mi abban az Atyaban(Istenben)hiszünk.A vallàso Jèzust Istennek mondjàk mi Jt. Isten Fiànak mondjuk es hisszük mert a biblia maskèppen nemirja.

Logikus a kèrdès:Amikor Jèzus imàdkozott akkor kihez imàdkozott:önmagàhoz? Akkor a János.17 rèszèbe mièrt mondja "Atyàm aldj meg azzal a dicsősèggel mivel birtam tenàlad a vilàg létele előtt" Ha Ő Isten,akkor miért kérte Istentől ezt.A felelet : Azèrt mert Jèzus az Isten Fia a vilàgegyetem màsodik személye,amit Ő tisztessèggel betölt.

Jehova Tanui ezt az isteni elrendezèst tiszeletben tartjàk es elismerik,hogy az Isten Jehova,Fia Jezus Krisztus.

Aki nem ezt mondja rolunk az hazudik.

2016. márc. 27. 19:23
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Kèrdező.Jèzust nem csak azok szegeztèk àt akik gyakorlatilag jelenvoltak a kivègzèsèn. Termèszetesen azok is meg látják.

Napjainkban is sokan àtszegezik jelkèpesen,akik nem követik es nemismerik el az Isteni elrendezèsben mint második szemely.

2016. ápr. 12. 22:25
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Kėrdező èn is nagyon sajnàllak,mert nem èrted a bibliàn alapuló tiszta es erthető vállaszt a #3-tol.
2016. ápr. 13. 12:53
 14/19 A kérdező kommentje:
Én nem értem??? De hisz te állítod, hogy a Biblia hazudik, és nem fogja meglátni minden szem! Nyugodtan sajnáld magad, mert a Biblia szava világos, de ti mégis átírjátok, csak hogy illeszkedhessen a kitalált 1914hez.
2016. ápr. 13. 19:30
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Kèrdező te tudod mi az az 1914? Ha nem tudod akkor kèrdezd meg. Majd itèlkezhetsz ha bàr ha akarod ugy is kimagyaràzod.
2016. ápr. 13. 19:49
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Tisztelt kèrdező:Feltetted ezt a kèrdèst,amiből kiderült,hogy nemismered Jehova tanui àltal mondott profèciák kifejtèsèt. De mèg a bibliàban megirt jövendőlèseket sem.

Ezt azèrt irom mert,fogalmad sincs arrol,hogy Jehova Tanui mit mondanak a Jèzus második eljövetelèről:mert mondanak!

-Továbbá a bibliàn meg irt profèciàkat sem èrted,mert ha èrtenèd,a kèrdèst vagy nem teszed fel, vagy máskeppen teszed fel.

Ėn erre csak azt tudom mondani,hogy olvasd el a tanuktol az erre vonatkozó èrveiket es azutàn èrvelj.Mert igy megtèvesztetted magadat is es a laikus olvasot is.Es sajnos erre csak azt tudom mondani,amit a Jelenèsek könyve mond:"A hazugok nem öröklik Isten Kiràlysàgàt".

2016. ápr. 15. 06:59
 17/19 A kérdező kommentje:
Hogyne ismerném. Ezért tudom, hogy hazugság. Ha nem az őrtornyon keresztül néznéd a Bibliát, akkor te is látnád, de nekem mindegy miben hiszel, már messze nem érdekel, hogy halott vagy.
2016. ápr. 15. 09:14
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Kèrdező:Jèzus igy beszèlt az emberekkel?Soha!

-Valakit a halottak közè sorolni jogod van? Helyedben nagyon szègyelnèm magam ,hogy azt mondom Jèzus követője vagyok,es akit megvàltott arra ezt mondjam halott.

-De milyen joggal?

-Egyàltalàn,hogy mered bekèpzelni magadnak,hogy keresztèny vagy.

Jèzus azt mondta imàdkozzatok ellensègeitekèrt.Hàt te igy követed Jèzust? Szomoru helyzetbe vagy!

Nemtudom erdemese egy Jèzustol való mejegyzèst tegyek?

Csak az èn szavaimmal:a hàz Ura elmegy hazurol,a gonosz szolga azt hiszi,hogy halogatja az Ura a hazajövetelèt.A szolgatãrsait ütni-verni kezdi es nem ad tàplàlékot nekük.Haza jön az Ura es làtja,hogy a gonosz szolga dorbèzol.Eltàvolitja a hàztol az Ura.

-Te vagy aki ütöd-vered a szolgatàsaidat,nem pedig imàdkoznàl èrtük.

Ezt tanitja a vallàsod?

Ilyent làttàl az Őrtoronyba?

Örvendek,hogy nemtartozok veled egyhelyre,de a kivàncsiàgomat töltsd be ès ird meg milyen vallàt kèpviselsz? Mert csunyàn szembe futottàl Jèzus tanitàsaival es ezzel màsodszorra is megfeszitetted Jèzust.

Külömben nem harakszok,mind,hogy egy rendas keresztènyhez illik.Jèzus azt mondta "Atyàm nèzd el nem tudjàk mit cselekszenek".

2016. ápr. 15. 10:16
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

14-es:

Nem Jt.irtàk àt a bibliàt,csak neked valaki mondta es te ellenőrzès nèlkül szorakozol azzal amihez nincs közöd.

Te melyik bibliat olvasod,ha egyàltalàn olvasod.

Az 1450 forditott katolikus forditàst? NA NE.mert màr nincs. Akkor mièrt forditottàtok àt pld.Kàroli G.-ra,Bèkès Dalos,SzIT.stb.köztük van eltèrès.

Èn tanultam.Karoli G,SzITársulat,UVF-bol,de nemkerestem a hibàt bened mert semmi közöd.Te mièrt keresed a hibàt benem ha tanulok az UVF-bol. Tanulhatsz te is belőle mèg hozzà off.nèlkül,mert a mai nyelvezettel könyebben èrthető.

2016. ápr. 15. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!