Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetséges a párkapcsol...

Hogyan lehetséges a párkapcsolat megélése tisztán (évekig)?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

16 éves lány vagyok, a barátom 18. Már több, mint egy éve együtt vagyunk. Elég sok nehézséget okoz a tisztaság. És a házasság még legalább 5-6 év múlva esedékes. Tudnátok tanácsot adni?

Köszönöm!

(Az olyanok ne írjanak, akik ezt az egészet értelmetlennek és hülyeségnek tartják. Köszönöm!)

2016. jan. 20. 19:31
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
48%

Az a baj, hogy emiatt aztán bűntudatod lesz.

Aztán a szexet összekapcsolod a bűnnel - ami majd akkor sem fog teljesen feloldódni, mikor már házas leszel.

Nézd: a PÁRkapcsolat fontos része a szexualitás. Nagyon fontos része. Nem csak az, hogy lefekszetek egymással, hanem minden intimitás, ami ehhez tartozik.

Ha ez nálatok évekig hiányzik, ÉS még ráadásul a bűnhöz is kötődik - akkor Isten mentse meg ezt a kapcsolatot.

2016. jan. 22. 08:37
 32/42 anonim ***** válasza:
0%
Úgysem érti meg szerencsétlen. Teljesen félreérti a vallás lényegét, és jó úton jár afelé, hogy egy boldogtalan, bigott szerencsétlen legyen belőle.
2016. jan. 22. 09:35
 33/42 anonim ***** válasza:
10%

Az egy dolog: ez a saját élete, ő dönt.

De a párja?

2016. jan. 22. 10:48
 34/42 anonim ***** válasza:
0%
Ha van esze, megpattan minél előbb. Hacsak nem támogatja ő is ezt az elmebajt. Egyszerűen nem értem, miért nem képes sok ember a vallását pozitívan megélni, ahelyett, hogy a bűnre, meg kénköves kárhozatra koncentrál.
2016. jan. 22. 12:26
 35/42 anonim ***** válasza:
0%
Én is így látom... szomorú vagyok, amikor egy ígéretes élet tévútra jut.
2016. jan. 22. 14:26
 36/42 A kérdező kommentje:
Köszönöma válaszokat! Én boldog vagyok így. És a párom is vallásos, ő is így gondolkozik.
2016. jan. 22. 15:50
 37/42 anonim ***** válasza:
70%
Akkor maximum együtt lesz egy bűntudattal terhelt, boldogtalan életetek. Aki a tanácsra nem hallgat...
2016. jan. 22. 17:07
 38/42 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudom, hogy tisztában vagy-e vele: az ember az egyetlen lény a Földön, aki tud szeretkezni terhesen is.

Pedig ott csak EGY évről van szó... valami miatt mégis fontos, hogy a férfi ez idő alatt se maradjon kielégítetlenül. Más állatnál ez a szokásos: van olyan, ahol a nőstényeknek csak 3 óra áll rendelkezésére egy évben, hogy szexeljenek. Ha ezalatt a hím nem találja meg őket, akkor arra az évre ugrott a lehetőség.

Az igaz, hogy ott a hím utána rögtön továbbáll.

Vajon miért van az az embereknél, hogy még egy év sem maradhat ki? Mármint normális esetben...

2016. jan. 22. 20:57
 39/42 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező én a magam részéről örülök hogy vannak olyan fiatalok, akik legalább fontosnak tartják ezt a kérdést! Én nem tartom értelmetlennek hogy szeretnétek tiszták maradni a házasságig!

Más kérdés hogy mennyire komolyak a szándékok a házasságot illetően és mennyire komolyan kell elköteleződni 16 éves korban. Régen kb. egy évig jártak jegyben és utána házasságot kötöttek. Sajnos ebben a frusztrált világban ez nem így működik!

Szerintem ez az idő amit kitűztetek, nagyon hosszú, nem biztos hogy működni fog a dolog!

Azért kívánok Nektek kitartást! :)

2016. jan. 22. 21:34
 40/42 anonim ***** válasza:
56%
Szia, szerintem ne hallgass a sok hülyére, akik azt mondják, hogy nem lesz jó a szexuális életed, ha vársz a házasságig. Valaki írta, hogy kerüljétek a kényes szitukat, nem az, hogy ne legyetek kettesben, csak mikor úgy vagytok kettesben, hogy senki nem zavarna, ha lefeküdnétek egymással. Pl együtt alvás. Meg érdemes addig is minél inkább arra fókuszálni, hogy mennyire egyeznek a terveitek a jövőre nézve, mik a célok, hol akartok élni, stb, így még inkább el tudjátok dönteni, hogy együtt maradtok-e vagy sem. Ha igen sztem egy kis esküvőt akár érettségi után is csinálhattok, így nem kell annyit várni, család, barátok összedobnak egy ki-mit hoz azt esszük batyus vacsorát, rengeteg ilyen esküvőn voltam. Főiskola alatt remélhetőleg fognak támogatni a szüleitek, de nem látom hogy az hogy tanultok ill hogy ez idő alatt már házasok legyetek miért lenne kizáró ok, a tanulás nem élősködés, ha egyébként is támogatnának titeket azalatt.Amúgy meg kérjetek erőt, bölcsességet Istentől és ne kárhoztasd magad, ha ennyi idő alatt mégsem tudjátok kivárni. Isten szeret. Ajánlanék egy jó könyvet, a címe Spílhózni. Van benne szó arról is, hogy ha a kapcsolat már lelki szinten eljutott egy pontra, nem érdemes várni a házassággal, a testi és lelki intimitásnak összhangban kell lennie és ha tisztaságban akartok maradni egy bizonyos lelki mélység után javasolt összeházasodni, hiszen a kapcsolat megérett a szexre is.
2016. jan. 23. 12:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!