Hogyan lehetséges a párkapcsolat megélése tisztán (évekig)?
Sziasztok.
16 éves lány vagyok, a barátom 18. Már több, mint egy éve együtt vagyunk. Elég sok nehézséget okoz a tisztaság. És a házasság még legalább 5-6 év múlva esedékes. Tudnátok tanácsot adni?
Köszönöm!
(Az olyanok ne írjanak, akik ezt az egészet értelmetlennek és hülyeségnek tartják. Köszönöm!)
Az a baj, hogy emiatt aztán bűntudatod lesz.
Aztán a szexet összekapcsolod a bűnnel - ami majd akkor sem fog teljesen feloldódni, mikor már házas leszel.
Nézd: a PÁRkapcsolat fontos része a szexualitás. Nagyon fontos része. Nem csak az, hogy lefekszetek egymással, hanem minden intimitás, ami ehhez tartozik.
Ha ez nálatok évekig hiányzik, ÉS még ráadásul a bűnhöz is kötődik - akkor Isten mentse meg ezt a kapcsolatot.
Az egy dolog: ez a saját élete, ő dönt.
De a párja?
Kérdező, nem tudom, hogy tisztában vagy-e vele: az ember az egyetlen lény a Földön, aki tud szeretkezni terhesen is.
Pedig ott csak EGY évről van szó... valami miatt mégis fontos, hogy a férfi ez idő alatt se maradjon kielégítetlenül. Más állatnál ez a szokásos: van olyan, ahol a nőstényeknek csak 3 óra áll rendelkezésére egy évben, hogy szexeljenek. Ha ezalatt a hím nem találja meg őket, akkor arra az évre ugrott a lehetőség.
Az igaz, hogy ott a hím utána rögtön továbbáll.
Vajon miért van az az embereknél, hogy még egy év sem maradhat ki? Mármint normális esetben...
Kedves kérdező én a magam részéről örülök hogy vannak olyan fiatalok, akik legalább fontosnak tartják ezt a kérdést! Én nem tartom értelmetlennek hogy szeretnétek tiszták maradni a házasságig!
Más kérdés hogy mennyire komolyak a szándékok a házasságot illetően és mennyire komolyan kell elköteleződni 16 éves korban. Régen kb. egy évig jártak jegyben és utána házasságot kötöttek. Sajnos ebben a frusztrált világban ez nem így működik!
Szerintem ez az idő amit kitűztetek, nagyon hosszú, nem biztos hogy működni fog a dolog!
Azért kívánok Nektek kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!