Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetséges a párkapcsol...

Hogyan lehetséges a párkapcsolat megélése tisztán (évekig)?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

16 éves lány vagyok, a barátom 18. Már több, mint egy éve együtt vagyunk. Elég sok nehézséget okoz a tisztaság. És a házasság még legalább 5-6 év múlva esedékes. Tudnátok tanácsot adni?

Köszönöm!

(Az olyanok ne írjanak, akik ezt az egészet értelmetlennek és hülyeségnek tartják. Köszönöm!)

2016. jan. 20. 19:31
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
70%

Szervusz.

Úgy, hogy ezen udvarlási időszak alatt kerülitek az olyan helyzeteket, ami lehetőséget adna a helytelenségre.

Pl:

Ne legyetek kettesben egy elzárt helyen, és ép ezért ne is lakjatok együtt, mint ha már házasok volnátok.

Minden olyan helyzetet kerüljetek amik lehetőséget adnának a paráznaság elkövetésére,

az udvarlás alatt így lehet megóvni hogy a házasság, és a házas ágy tiszta maradjon

(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.

2016. jan. 20. 21:46
 12/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, én mindenki véleményét tiszteletben tartom, kérlek ti is tartsátok az enyémet! Nem bigott vallásosság miatt döntöttem így, hanem, mert én így érzem helyesnek.

Kedves utolsó, hogy érted azt, hogy ne legyünk kettesben? Nem gondolom, hogy úgy meg lehetne ismerni egymást. Mi együtt aludni is szoktunk.

2016. jan. 20. 21:57
 13/42 anonim ***** válasza:
Basszus, mi a párommal nem vagyunk vallásosak sem, de 5 év alatt sem szexeltünk soha... elmondom, hogy kb az első 1-2 év a legrosszabb, onnan már egyre jobb lesz, lassan elmúlnak a vágyak, kb olyan lesz vele utána mintha egy jóbaráttal lennél csak. 5 év után én nem mondom hogy nem vágyok rá néha, nagyon ritkán, de nem okoz gondot elviselni hogy úgysem lehet semmi. Már simán mellé fekszek minden este, összebújunk és alszunk. (mi együtt élünk) Úgy érzem már kihaltak a vágyak.
2016. jan. 20. 22:23
 14/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, ti miért nem feküdtetek le egymással?
2016. jan. 20. 22:28
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, miért vártok ilyen sokáig a házassággal?

Amikor ezt a szabályt kitalálták, a lányok 14-16 évesen házasodtak. Azt még ki lehetett bírni egészségesen.

Na de 5-6 évet? Ebből valamilyen betegség lesz. Méghozzá lelki, ami sokkal nehezebben gyógyítható.

Van még egy probléma: 16 évesen te még nagyon sokat fogsz változni. Lehet, hogy később derül ki, hogy nem illetek össze.

2016. jan. 21. 06:38
 16/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Azért várunk ilyen sokáig, mert nagyjából akkor jutunk el odáig, hogy rendes munkánk lesz.És nyilván nem a szüleink pénzéből szeretnénk élni. Nekem még a gimiből is van 1,5 év. Utána egyetem, gyorsan összejön az a 6 év.

Nyilván változunk még mindketten és, ha úgy alakul, akkor szakítunk. Nem tudhatjuk még, hogy mi tényleg házastársak leszünk-e. Addig meg fel lehet bontani a kapcsolatot.

Ha pedig arra gondoltál, hogy szexuálisan nem fogunk összeilleni. Nos, én ettől nem félek. Ha pedig mégis így alakulnak, akkor azt nagyon sajnálnám, de nem gondolom, hogy rámenne a házasság. Azt gondolom, hogy a szerelem az két ember tudatos döntése egymás mellett. Ha nem működne a szex, akkor is tudatosan szeretnénk egymást és kitartanánk egymás mellett.

2016. jan. 21. 07:22
 17/42 anonim ***** válasza:
58%

6 év múlva ő 24 éves férfi lesz.

Nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy ilyen idős koráig kibírja szex nélkül, nem betegszik bele - ÉS utána egészségesen tud szexelni veled, és még együtt is maradtok és továbbra is szeretitek egymást.

Neked is kicsi az esélyed erre, 2 évvel fiatalabban is - de te még jobban elviselheted.

Ő nem.

Ha egy kis esze van, akkor nem megy bele ebbe. Pontosabban nem dob el mindjárt téged - de ha adódik más lehetősége, azt ki fogja használni.

2016. jan. 21. 08:22
 18/42 anonim ***** válasza:
27%

Kedves Kérdező, 11-es vagyok.

azért írtam, mert nagyobb az esélye, mit ha nem aludnátok egymás mellett.

Hiszen a lehetőséget megadjátok ennek, az Ördög pedig nem alszik.

Az udvarlás alatt is meglehet ismerni a másik felet, mi is így tettük,.

ha a két ember őszinte, akkor nem csapják be egymást, és akkor is úgy viselkednek amikor ott van a másik fél és akkor is mikor nincs.

egyébként pedig a kitartást az önuralmat növeli és a hűséget bizonyítja.

Az Önuralom, Isten szellemének egyik gyümölcse,

(Galácia 5:22, 23) 22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény.

Akik önfegyelemmel, önuralommal rendelkeznek ezen a téren is, annak nagyobb a valószínűsége, hogy másban is türelemmel fog eljárni, s ezzel is jelzi, hogy tiszteletben tart téged és Te is Őt.

"betegséget kap"

a türelmetlenség már eleve egy "betegség", az önfegyelem hiányáról tanúskodik, hamar elveszti a fejét bizonyos dolgokban, nem csak ebben.

Ha a két fél ilyen tisztelettel adóznak egymásnak, nagyobb az esélye, hogy mindvégig hűségesek is maradnak.

Minden a fejben dől el, nem akarásnak, nyögés a vége.

2016. jan. 21. 10:33
 19/42 anonim ***** válasza:

Pedig "próbáld ki" a barátod.Egy élethosszig tartó xar házasság lehet a vége.Ha a "tisztaság" ennyire fontos,akkor kockáztass nyugodtan,a kérdés is felesleges volt.

A kérdés egyébként nem hülyeség,tényleg kívánom mindenkinek,hogy a kiválasztott zsákbamacska elsőre bejöjjön.

2016. jan. 21. 11:18
 20/42 anonim ***** válasza:
Azért az is jó, amikor a nászéjszakán derül ki, hogy az asszonyka képtelen az orgazmusra. És az már úgy is fog maradni élete végéig többnyire.
2016. jan. 21. 11:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!