A magyarországi ortodoxok is alámerülnek vízkeresztkor mint az oroszoknál szokás?
2016. jan. 19. 20:06
1/5 anonim válasza:
Magyarországon még nem láttam erre példát, de a határ túloldalán Romániában és Szerbiában igen. A Youtube-on találhatsz róla anyagot bőven.
Mindig természetes vízben szoktak ilyenkor megfürdeni, elsősorban patakban vagy folyóban (hiszen a Jordán is folyó), ha nincs ilyen a közelben, akkor a halastóban.
2/5 anonim válasza:
nekem mesélték a többiek ,hogy pár éve mikor nem volt ilyen hideg, úsztak rendesen mint a görögök meg a délszlávok
ez a jéglékelés tudtommal nem szokott lenni
ha tetszik szervezd meg ;) sokan fognak támogatni (pl én is :D )
3/5 anonim válasza:
most kaptam a hírt, hogy szombaton Keszthelyen lesz egy balatonszentelés ahol lesz versenyúzás a feszületért, ez a program baromira nagy buli, a szépsége mellett persze, ha van kedved, és el tudsz menni aznap oda írj, küldöm a részleteket
4/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ortodox, csak kivancsi vpltsm a szokas eredetere.
2016. jan. 20. 09:58
5/5 anonim válasza:
az ortodoxiában sokminden egy kicsit lazább, mert az emberek jobban összekötik a hétköznapi életükkel, ezért egy ünnep egy kicsit buli is, már ha olyan az ünnep jellege persze, vagy mondjuk egy esküvő esetében sem csak egy kis kör vesz részt a mulatságban hanem gyakran együtt táncol az egész gyülekezet, beleértve a papot is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!