Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy néz ki egy Kérub és...

Hogy néz ki egy Kérub és miért van kerekük?

Figyelt kérdés
:)

2016. jan. 16. 02:04
 1/7 A kérdező kommentje:

Van még valahol róluk ehhez hasonló leírás?

[link]

2016. jan. 16. 02:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Érdekes lények vagy mik, én is kíváncsi voltam, de nagyon nincs több róluk.

A Dekódolt biblia c. könyvben viszont van valami.

2016. jan. 16. 08:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Pontos leírás ott találsz róla, amit a másik kérdésednél is linkeltem nem olyan rég ;)

[link]

Nincs kerekük, ezek a "kerekek" szintén angyalok, ők a "trónusok".

Ezek azonban csak jelképes ábrázolásai az angyaloknak, ahogyan a prófétáknak, apostoloknak megjelentek látomásaikban. Valójában az angyalokat alaphelyzetben érzékszerveinkkel nem érzékelhetjük, nem láthatjuk, nem tapinthatjuk őket. Csak akkor, és csak olyan formában, ahogy Isten megmutatja őket nekünk.

2016. jan. 16. 09:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze, ilyenkor jön az "ezek azonban csak jelképes ábrázolásai az angyaloknak", mint mindig, amikor kicsit kényes lenne a dolog közvetlen értelmezése...

Ezékiel könyve végig ilyesmiről szól, eszközökről, amit "isten" használt. Ezek után felmerül a kérdés, hogy Isten miért építene magának eszközöket? Mert megteheti? Az ember akkor épít magának eszközöket, ha SZÜKSÉGE van rá. Egy mindenható Istennek miért lenne szüksége bármilyen eszközre is?

2016. jan. 16. 12:34
 5/7 KZitus ***** válasza:
0%
2016. jan. 16. 16:44
 6/7 anonim ***** válasza:

# 4

'Persze, ilyenkor jön az "ezek azonban csak jelképes ábrázolásai az angyaloknak", mint mindig, amikor kicsit kényes lenne a dolog közvetlen értelmezése...'

Oké, benne vagyok. Majd ha lesz "közvetlen értelmezésed" az angyalokról, térjünk vissza rá. De addig pedig ne beszélj hülyeségeket. Csúnya dolog becsapni a kérdezőt.

2016. jan. 17. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:

6-os, ami azt illeti, sokan próbálták már közvetlenül értelmezni Ezékiel könyvének leírásait, ahogy az ott le volt írva. Megpróbálták modellezni az eszközöket és nem is jöttek ki olyan nagy hülyeségek a végén...

Nem mondom, hogy feltétlen korrekt képet alkottak az ott leírtakról, de LEGALÁBB annyi értelme van úgy értelmezni, ahogy ők tették, mint ahogy a papok próbálják meg szimbolikusan értelmezni az "angyalokat". Bővebben lásd Erich von Däniken elméleteit/könyveit...

2016. jan. 17. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!