A zsidó vallás szerint Jézus Isten vagy ember?
Elég bugyuta kérdésnek tűnik, de mi mégis mi a fene ebben a zsidózás?
De ha jobban belegondolsz nem lehet hogy a kérdező tényleg nem járatos a vallásokban? Aki nem olyan környezetben nőtt fel, és nem érdeklődött a téma iránt, mégis honnan tudna?
A válasz: A zsidók embernek tekintik Jézust, keresztyének Istennek is ÉS embernek is. Bár a zsidók közt van egy pár ezer fős "tagozat", akik hisznek Jézus isteni mivoltában.
ez változó,én pld már beszéltem erről zsidókkal.
volt aki Jézust Istennek és a megváltónak tartotta.
de volt aki nem.
ép úgy mint Jézus idejében.
én is itt tudtam meg azt hogy mit is gondolnak Jézus ról a zsidók.
és azelőtt azt hittem hogy a mai zsidók mind elfogadják Jézust.
tehát ha nem beszéltem volna erről itt zsidókkal,még mindég ezt gondolnám.
szerintem nincs abban semmi rossz ha kérdezünk arról amit nem tudunk.
A zsidó vallás szerint ember.
Azok a "zsidók", akik I-tennek tekintik, azok lehetnek etnikailag zsidók, esetleg követik a zsidó vallás legtöbb elõírását, az istentisztelet szerkezetét, a vallásuk mégsem zsidó, mert a zsidó vallás szerint I-ten:
"Létezik, de létezése nincs határidôhöz kötve.
...Felfoghatatlan és egysége is határtalan.
Nincs fizikai formája, nem is test Ô, nincs mihez hasonlítani Szentségét. Ôsibb minden teremtménynél, elsô, de elsôségének nincs kezdete."
( Maimonides ( 1135 / 1137 / 1138 – 1204) nyomán )
Roland,
Nem nevezhetjük, mert, mint mondtam a keresztéeny felfogás Jézusról, meg a Szentháromság nem fér bele a zsidó vallásba. A különbözõ zsidó irányzatok I-ten felfogásában megegyeztek, a maiak is megegyeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!