Milyen vallású volt Jézus a halálakor?
Jézus nem vallású volt,Jézus maga volt lett a vallás.
ö az atya akarata volt és az.
ebből lett a kereszténység.
Jézus zsidó volt és mindig zsidó maradt - írja egy Vatikánban tartott püspöki konferencia - "Jesus was and always remained a Jew" ( 1982. március 6. - [link] )
Így I-ten, akirõl beszélt, azonos azzal, aki a Tórát adta népének és szövetséget kötött népével.
# 12,
így van,egyetértek veled.
# neduddgi
"Jézus zsidó volt és mindig zsidó maradt."
Életében. De a feltámadásával eltörölte a régit, és valami újat hozott, amiben nincs többé görög vagy zsidó, szkíta vagy barbár.
Mellesleg pedig, a zsidók köszönik szépen, nem kérnek Jézusból.
#14-nek.
Fejtsd mar ki legyszives, pontosan mire gondolsz, pontosan milyen regi dolgokat torolt el Jezus?
"Nincs zsido-gorog... Krisztusban." -> Egyeni udvozules szempontjabol Krisztusban nincsenek etnikumok.
Vagy szerinted arra gondolt itt Pal, hogy Jezus letagadja a zsido identitasat? Vagy megszunt Jezus zsido identitasa? Akkor Pal miert nem tagadta le, hogy o Benjamin torzsebol szarmazo zsido? Jakab levele miert Izrael 12 nemzetsegehez van cimezve?
Ha azt kérded Jézus, milyen vallású, akkor azt kérded, Isten milyen vallású. Nem látod, milyen nevetséges, mikor Istent emberi kategóriákba akarjuk gyömöszölni?
Az ember nem fogja ezt fel, természetesen, ragaszkodik emberi kicsinységéhez, kategóriáihoz.
bizony, így szól a Seregek Ura, Izrael Istene azokról a felszerelésekről, amelyek megmaradtak az Úr házában,
Felette örvendezzél, Sion leánya;
ujjongj, Jeruzsálem leánya:
íme, bevonul hozzád királyod,
igaz ő és megszabadít;
szegény ő és szamáron ül,
szamárkanca fiatal vemhén.
Pilátus feliratot is készíttetett, és rátétette a keresztre. Ez volt ráírva: A NÁZÁRETI JÉZUS, A ZSIDÓK KIRÁLYA. 20A zsidók közül sokan olvasták ezt a feliratot, amely héberül, latinul és görögül volt írva, ugyanis közel volt a városhoz az a hely, ahol megfeszítették Jézust. 21A zsidók főpapjai akkor szóltak Pilátusnak: „Ne azt írd: A zsidók királya! - hanem ahogyan ő mondotta: A zsidók királya vagyok.” 22Pilátus így válaszolt: „Amit megírtam, megírtam.”
Köntösén csípő magasságban ez a név volt írva: „Királyok Királya, uralkodók Ura.”
4Én azonban nem kívánok mással dicsekedni, mint a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjével, aki által keresztre feszíttetett számomra a világ, és én is a világ számára.
Csak egy pár részlet a Bibliábol,ami rávilágít arra ,hogy Jézust nem lehet a vallásos világ közé besorolni.
Ő az igazi életet hozta el nekünk,hogy megszabaduljunk a bűn következményeitől és a vallásos dolgogtol.
Isten kifizette a bűn zsoldját Jézus Krisztusban.
Mellesleg pedig, a zsidók köszönik szépen, nem kérnek Jézusból.
1,ezzel nem minden zsidó van így,tudom mert beszéltem már olyan zsidóval aki nem fogatta el és olyannal is aki igen.
2,ettől még ha tetszik ha nem Jézus zsidó volt.
3,a zsidók köszönik szépen, nem kérnek Jézusból,MI KÖSZÖNJÜNK SZÉPEN a zsidóknak Jézust.
köszönjünk az atyának és Jézusnak hogy nem hagyott minket elveszni.
1) Amit idéztem, egy Vatikánban tartott püspöki konferencia összefoglalójából való. Ott a link, megnézheted.
Tehát, ha ellenvetésed van, azt a katolikus püspökökkel kell megvitatnod.
2) "beszéltem már olyan zsidóval aki nem fogatta el és olyannal is aki igen. "
Aki elfogadja ( abban az értelemben, ahogy az "Újszövetségben" van ), az lehet etnikailag zsidó, de a vallása nem zsidó.
Azért nem, mert a zsidó vallás I-tene:
"Létezik, de létezése nincs határidôhöz kötve.
...Felfoghatatlan és egysége is határtalan.
Nincs fizikai formája, nem is test Ô, nincs mihez hasonlítani Szentségét. Ôsibb minden teremtménynél, elsô, de elsôségének nincs kezdete."
Amint a néhai Schweitzer József ( orsz. ) fõrabbi egy ökomenikus tv-besz+elgetésben megjegyezte:
"Hogy az Örökkévaló ember képében közöttünk maszkáljon, ez a zsidó vallás számára elképzelhetetlen."
maszkáljon - bizonyára azért használta ezt a tiszteletlenül profán szót, hogy az elképzelés abszurditását hangsúlyozza. Természetesen zsidó szemmel. Más vallású azt képzel, abban hisz, ami neki megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!