Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban létezik Isten? Vagy...

Johan Sebastian Banc kérdése:

Valóban létezik Isten? Vagy ez csak ámítás?

Figyelt kérdés

Szeretném a választ de amit eddig megnéztem olvastam

hallgattam azok mind azt mondták hogy nem létezik.Szükségem van a válaszra.

2016. jan. 9. 21:39
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

szamomra letezik es amiota beengedtem az eletemben sok sok jo dolog tortent velem ugy erzem aldas van a kemeny munkamon

persze vannak nehezsegek de azok arra vannak hogy lergyozzuk es tanuljunk belole

Rossz van a vilagon persze de az az emberi termeszetbol fakad

meghal egy kisbaba -elofordul, neki rovid volt az elete es a mennybe megy elvegezte kuldeteset nem faj neki nem beteg nem szenved

2016. jan. 11. 13:45
 32/38 anonim ***** válasza:
22%
A csecsemő halál rohadt szemét dolog,főleg így hogy jó helyen van.Családnak nem rosz? Emberek milliói halnak meg balesetben hirtelen,7 éves gyerekek rákkal fekszenek kórházban.Több millió ember hal meg éhezés miatt és szenvednek.Haláltáborok is mentek évekig.Akkor most ezek után jogos ha nem hisz benne senki.Egyszerűen olyan ritka szar az élet a földön hogy nem igaz,tehát akkor most vagy a földnek nincs csak,vagy semminek.Szóval azért én is kétkedek,persze volt olyan napom is amikor szídtam mert olyan ritka rosz volt.Akkor is hol volt? Tök mindegs hogy hiszel e benne vagy sem ha rákos is valaki,attól meghal ugyan úgy.Éngem nem érdekel a meny meg ilyen baromság,éngemet a jelen érdekel,azaz a földi élet.Kit érdekel hogy mi lesz ott,azt akarom hogy ezt a rohadt kevés időt éljem már le normálisan,de túl sokat kértem biztos,bocsásson meg...Ha tal1lkozhatnék vele én beszólnék neki,kicsit többet tennék mint hogy létrehozok egy világot azt szarom le már elnézést.
2016. jan. 11. 21:11
 33/38 anonim ***** válasza:
0%
31es akkor dobjunk atomot a földre minden hová,senki sem szenvedne,tök buli lenne....
2016. jan. 11. 21:13
 34/38 anonim ***** válasza:

az emberek a sajat gonoszsaguk es Istentelenseguk miatt szenvednek

Ha mindenki isten szerint elne es betartana a parancsait es a szeretetet akkor szep vilag lenne.

Szerinted azert ehezik valaki mert Isten latja es hagyja ?

nem azert mert az emberek irigyek es gonoszak es nem osztjak el egyenloen a javakat? stbstb

2016. jan. 12. 00:33
 35/38 anonim ***** válasza:
22%

De itt ne az emberekből indulj ki,most olvastam hogy meghalt egy csecsemő mert nem adták be neki a védőoltást,előtte tök egészséges volt csak a betegséget elkapta és meghalt.Na most hol volt? Itt semmilyen embernek semmi köze sem volt.Autóbaleset is történik,persze sokszor egy másik ember okozza,sokszor meg magától kicsúszik,akkor is hol volt? Semmi csoda nincs.Például gyilkosságban nálam nem lehetne meghalni.De balesetben se! Betegségekben sem,de főleg nem babákat hagynám.Persze igaz hogy az emberektől is lehet ilyen rosz a világ,sőt utánna is lehet ilyen lenne,de azért nem ilyen.Szóval ennyi,ha van sátán is én megértem a lázadását,bár nem vagyok sátánista sőt nem is hiszek benne csak mondom.

Imákozással se értek eggyet,soha nem várnám el hogy nyaljanak nekem,szó szerint.Neki ez a munkája,de a biblia még is erre szólít fel hogy térdelj meg csodáld meg minden,minek? Ha lenne és megérdemelné se.Ennyi,a világ lehetne jobb,de szerintem nem létezik a fenti okok miatt.

2016. jan. 12. 22:28
 36/38 anonim ***** válasza:
Ahogy már előttem sokan, nemcsak itt, hanem más régebbi isten létezésével kapcsolatos kérdésben is megmondták a jó érveket, hogy miért nem létezhet(had ne soroljam fel mind). Például egy régi kérdés válaszadói között láttam meg ezt a nagyszerű érvet, ami próbálok emlékezetből leírni: "Ha Isten teremtett mindent, akkor a kígyót is ő teremtette az Édenben, és mivel Isten mindent tud, így tudta, hogy ha odarakja azt a fát, akkor a kígyó el fogja csábítani Évát, majd Ádámot, és így tudta, hogy bűnbe fognak esni, mivel azt is eleve ő teremtette meg így ismerve az ok-okozati összefüggést mondhatjuk, hogy Isten nem létezik vagy nem éppen jó." Ezt nevezed te szeretetnek? Ja és megteremtette az ördögöt, hogy legyen kivel viadkodni..hmmm ez nagyon ésszerű..ha unatkozol csinálj ellenségeket, hogy aztán legyőzhesd őket! Így merül fel az a kérdés, ha Isten ilyeneket csinál, akkor ő a rossz és az ördög a jó? Vagy most mivan???
2016. jan. 14. 22:35
 37/38 anonim ***** válasza:
36%

"Így merül fel az a kérdés, ha Isten ilyeneket csinál, akkor ő a rossz és az ördög a jó? Vagy most mivan???"

Miért keresel egy bálványban igazságot és logikát? A Biblia azért van, hogy vakon elfogadd, nem azért, hogy logikázz rajta.

2016. jan. 15. 00:00
 38/38 anonim ***** válasza:
Sok előző válaszoló írt olyan válaszokat amelyek kevés tudásra utalnak. Ha ismernéd rendesen a Bibliát akkor nem tennél fel ilyen kérdéseket. Személy szerint hívő vagyok. Hiába érvelnék a hitem mellett sokan nem fogadnák el.
2016. jan. 15. 21:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!