Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban létezik Isten? Vagy...

Johan Sebastian Banc kérdése:

Valóban létezik Isten? Vagy ez csak ámítás?

Figyelt kérdés

Szeretném a választ de amit eddig megnéztem olvastam

hallgattam azok mind azt mondták hogy nem létezik.Szükségem van a válaszra.

2016. jan. 9. 21:39
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
35%
Miért létezne?
2016. jan. 10. 07:23
 12/38 Jézus szolgája ***** válasza:
52%

igen természetesen létezik....

de ezt magadnak kel megtapasztalnod,érezned a szívedben,olvas bibliát és ismerd meg Istent.

mert valójában a te szívedben kel keresned a választ Isten létére.

ha valaki azt mondja neked hogy igen van,vagy hogy nincs,az még nem fog téged biztosítani arról hogy van e vagy sem.

Jézus azt mondta,aki keres az talál.

Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek, ha valaki meghallja az én szómat

és megnyitja az ajtót, bemegyek.

ha valaki meghallja,és az ajtó a mi szívünk.

Szükségem van a válaszra.

akkor néz a szívedbe,és keresd Istent.

ne agógy mert bárki megtalálja (aki valóban megakarja találni).

2016. jan. 10. 07:36
 13/38 Jézus szolgája ***** válasza:
50%

És mi van pl. azokkal az esetekkel, amikor egy templom a hozzá fohászkodó hívőkre omlik? Vagy csak bal lábbal ébred ilyenkor?.

volt egy templomban egy pár fős kórus,több mint 30 éve egyetlen napon sem késtek vagy hiányoztak.

kivéve egy napot.

mindenki elkéset,mindenki más más okból.

és mikor 1óra késéssel oda értek hálát adtak Istennek a késéért és hogy mind megmenekültek.

mert pont mire ott kellet volna lenniük,rá 5-10 percre tűz pusztította a templomot.

melyben mind oda vesztek volna.

az érdekesség az egészben az hogy elmondásuk szerint,soha nem késtek 5 pernél többet egyikük sem.

és ez egy igaz történet.

2016. jan. 10. 07:54
 14/38 aries 2 ***** válasza:
86%
Létezik. Számomra kétségtelen. Mindenem amim van, Tőle van. Ő éltet, általa lélegzek, látok, érzek, értek, tapasztalok.
2016. jan. 10. 08:19
 15/38 Jehova aka Aki Van ***** válasza:
0%
Meg fogsz lepődni, de állítólag GyK-n is fent van.
2016. jan. 10. 08:42
 16/38 anonim ***** válasza:
28%
A világ ugyanolyan, bármit is mondjanak: Istennel vagy Isten nélkül. Annak pedig, hogy ki mit talál ki, hogyan képzeli el a világ működését, édeskevés köze van annak valódi működéséhez. Ugyanaz marad, akárhogy is képzeled el, nem fog változni a kényed-kedved szerint. Nem a farok csóválja a kutyát.
2016. jan. 10. 09:00
 17/38 anonim ***** válasza:
Itt csak személyes véleményekkel fogsz csak találkozni, mivel fizikailag nem tudjuk neked ezt bebizonyítani.
2016. jan. 10. 09:08
 18/38 anonim ***** válasza:
67%

"Helyén tartja a galaxisokat, beállítja a pályájukat és a bennük található több százezer milliárd égitestnek a mozgását"

Igen, ezt is teszi Isten. De nem úgy, ahogy elképzelted.

"aztán néha persze idekukkant,"

Nem helyhez kötött, nem kukkant ide, folyamatosan jelen van a teremtett világegyetemben, hiszen mindenben ott van, az ő lényéből fakad a létezése mindennek.

"hogy jársz-e rendszeresen templomba és szót fogadsz-e anyunak. Ja és nézi, hogy Pistike biztos ne recskázzon, mert az is gonosz bűnnek számít."

Nem tesz semmi ilyesmit, ez az emberek kitalációja, egyházi dogma. Nincsenek ilyen szabályok.

"Ige, biztos ezzel van elfoglalva."

Nincs elfoglalva igazából, nem személy, nem emberi személyiség, időtlen, az anyagi valóság forrása, nem lehet "elfoglalva", mert az anyagi rendszer felett áll mint forrás. És ez csak az a megnyilvánulása, amit a szintén anyagi (tehát a rendszertől függő, annak szabályain alapuló) érzékszerveinkkel érzékelni tudunk. Isten ennél jóval több.

"de ezt magadnak kel megtapasztalnod,érezned a szívedben,olvas bibliát és ismerd meg Istent."

A Bibliából nem fogod megismerni az igaz Istent. Nem világi dolgokban kell keresni, nem azt kell elfogadni, amit más emberek állítanak róla, hanem magadban kell keresned, ha erre vágysz. A Biblia egy eszköz az egyházak kezében, amivel tudatlanságba és függőségbe taszítanak. Emberek által készített bálvány. Megteheted, hogy azt imádod, hiszed vak hittel, ami oda le van írva, de ettől biztosan nem fogod megismerni Istent.

"mert valójában a te szívedben kel keresned a választ Isten létére."

Ez igaz, de ennek nincs köze a Bibliához, vagy bármely azon alapuló vallásnak.

"akkor néz a szívedbe,és keresd Istent."

Lényegében erről van szó, nem értem miért keverted bele a Bibliát...

"És mi van pl. azokkal az esetekkel, amikor egy templom a hozzá fohászkodó hívőkre omlik?"

Semmi köze a templomoknak Istenhez, hacsak nem annyi, hogy a teremtett anyagi világ elemeiből építették az emberek saját vallásos hiszékenységük által. Isten igazi temploma a tested, amiben a lelked lakozik.

"mert pont mire ott kellet volna lenniük,rá 5-10 percre tűz pusztította a templomot."

Igen, vannak tervszerűségek az életünkben is. A világegyetem szabályszerűen működik, azt gondoltad, hogy mi teljes véletlenszerűségben azt csinálunk amit akarunk? Egy számítógépes játékban sem csinálhatsz azt, amit akarsz, van egy pálya, van egy történet. Ami kicsiben az a nagyban, ami lent az fent.

"Itt csak személyes véleményekkel fogsz csak találkozni, mivel fizikailag nem tudjuk neked ezt bebizonyítani."

Fizikailag bizonyítható, hogy a körülöttünk lévő világegyetem szabályszerű. Ha nem lenne az, nem létezhetne a tudomány sem. A szabályszerű rendszereket pedig mindig fenn kell tartani. Ezek tények.

2016. jan. 10. 11:22
 19/38 anonim ***** válasza:
58%

Hallgasd meg a valaszt zenergiaban:

[link]

2016. jan. 10. 11:23
 20/38 Jézus szolgája ***** válasza:

Lényegében erről van szó, nem értem miért keverted bele a Bibliát...

csak arra utaltam hogy a biblia is egyfajta út mutató.

a bibliát nem keverem bele,az hozzá tartozik.

de értem mit akarsz mondani,és egyetértek veled.

mert pont mire ott kellet volna lenniük,rá 5-10 percre tűz pusztította a templomot."

Igen, vannak tervszerűségek az életünkben is. A világegyetem szabályszerűen működik, azt gondoltad, hogy mi teljes véletlenszerűségben azt csinálunk amit akarunk?.

ezt az esetet csak erre írtam.

És mi van pl. azokkal az esetekkel, amikor egy templom a hozzá fohászkodó hívőkre omlik? Vagy csak bal lábbal ébred ilyenkor?.

2016. jan. 10. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!