Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves hívők, mi a véleményete...

Kedves hívők, mi a véleményetek, a fáradt elmét jobban tudja az ördög támadni?

Figyelt kérdés
2016. jan. 8. 09:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
éppen nehezebben XD
2016. jan. 8. 10:03
 2/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, mibe fáradt bele. Ha a hiábavalóságok hajszolásába, akkor igen. Ha Isten keresésébe, akkor nem. :)

Ez az egész nem az elme pillanatnyi állapotától függ, hanem sokkal inkább attól, hogy mennyire adunk szabad utat a vágyainknak és a szenvedélyeinknek, és mennyire tudjuk őket megfegyelmezni.

2016. jan. 8. 10:22
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
Ha a munkáról van szó, akkor nem hiszem, mert a tested aktuális fáradsága nem befolyásolja az Istennel való kapcsolatodat.
2016. jan. 8. 12:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem ilyesmi. Sokat küzdöttem a félelem ellen. Túl lettem rajta. De mióta keveset alszom, olyan mintha visszatért volna. Pedig nem estem bűnbe csak érzem de zavar h nem tudom h mi az oka
2016. jan. 8. 14:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha erős a hited, és éber vagy Sátán nem tud a marká a csalni. De meggyengül a hited és eltávolodaz Istentől könnyebb célpontja vagy Sátánnak.
2016. jan. 8. 14:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyrészt ne aggódj. Illés az Úrral járt, biztos, hogy ismered a történetét és mégis eljött számára is az a pont, amikor besokallt, pedig aztán neki biztos hogy volt hite. Imában mondd el nyugodtan Istennek és kérj tőle segítséget.
2016. jan. 8. 15:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Azt a pihent elmét tudja csak támadni az ördög, amely hisz az ördög létezésében.

Én a húsvéti nyusziban hiszek, az támadja folyamatosan az elmém.

Kinek a pap, kinek a papné!

2016. jan. 8. 17:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Lényeges kérdés, hogy miért alszol kevesebbet?

Rossz alvó lettél, vagy korán kell melóba menned, vagy egyéb?

2016. jan. 8. 18:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Feltétlenül, igen. A fáradt elme dekoncentrált, felületes és kapkod. A Sátán nagyon szeret a zavarosban halászni, ezért nem csupán kihasználja a fáradtságot, de meg is tesz mindent, hogy ebbe az állapotba taszítsa azokat, akik számára valamilyen szempontból veszélyt jelentenek, de csupán úri passzióból is megteszi, ha olyanja van. Másoknak ezzel szemben olyan háborítatlanságot biztosít, hogy lehetőleg ne sok vizet zavarjanak - nem is teszik.

Nagy sakkjátékos, noha már réges-régen vesztett, mégis végigjátssza a meccset egészen a mattig. Mondhatja erre valaki, hogy csak a matt jelenti a játék elvesztését. Ez igaz, de sok esetben már előre jól látható, hogy a játék már most elveszett, noha még nem adható be a matt, ugyanis szabályos lépésekkel kénytelen a játékos lépni, az pedig kötött műfaj. Ezért szokták ilyenkor feladni a játékot. A Sátán azonban soha nem adja fel.

2016. jan. 8. 19:47
 10/11 KZitus ***** válasza:

Szia

Jobban. Mint már irták a fáradt elme az "álmos", tehát nem tud eléggé odafigyelni, vagy felismerni dolgokat, például Sátán kísértését, és támadásait.

Pál apostol sok sok tanácsot ad az éberség fontosságával kapcsolatosan, például a Zsidók 12:2-ben is.

2016. jan. 9. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!