Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Talán Anneliese Michel tragédi...

Talán Anneliese Michel tragédiája rejtélyes?

Figyelt kérdés

Régebben olvastam egy oldalon, hogy a lány nem ördögűzés közben halt meg. Az ördögűzés után lefektették aludni és csak később fulladás által hunyt el.

Eléggé ledöbbentett,mert állítólag az űzés közben történt a tragédia. Nem értem, hogy hogyan fulladhatott meg? Talán nem is démon által, hanem....?

Lehet, hogy ahol olvastam, ott valami nem volt jól, de érdekes minden estre.

Ha sikerült az űzés, csak itt valami egészen másról van szó?

Köszönöm a véleményeket és válaszokat!

2015. okt. 10. 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal nem fulladt meg. Nem volt hajlandó enni vagy inni, kialvatlan volt, egyszerűen teljesen kimerült.
2015. okt. 11. 13:57
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen, így volt, de sikerült az ördögűzés és csak utána jött szóba, hogy ha hamarabb elvégzik, akkor életben marad.

Csakhogy a halála előtt (mielőtt szóltak róla) élt. Lefektették aludni és ez az űzés után volt. Aludt és megfulladt. Nem tudták hogyan.

2015. okt. 11. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem pedig egy nagyon beteg lány volt akinek nem ördögűzőre hanem rendes orvosra lett volna szüksége.
2015. okt. 11. 22:27
 4/9 A kérdező kommentje:

3:

Ezt én is gondolom, bár nem zárom ki, hogy megszállott volt. Úgy vagyok vele, hogy nem tudni. Ki mit gondol róla.

Én annyit vetnék még fel vele kapcsolatban, hogy attól is függ, hogy megszállott volt-e, vagy annak gondolta magát, hogy mit említettek neki ezekről a dolgokról. Lehet túlságosan úgy beszéltek neki róla, hogy egy idő után már annyira benne volt a félelem (ezektől a dolgoktól), hogy kialakult nála ilyen.... de, mint említettem nem tudni!

Is-is.

2015. okt. 15. 22:06
 5/9 anonim ***** válasza:

pont ez volt az esetében az érdekes, hogy egyszerűen nincs olyan betegség ami őt gyötörte, egy orvos megpróbált diagnózist felállítani, alkotott egy új fogalmat, amivle más hasonló eseteket is szerett volna leírni, de ez még azokhoz sem hasonlított, a boncolástól reméltek többet, de semmi komoly eredmény

amennyiben tényleg csak beteg volt akkor eddig egyedi az esete

a katolikus egyház egyébként elhatárolódott az ördögűzést végző két paptól, tehát a véleményük az, hogy a kisasszony egyszerűen csak beteg volt, ezt azért írom le külön mert az ilyen esetek leírásai alatt indul meg a "pogromszervezés" a katolikusok ellen (nem a pápa, vagy a bíborosok közül néhány hanem a szomszéd katolikus néni aki pofont érdemel ugye)

2015. nov. 13. 00:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
még annyit, hogy MEGKAPTA azokat a "renedes orvosokat" nem is keveset, kora tudományos szenzációja volt, és csak jóval az orvosok sikertelensége után kezték az ördögűzést, de akkor is az orvosi kezelés MELLETT és NEM helyette
2015. nov. 13. 00:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen zavarodtott lány volt aki pszihés beteg volt!

Ma is számos hasonló pszihés beteg van mint Anneliese csak őket kezelik!

Amúgy érdemes elgondokozi ezeken is:

-A lány mélyen vallásos katolikus családba született

-Kisgyerekként szimpatikus volt számára a vallásos neveltetés, a Biblia napi forgatása

-később ráébredt, hogy Leiblfing milyen kis falu az ország többi városához képest, így fiatalkorában mozgalmasabb évekre vágyott.

-Többször említette, hogy elköltözne szülőfalujából, mert unalmasnak találja

2016. jan. 10. 05:13
 8/9 A kérdező kommentje:

7:

,,-A lány mélyen vallásos katolikus családba született"

Én úgy gondolom, ahogy olvastam az életét, hogy az ő démoni megszállásában inkább itt a hangsúly. Túlságosan bele volt nevelve, vagy..... hogy is írjam....

Ez az elterjedt, hogy rettegni kell, mert démon...stb.

Egy idő után őrültté lett, valamint azt is olvastam, hogy mindig is szeretett volna költözni. Szerintem a túlzott kötöttség okozta inkább. Ez a túlzott vallási kötöttség....stb.

2016. jan. 11. 15:22
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

# 8

A másik meg hogy rátett az is a beteg pszihés elméjére hogy tényleg úgy kezelték mintha ördög lenne benne ezzel is hergelték benne a tudatot amit hitt magáról!

2016. jan. 12. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!