Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! A Biblia szerint...

Keresztények! A Biblia szerint "kérjetek és megadatik nektek". Én kértem sokszor, de nem kaptam meg. Mi a magyarázat?

Figyelt kérdés

2016. jan. 5. 18:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
20%

Igen, a Biblia és az életből vett tapasztalatok is azt támasztják alá, hogy Isten válaszol az imákra. A Biblia ezt írja: „Teljesíti az őt félők kívánságát, meghallja segélykiáltásukat, és megmenti őket” (Zsoltárok 145:19). De az, hogy Isten a mi imáinkra is válaszol-e, főként tőlünk függ.

Milyen imákat hallgat meg Isten?

Hozzá kell imádkoznunk, nem pedig Jézushoz, Máriához, szentekhez, angyalokhoz vagy képekhez, szobrokhoz. Egyedül Jehova Isten az „Ima Meghallgatója” (Zsoltárok 65:2).

Istennek a Bibliában feljegyzett akaratával, vagyis követelményeivel összhangban kell imádkoznunk (1János 5:14).

Jézus nevében kell imádkoznunk, elismerve a hatalmát. „Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam” (János 14:6).

Hittel kell imádkoznunk. Ha híján vagyunk a hitnek, kérjük (Máté 21:22; Lukács 17:5).

Alázatosan és őszintén kell imádkoznunk. A Biblia kijelenti: „Jehova magasságos, mégis meglátja az alázatost” (Zsoltárok 138:6).

Kitartóan kell imádkoznunk. Jézus ezt mondta: „állandóan kérjetek, és adnak nektek” (Lukács 11:9).

Mi az, ami nem számít Istennek?

Hogy milyen a bőrszínünk, vagy milyen nemzetiségűek vagyunk. „Nem részrehajló az Isten, hanem minden nemzetben elfogadható előtte, aki féli őt, és igazságosságot cselekszik” (Cselekedetek 10:34, 35).

Hogy milyen testhelyzetben imádkozunk. Imádkozhatunk ülve, meghajolva, térdelve vagy állva (1Krónikák 17:16; Nehémiás 8:6; Dániel 6:10; Márk 11:25).

Hogy hangosan vagy magunkban mondjuk-e az imát. Isten arra az imára is odafigyel, melyről mások nem is tudnak, mert magunkban mondtuk (Nehémiás 2:1–6).

Hogy egy nagyobb vagy kisebb gondunkkal fordulunk-e hozzá. Isten arra buzdít minket, hogy vessük rá minden aggodalmunkat, mert ő törődik velünk (1Péter 5:7). [link]

2016. jan. 6. 07:06
 12/18 Jézus szolgája ***** válasza:

Hozzá kell imádkoznunk, nem pedig Jézushoz.

persze,a Jht,szerint,mert Jézus nem Isten,mely az egyik marhaságuk.

az imának hittel és tiszta szívvel kel elhagynia a szádat.

persze nem mind egy hogy hatalom vágyból kapzsiságból kérsz valamit.

Isten tudja azt hogy mit akarsz kérni tőle,még mielőtt azt te kérnéd.

de azt is tudja hogy mi a megfelelő segítség neked.

kérjetek és megadatik nektek,1,ez így is van,ha a leírtaknak megfelelően járunk el.

2,és így van minden nap,hisz nem látod?,Isten minden nap gondoskodik az emberekről.

minden nap meg adja nekik az élethez való szükségletet.

de ne feledjünk, Isten nem földi gazdagságot ígért mikor azt mondta hogy kérjetek és megadatik nektek.

hanem a minden napi feltétlen szükségletre,és a lelki gazdagságra.

2016. jan. 6. 09:14
 13/18 anonim ***** válasza:

A magyarázat:

https://www.youtube.com/watch?v=jk6ILZAaAMI

(Nem, nem tévesztettem el a linket, 20 másodperc után kezdődik.)

2016. jan. 6. 10:19
 14/18 anonim ***** válasza:
8-as: 'amikor Isten kér valamit' - azt honnan látod?
2016. jan. 6. 16:54
 15/18 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok angolul.. :D De köszönöm a válaszokat! :) Hát azt én is sokszor hallottam, hogy azért nem teljesíti a kérésemet, mert az nekem nem is lenne jó, de hát... Azért ez kicsit kamu. És nem lottónyereményeket kértem, hanem tök hétköznapi dolgokat... Mindegy.

Igazából azt nem értem, ha nem minden esetben ad, amikor kérjük, akkor minek mondta ezt - kicsit demagóg. :)

2016. jan. 6. 17:41
 16/18 anonim ***** válasza:

Az előző magyarázatsorból kihagytam egyet: olyan érvelés is volt, hogy lehet, hogy ebben az életedben nem kapod meg, amit kértél. Persze ehhez a lélek újbóli leszületésében is hinni kell. Megkapod, csak később.

Én ezeket belemagyarázásnak látom, mindent lehet értelmezni így is meg úgy is. Azt is kérdeztem már vallásos ismerőstől (aki ráadásul biológus), hogy van ez az evolúció/teremtés dolog, erre a válasz az volt: Isten teremtette az evolúciót.

Talán kérj úgy, hogy elég általános legyen, tehát ráhúzhasd a történésekre, hogy márpedig megkaptad, amit kértél. :)

2016. jan. 6. 18:17
 17/18 pelgrim ***** válasza:

A magyarázat az, amit az első válaszoló adott: «Nem jól kérted.»

De hogyan kérjünk valamit Istentől?

Mivel Isten nem egy valaki, nem egy személy, egy valakinél, egy személynél minden tekintetben végtelenszer több nagyobb, bölcsebb, hatalmasabb, stb., stb., és mindenütt jelen van, tehát bennünk is, mint az élet Vezérlő Alapelve.

Isten tisztában van szükségleteinkkel, kívánságainkkal, Ő volt az aki szükségleteinkre terelte figyelmünket, aki a kívánságot ébresztette bennünk. Nem úgy kérünk tőle valamit, mint ahogy embertársainktól, nem konkrét mondatokban, nem szavak bő áradatával.

Forduljunk hozzá bizalommal. Bízzunk abban, hogy amit kérünk megkapjuk, hiszen Isten már keze alá vette azt amit kérünk, és az létre fog jönni mihelyt mi készen vagyunk, hogy birtokunkba vegyük.

2016. jan. 7. 10:28
 18/18 anonim ***** válasza:
A Mindenható Istent csak a Bibliából lehet megismerni. A Biblia tanulmányozása alapján képet kaphatunk Istenről, és ez nagyon fontos, mert hogy szeretheted azt, akit nem is ismersz? Ha megismered Őt, nem lesznek kérdéseid sem az imameghallgatással kapcsolatban, sem mással. Isten az örök SZERETET, egyetlen Fiában, Jézus Krisztusban (aki egylényegű Vele) feláldozta magát, hogy "aki hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen annak". Aki így szeret minket, gyarló és bűnös embereket, az természetesen meghallgatja az imát, és amennyiben az nekünk javunkra van, mindenképpen meg is adja. Én olyanokért szoktam imádkozni, hogy egész nap Ő vezessen, mutassa meg, mit cselekedjem, és segítsen abban, hogy minden választás előtt gondoljak arra: Jézus mit tenne? Így, ennek fényében könnyebb minden. Természetesen én is csak egy gyarló és bűnös ember vagyok, nem mindig sikerül így élnem. Éppen ezért van a "kegyelem", hiszen minden Isten ajándéka, nem mi csináltunk semmit, hanem minden Istené, az egész Föld, a Világmindenség, Ő teremtette. Kegyelemből nem törölte el az embert a Föld színéről az özönvíz után, hanem újra benépesítette a Földet, és ma is közbenjár Jézus Krisztus, a Nagy Főpap azokért, akik bíznak Benne, akik Őt keresik és rábízzák életüket. Imádkozik értünk, számomra ez olyan csodás, pedig így van. Közbenjár azokért, akik Neki adják életüket, elfogadják személyes Megváltójuknak. Olvassátok a Bibliát, mert ez a Föld a szenvedés és bánat világa, de van egy gyönyörűséges világ is, Isten Országa, ahová bárki bejuthat, ha keresi Őt, és semmit nem kell tennie. "Aki akar, jöjjön, és vigye az élet vizét ingyen" -mondja Jézus.
2016. jan. 10. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!