Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek mi a benyomásotok a...

Nektek mi a benyomásotok a Hit Gyülekezetéről?

Figyelt kérdés

2015. dec. 30. 15:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
48%

"Még a Jehova Tanúi is tudják, hogy a politizálást nem lehet összeegyeztetni a kereszténységgel, pedig ők is egy szekta,"

Ezt kifejtenéd bővebben, hogy miért nem lehet? Én vagyok az előtted válaszoló református, és eléggé elegem van abból, hogy mindenki azt mondja, h "az egyház ne politizáljon", de valahogy érvet senki nem tud mellette.

2015. dec. 31. 14:43
 22/28 anonim ***** válasza:
61%

"Ezt kifejtenéd bővebben, hogy miért nem lehet? Én vagyok az előtted válaszoló református, és eléggé elegem van abból, hogy mindenki azt mondja, h "az egyház ne politizáljon", de valahogy érvet senki nem tud mellette."

-->Egy alkalommal, amikor Jézust meg akarták tenni királynak - vagyis állami vezetőnek - ő maga elvonult, visszalépett tőle (Jn 6,15). Másik esetben, amikor tőrbe akarták csalni, az érmére mutatva kijelentette, hogy adjuk meg a császárnak, ami a császár, és Istennek ami az Istené. A politikát és a vallást itt elég szemléltetően választotta el egymástól (Mt 22,21).

Persze azért Szent Pál egyébként felszólítja a keresztényeket arra, hogy imádkozzanak a politikusokért (1Tim 2,1-3). De ez nem ugyanaz, amikor az egyházi életbe beviszik a politikát és keményen politizálnak. Én azt mondom, ha valaki mindenképpen politizálni akar, tegye az egyházi életen kívül.

A hitgyüli azonban még a politizálást is elég undorítóan teszi.

2015. dec. 31. 19:44
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy tévedés. Jézus akkor nem az állam és az egyház szétválasztására utalt (ami egyébként nem is azt jelenti, amit te gondolsz), hanem arra, hogy a hívők kötelesek engedelmeskedni az állami felsőbbségnek.

A Luk. 13:32-ben pl Jézus azt mondja Heródesre, hogy "Elmenvén mondjátok meg annak a rókának", ami azért sarkosabb kritika, mint amit bármilyen egyház megfogalmaz bármilyen pártpolitikai kérdésekben.

De tegyük fel azt, hogy Jézus mégis arról beszél, hogy az egyház ne avatkozzon az állam ügyeibe (a véleménynyilvánítás szerinted hol beavatkozás??), akkor szerinted a hívő keresztyén hol beszélje meg az életére nagy befolyással lévő politikai kérdéseket, mint az egyházon belül?

2016. jan. 1. 12:16
 24/28 anonim ***** válasza:
30%
Ne higgy nekik, még soha nem jártak a gyülekezetben. A Hit Gyülekezete a legjobb hely a világon:)
2016. jan. 1. 14:33
 25/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Itt elsősorban arra voltam kíváncsi egyébként, hogy egy kívülállónak mik a benyomásai.
2016. jan. 1. 20:16
 26/28 anonim ***** válasza:
58%
Rossz.
2016. jan. 1. 22:15
 27/28 anonim ***** válasza:
91%

Így van, az a legjobb hely a világon!💛💜💜

Aki meg sértegeti, az nem tudja miről is van szó benne pontosan.

2017. ápr. 14. 20:15
 28/28 mira007 válasza:
87%
Sem nem szekta sem nem agymosott és sem nem minden rossz dolog én oda járok gyerek korom óta és aki azt monda hogy szekta vagy agymosott vayg stb. egyik sem igaz a Hit GYülekezete Istenhez tartozik és csodás egy gyülekezet ahol jézus jelen van az összejövetelekkor mert meg van írva ha 2 vagy 3 egybegyülnek az én nevemben én ott vagyok . és én hiszek jézusba és szeretem őt és atyámat is és a Szent szellemet is ami itt ebben a gyülekezetbe bármikorbetőlthet és én szeretem én nem érdekel az hogy kimit gondol róla mer elősszőr inkább mennyen el és nézze meg hogy milyen és ugy alkosson róla véleményt mert ugy senki ne itéljen meg valamit amit nem is ismer én teljes szívből szeretem ezt a helyet a Német Sándort és az egész gyúlekezetet 14. éves vagyok és a gyülekezeten keresztül talállkoztam Jézussal úgyhogy nekem ne mondja senki hogy ez a gyúlekezet roszz mert ez nem igaz. Jézussal soha nem találkoztam volna és soha nem térhettem volna meg hogyha nem mentem el volna ebbe a gyülekezetbe ez a gyülekeztet megváltoztatta az életemet elmondták jézus történetét hogy ő saját vérét adta én értem és minden emberért hogy az szabad legyen a büköktöl és hogy tiszta legyen és azért hogy visza rérjen az ő tetemtőjéhőz .Mert mi emberek utasitottuk vissza isten azzal hogy kezdetkor beleharaptunk mi emberek az almába ami a jó és a rossz tudásának a fájáról volt amit Isten megparancsolt hogy ne egyé arról a fáról mert amely nap eszel belőle meghalsz .de isten megígérte hogy küld egy szabadított egy tökéletes áldozatot aki megfog halni a mi bűneinkért de harmad nap felfog támadni és aki elfogadja jézust és az ő keresztáldozatát és meg valja a szájával az átmegy a halálból az életbe és az élete egy teljes fordulatot vesz . én szeretem ezt a gyülekezetet és nem érdekel hogy erre a kommentre ki mit mond mert ez az igazság
2017. aug. 28. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!