Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muzulmánok ti értettétek első...

Muzulmánok ti értettétek első olvasásra a koránt?

Figyelt kérdés

Fél éve érdekel az iszlám vallás, nem rég felvettem a kapcsolatot a magyar iszlám közösség egyik tagjával küldött nekem egy koránt ami magyarra van fordítva, meg egyéb könyveket is.

Értem a hit alapjait,szabályait stb stb, de a koránban a 2 szórában is annak már fura dolgok amiket nem teljesen értek vagyis nem jó szó hogy nem értek csak nem tudom összerakni, nehéz ezt megfogalmazni.

Veletek is hasonló játszódott le?

2015. dec. 26. 01:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lehetséges hogy ha végigolvasod akkor már ezeket a részeket is érteni fogod. A Koránban ugyanarra a dologra vonatkozó leirás szerepelhet több szúrában is. Szerintem jelöld meg és olvasd tovább. Ha azután sem érted akkor megnézheted más forditásokban vagy megkérdezheted a magyar iszlám közösségben, biztos segítenek.
2015. dec. 26. 14:32
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

utolsó előttivel messzemenően nem értek egyet

a legtöbb vallás szent irata meglehetősen könnyen megérthető ha ismerjük a történelmi és kultúrális hátteret

ha valaki ismeri a vallásokat, pl foglalkozik vallástörténettel annak világos, hogy a legtöbb felekezeti eltérés sem azért van mert "mindenki másképpen értelmezi" az adott szent könyvet

2015. dec. 26. 15:41
 13/16 anonim ***** válasza:
42%

"a legtöbb vallás szent irata meglehetősen könnyen megérthető ha ismerjük a történelmi és kultúrális hátteret"

És szerinted hány ember hány vallásnak a történelmi és kulturális hátterét ismeri konkrétan vagy ismerheti meg egyáltalán? A legtöbben még a sajátjukat sem.

"ha valaki ismeri a vallásokat, pl foglalkozik vallástörténettel annak világos, hogy a legtöbb felekezeti eltérés sem azért van mert "mindenki másképpen értelmezi" az adott szent könyvet"

Ezek szerint nem ismered a vallástörténetet, mert a különbségek többsége pont ezen értelmezésbéli különbségekből fakad. Judaizmusban, kereszténységben, iszlámban, buddhizmusban egyaránt.

2015. dec. 26. 17:28
 14/16 anonim ***** válasza:
tévedés, maradjunk csak az iszlámnál a két legnagyobb ágazat a sunni és a siah közötti különbség nem a Korán értelmezéséből fakad, hanem az azon kívüli dolgokból, leginkáb abból a kérdésből ,hogy ki Mohammed próféta jogos utódja
2015. dec. 26. 17:57
 15/16 A kérdező kommentje:

@sakkozó

Igen ez van meg.

Csak olvasni tudom az arabot érteni 5% ban értem. Marad a magyar és igen ez van meg.

2015. dec. 27. 17:43
 16/16 anonim ***** válasza:
72%
A Budapest Mecsetben kapsz ingyen Korant, es melle sok mas hasznos konyvet amik a Koran bizonyos reszeit irjak le reszletesebben, erthetobben. :)
2016. márc. 1. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!