Muzulmánok ti értettétek első olvasásra a koránt?
Fél éve érdekel az iszlám vallás, nem rég felvettem a kapcsolatot a magyar iszlám közösség egyik tagjával küldött nekem egy koránt ami magyarra van fordítva, meg egyéb könyveket is.
Értem a hit alapjait,szabályait stb stb, de a koránban a 2 szórában is annak már fura dolgok amiket nem teljesen értek vagyis nem jó szó hogy nem értek csak nem tudom összerakni, nehéz ezt megfogalmazni.
Veletek is hasonló játszódott le?
Nem vagyok muzulmán.
Sok vallás könyvét olvastam/olvasom.
Ezek nem olyan könyvek amiket ki kell olvasni és elsőre megérteni.
Ahányszor újra olvasol egy részt az mindíg új értelmet nyer.
Okulsz belőle, erőt merítesz belőle.
Nem lehet egy vallás szent iratát se így kezelni, hogy elolvasom megértem azt jónapot.
Ha tényleg azt akarod, hogy a hasznodra váljék a könyv, legyen az éjjeliszekrényeden és olvasgasd rendszeresen. Ha kell 10x vagy akár 100x ugyan azt a részt.
Szia
Igen ezt kezdem én is felfogni.
Eleinte azt hittem elmeséli a teremtést,(amit lehe t el is fog) meg a vallás történeteket.
De látom ezek nehezebben értelmezhető írások.
Igen igy is teszem ott van és esténként olvasok pár 10 oldalt.
Kedves kérdező!
Ha nagyon nem értesz valamit a Koránból, akkor próbáld meg egy másik fordításból elolvasni ugyanazt a részt.
Feltételezem, hogy neked ez van meg:
Ajánlani tudom még ezt is:
Ezek meg elektronikusan vannak meg:
Nyilán a legjobb az eredeti arab lenne, de hát nem tudhat mindenki arabul. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!