Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan oldahtó fel az alábbi...

Hogyan oldahtó fel az alábbi ellentmondás?

Figyelt kérdés
Jehova tanúi kiemelik, hogy tanításukat kizárólag a Bibliai tartalma alapján és ennek részletes betartásával alakítják ki. Egyik központi tanításuk a közeli világvége azonban jelentős részben a piramisok körüli számmisztikán alapul.
2015. dec. 21. 06:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nem azon alapul. Pocsék a Biblia értelmezésük, de a Biblián alapul, még akkor is, ha nem jó sorozatban a számításuk.
2015. dec. 21. 08:31
 2/9 anonim ***** válasza:

szervusz.

Számtalanszor írtuk, hogy nem piramisozunk :)

A szám misztika, és egyéb misztikus dolgok, nem Bibliai eredetűek, és Isten ellenes.

Próféciák vannak amik eseményeket jelentenek amik megtörténtek vagy megfognak történni

2015. dec. 21. 09:58
 3/9 A kérdező kommentje:

ugyan akkor többek között az 1914-es dátum a piramisok alapján lett kiszámítva részben, ezt bárki könnyen igazolhatja, aki belenéz az akkori kiadványokba, Russel szerint a piramisokat is Jehova tiszteletére emelték

tehát egy köztponti tanítás nem kizárólag a biblia tartalmán alapul, akkor mi a helyzet? Vagy én értettem félre, és úgy van ,hogy ettől a kivételtől eltekintve csak a biblia?

2015. dec. 21. 10:14
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Érthetetlenül állok a téma előtt, mert olvastam az erről szóló cikket, és teljesen mást ír mint amit itt beirkálnak

Nincs piramis, és nincs szám misztika, az 1914-es évet Dániel próféciájából és a jelenések könyvéből lehet kiszámolni, ami be is igazolódott, bár akkor még nem tudták, mi fog történni.

2015. dec. 21. 11:47
 5/9 A kérdező kommentje:
én az eredeti dokumentumokra gondolok, nem arra amit ma olvashatunk pl a jw.org-on, hanem az 1914 előttről származó eredeti cikkekre, ezek alapján bárki láthatja, hogy piramisok vanak a dologban és 1914-et nagyon is elbukták, ugyanis azt jósolták az utolsó idők VÉGE és nem kezdete jön el, utólag megváltoztatták
2015. dec. 21. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Valaminek a vége tág fogalom, nem egy naphoz vagy évhez kötődik a Bibliában.

Ádám sem azon a 24.órás napon halt meg amikor fellázadt, hiszen 930 évet élt. de az ezer évet vagy is az Isten szerinti egy napot nem élte meg.

1914-ben beléptünk az utolsó napokba, s ezt a jelek is mutatják.

2015. dec. 21. 12:21
 7/9 KZitus ***** válasza:

Szia

Ez könnyen oldható:-), mert: " Egyik központi tanításuk a közeli világvége azonban jelentős részben a piramisok körüli számmisztikán alapul." = nem ez a központi tanításunk, csak része, mint ahogyan a Bibliának is része.

Központi tanításunk : Isten Királysága. De mivel a Királyság ennek a világrendszernek a vége után jön el, erről is kell beszélnünk.

2015. dec. 21. 15:41
 8/9 A kérdező kommentje:

zitus legalább kedves, ha nem is ad kielégítő választ, példát vehetnének róla a társai!

de álljunk egy egy picit, azért az, hogy még az én életemben jön az armageddon nem kicsit fontos dolog, és központi is amennyire eddig én észrevettem

aztán ott van, hogy jehova tanúi 1914 előtt azt jósolták 1914-ben lesz vége a világnak akkor jön el armageddon maj Jézus 1000 éves uralma

1914-ben! tehát nem akkor kezdődik el a vége vagy ilyesmi, hanem 1914-ben történik meg, tehát a legrosszabb esetben is 1915.01.01 00:00:00 előtti végtelenül kicsi időintervallumban meg kelett volna történnie annak a világvágánek amit ma is hirdetnek, de nem történt meg

2015. dec. 21. 17:15
 9/9 anonim ***** válasza:

„Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak.

Azt a napot és az órát azonban senki sem ismeri, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, (SEM a Jehova Tanúi), csak az Atya.” (Mk 13:31,32)

2015. dec. 21. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!