Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mit tesztek az önkielégítés...

Ti mit tesztek az önkielégítés ellen? (római katolikus)

Figyelt kérdés
A katekizmus írja, hogy nem nagyon összeegyeztethető az örömszerzés ezen formája a katolikus vallással. Próbálok ellene küzdeni de van az az idő ami után már nincs erőm, nálam ez kB egy hét. Sok mindent kipróbáltam, elterelni a gondolataim stb. Az a problémám, hogy nem szeretnék bűnben élni, szeretnék minden vasárnap áldozni, és a közösség aktív tagja lenni, viszont most már kínos, hogy mindig gyónni járok. Zavar, hogy ilyen gyenge vagyok. Örömmel fogadnám, ha megosztanátok velem tapasztalaitok, vagy tanácsolnátok valamit ami nektek segített leszokni. (18 fiú)

2015. dec. 20. 22:29
1 2 3 4
 31/32 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Római katolikusként válaszolok, ha más felekzethez tartozol, csak azokra a részekre figyelj oda, amik megfelelnek a felekezeted hitvallásának. (Nem értem a sok ateistát miért írnak ide, ha a topic nevében benne van, hogy keresztényeknek szól...)

Az egyház szexualitásra vonatkozó parancsai szerintem egyszerűek. A szexen csak akkor van áldás, ha a házastársaddal teszed. Minden más halálos bűn. A fogamzásgátlás is annak számít (ld.: Onán bűne) Enyhítő körülmény, ha nem tudva és akarva tedted, vagy nem ismerted a bűnöd súlyát. Az önkielégítés kicsit különbözik ettől. A Biblia nem ad egyértelmű hivatkozást erről. A szex két embernek van (egy férfinak és egy nőnek), és, ha az fájna, vagy nem keltene semmilyen érzést, az emberiség rég kihalt volna. Az önkielégítés a KEK szerint is bűn. A szexuális örömet önző módon saját élvezetedre használod fel. Itt egyhítő körülmény a tudatlanság, (én kisebb koromban csak káros szokásként gondoltam rá, amiről le kéne szoknom) az ifjú kor, az is, hogy nem tudva és akarva teszed. Miután megtedted (nekem napkig bűntudatom van utána) a lehető leghamarabb gyónd meg. Segít a lelkeden.

Lehet, hogy néhányan azt gondolják, hogy mik ezek a kemény szavak tőlem aki szintén csinálja. Sajnálatos módon én akkor szoktam rá, amikor kisebb voltam, és nem tudtam a veszélyeiről. Amikor rádöbbentem a bűn súlyosságára, próbáltam nem tenni, de az egyszerűen nem megy. Olvastam olyanről akinek 4 hónapig eszébe sem jutott, nekem még a 10 nap is csodaszámba menne. Azt javaslom, ha le akarsz sokni róla, vond el a figyelmedet valamivel, amikor rád jön a vágy. Imádkozz gyakran erre a szándékra. A közbenjáró imaszolgálat is sokat segíthet. A leszokáshoz óriási elhatározás kell. Szerintem hit nélkül leszokni a lehetetlen határát súrolja (már azért is, mert sok ateista nem tekinti bűnnek a maszturbációt).

A szavaimat nem kell készpénznek venni, nem vagyok sem teológus sem pap, csak egy vallásos fiatal, akinek ez a függőség a “keresztje”. Lehet, hogy ezért a válaszért azt gondolják, hogy szektás vagyok (néztek már annak, amikor a körmenetet próbàltuk Úrnapjára).

2022. nov. 5. 18:09
 32/32 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Én írtam az előzőt.

Csak bemásoltam a választ, amit ide írtam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Van benne egy kis pontatlanság. Azt az üzenetet néhány hónapja írtam. Most általában meg szokott lenni a tíz nap.

Amit az elején írtak, nem igaz. Van kiút! Nézzük az én esetemet (még mindig kűzdök az önkelégítés ellen). Az előtt egy kicsivel, hogy beírtam a fenti hozzászólást a másik topicba, még 5 napig sem bírtam ki. Utána ráébredtem, hogy amit teszek, az a testem, mint a Szentlélek temploma meggyalázása. Azután fokozatosan törektem, hogy minnél kevesebbszer tegyem. Először csak heti egyszer, majd kéthetente... De a Sátán sem hagyja ezt annyiban, nem teljesen simán fog menni az egész. Lesznek visszaeséseid. Ilyenkor fontos, hogy sem az akaratod, sem a hited ne gyengüljön. Javaslom, hogy havonta menj el gyónni. Remélem, segítek. ;)

2022. nov. 5. 18:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!