Ti mit tesztek az önkielégítés ellen? (római katolikus)
Kedves Kérdező!
Római katolikusként válaszolok, ha más felekzethez tartozol, csak azokra a részekre figyelj oda, amik megfelelnek a felekezeted hitvallásának. (Nem értem a sok ateistát miért írnak ide, ha a topic nevében benne van, hogy keresztényeknek szól...)
Az egyház szexualitásra vonatkozó parancsai szerintem egyszerűek. A szexen csak akkor van áldás, ha a házastársaddal teszed. Minden más halálos bűn. A fogamzásgátlás is annak számít (ld.: Onán bűne) Enyhítő körülmény, ha nem tudva és akarva tedted, vagy nem ismerted a bűnöd súlyát. Az önkielégítés kicsit különbözik ettől. A Biblia nem ad egyértelmű hivatkozást erről. A szex két embernek van (egy férfinak és egy nőnek), és, ha az fájna, vagy nem keltene semmilyen érzést, az emberiség rég kihalt volna. Az önkielégítés a KEK szerint is bűn. A szexuális örömet önző módon saját élvezetedre használod fel. Itt egyhítő körülmény a tudatlanság, (én kisebb koromban csak káros szokásként gondoltam rá, amiről le kéne szoknom) az ifjú kor, az is, hogy nem tudva és akarva teszed. Miután megtedted (nekem napkig bűntudatom van utána) a lehető leghamarabb gyónd meg. Segít a lelkeden.
Lehet, hogy néhányan azt gondolják, hogy mik ezek a kemény szavak tőlem aki szintén csinálja. Sajnálatos módon én akkor szoktam rá, amikor kisebb voltam, és nem tudtam a veszélyeiről. Amikor rádöbbentem a bűn súlyosságára, próbáltam nem tenni, de az egyszerűen nem megy. Olvastam olyanről akinek 4 hónapig eszébe sem jutott, nekem még a 10 nap is csodaszámba menne. Azt javaslom, ha le akarsz sokni róla, vond el a figyelmedet valamivel, amikor rád jön a vágy. Imádkozz gyakran erre a szándékra. A közbenjáró imaszolgálat is sokat segíthet. A leszokáshoz óriási elhatározás kell. Szerintem hit nélkül leszokni a lehetetlen határát súrolja (már azért is, mert sok ateista nem tekinti bűnnek a maszturbációt).
A szavaimat nem kell készpénznek venni, nem vagyok sem teológus sem pap, csak egy vallásos fiatal, akinek ez a függőség a “keresztje”. Lehet, hogy ezért a válaszért azt gondolják, hogy szektás vagyok (néztek már annak, amikor a körmenetet próbàltuk Úrnapjára).
Én írtam az előzőt.
Csak bemásoltam a választ, amit ide írtam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Van benne egy kis pontatlanság. Azt az üzenetet néhány hónapja írtam. Most általában meg szokott lenni a tíz nap.
Amit az elején írtak, nem igaz. Van kiút! Nézzük az én esetemet (még mindig kűzdök az önkelégítés ellen). Az előtt egy kicsivel, hogy beírtam a fenti hozzászólást a másik topicba, még 5 napig sem bírtam ki. Utána ráébredtem, hogy amit teszek, az a testem, mint a Szentlélek temploma meggyalázása. Azután fokozatosan törektem, hogy minnél kevesebbszer tegyem. Először csak heti egyszer, majd kéthetente... De a Sátán sem hagyja ezt annyiban, nem teljesen simán fog menni az egész. Lesznek visszaeséseid. Ilyenkor fontos, hogy sem az akaratod, sem a hited ne gyengüljön. Javaslom, hogy havonta menj el gyónni. Remélem, segítek. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!