Ti mit tesztek az önkielégítés ellen? (római katolikus)
Na kellett neked ilyen komoly kérdéssel előállni, megjelent rögtön a sok szektás meg a sok ateista, akiknek semmi más céljuk nincs az életben, csak hogy a gyakorin kötekedjenek a katolikusokkal :)
Te meg tőlük vársz tanácsot, szép mondhatom, de most tessék, idd csak meg a levét :)
Az, hogy megpróbálod mederben tartani a dolgot az becsülendő, és elég is. Száz százalékos önmegtartóztatás tizenéves korban nem lehetséges, ezt el kell fogadni, neked is saját magadtól.
Az 5. válaszoló nagyon jókat ír, azt azért feltétlenül érdemes megfontolni.
Én is katolikus vagyok. Nagyon szép dolog a törekvésed, s biztos vagyok benne, hogy ezt az Úristen is nagyra értékeli.
Nyilván az lenne a legjobb, ha az ember nem csinálná az önkielégítést, de mégiscsak emberek vagyunk, testben élünk, testi vágyaink vannak. Attól egész nyugodtan mehetsz áldozni hogy megtetted. Egyáltalán az, hogy bánt téged ez a dolog, és törekedsz leszokni róla, ez becsülendő dolog. Nekem ezt több pap is mondta már gyónás során.
Az az igazi bűn, ha mondjuk egy fiú minden hétvégén más és más, vad idegen csajokkal fekszik le lelkiismeretfurdallás nélkül mondván: ő a nagy "macho", aki bárkit meg tud kapni, s közben nem veszi észre, mennyi lánynak okoz lelki sérülést, illetve ő maga is értéktelenné válik, hiszen már annyi mindenkivel érintkezett, hogy ő maga se tudja.
Ehhez képest, bár az önkielégítésed is paráznaság, de az előbb leírt példához képest szinte semmiség. Olyan ez, minthogy lopás és lopás között is van különbség: nem mindegy, hogy valaki más házába betörve ellop a pénztől kezdve az ékszerekig mindent, vagy valaki letép egy szál virágot más kapuja előtt. :)
Szóval ilyeneken ne emészd magad, menj nyugodtan áldozni. Jó, nyilván ne csináld naponta 5-ször, de ha 2-3 naponta megteszed, s emellett benned van a "leszokásra" való törekvés, akkor nyugodtan mehetsz áldozni. :)
# 13.
"Jó, nyilván ne csináld naponta 5-ször, de ha 2-3 naponta megteszed, s emellett benned van a "leszokásra" való törekvés, akkor nyugodtan mehetsz áldozni."
Ha katolikusnak vallod magad akkor legalább a másikat ne biztasd SZENTSÉGTÖRÉSRE !!!! Nem mehet!!
Misén természetesen részt vehet, de áldozni nem lehet így!!
Megkérdezném hogy Neked ki mondta ezeket??!!
Kedves 14-es!
Egy pap már csak jobban tudja, mint Te vagy én. Nem helyeselte az önkielégítést egyáltalán, és én sem erre biztattam a kérdezőt, ne forgasd ki a szavaimat. Én azt írtam, hogy amennyiben megvan a leszokásra való törekvés, és kihangsúlyozom, hogy a TÖREKVÉS, mert ez a fontos, az már egy jó jel. Egy 18 éves "gyerektől" (de még felnőttől sem), nem várható el, hogy ilyen szinten megtartóztassa magát, s nem kell benne lelkifurdallást kelteni amiatt, ha ebben megbotlik és elköveti ezt a dolgot. Áldozni pedig nyugodtan mehet. Ha viszont felszedett volna valami idegen csajt s lefeküdt volna vele, akkor természetesen nem mehetne, gyónnia kellene előtte. De azért tegyünk már különbséget a bűnök mértéke között, nem mindegy, hogy valaki idegességében egy embert öl meg, vagy agyontapos egy bogarat....
"A katekizmus írja, hogy nem nagyon összeegyeztethető az örömszerzés ezen formája a katolikus vallással."
Mit ír arról a katekizmus,hogy Isten szempontjából mi erre az indoklás?
# 14.vagyok
Kedves 15-ös!
Neked ezt egy pap mondta?
Mert nekem is pap mondta azt hogy ez a tisztátalanság bűne! És amennyiben tudva és akarva elkövetjük és nem gyónjuk meg,úgy megyünk ki áldozni, akkor szentségtörést követünk el!!!
Egyébként örülni kellene hogy van még a katolikus egyházban egyáltalán olyan fiatal, akit foglalkoztat a
dolog, mert esetleg szeretne tisztaságban élni!
Én katolikus vagyok, komolyan veszem a hitemet, de sajnos ezért tart itt a katolikus egyház, mert ahogy fogy a hívő, úgy mindenféle lazaság kezd kialakulni!
Megy ezek szerint nem egységes a papok hozzáállása sem???
Kérlek hogy ne haragudj azért, ha úgy érezted kiforgatom a szavaidat, nem ez volt a célom vele!
Ez egy nagyon nehéz dolog és természetesen törekedni kell a tisztaságra és igazad van hogy bűn és bűn között
különbséget kell tenni!
De azt gondolom hogy nem ciki inkább elmenni gyónni, vagy a padban maradni áldozáskor, mint elkövetve ezt a bűnt gyónás nélkül áldozni!
Különben minden elismerésem a kérdezőnek, mert fel merte vállalni ezt a dolgot, valószínüleg gondolhatta
az emberek nagyobb részének hozzáállását a témához!
# 18.
Amúgy Ti jártok gyónni?
Kezdem azt gondolni, hogy a gyónással van a nagyobb probléma, nem az önkielégítéssel!
"A katekizmus írja, hogy nem nagyon összeegyeztethető az örömszerzés ezen formája a katolikus vallással. Próbálok ellene küzdeni de van az az idő ami után már nincs erőm, nálam ez kB egy hét. Sok mindent kipróbáltam, elterelni a gondolataim stb."
Kedves érintett Katolikusok!
Mielőtt belekezdenék:Nem az a célom,hogy bántsalak titeket,hanem,hogy átadjam azt,amit én mint volt Katolikus,és rajtam kívül még sok megvezetett ember már felismert.
Ti nem veszitek figyelembe azt a tényt,hogy a teremtő belénk oltotta a szaporodási ösztönt,amit nevezhetünk állatiasnak(mert az is)de ha tetszik ha nem,ez van.Persze,hogy nem tudod elterelni a gondolataidat kérdező,persze,hogy belebuksz,mert 18 éves vagy erős nemi vággyal ilyen korban,és nem csak lélekből állsz,hanem fizikai testből is,ami gőzerővel a szaporodásra késztet,ha pedig ez utóbbinak a természetes igényeit megtagadod,akkor önmagad ellen cselekszel.A bűntudat csak ront a helyzeten,mert ez egy természetellenes,egyházilag gerjesztett érzelemnek az emberek fejébe sulykolása.Ha hosszú távon fennáll,lehet számítani szexuális zavarokra,mint pl.potenciazavarok,prosztatagyulladás,de akár még hererák is kialakulhat(az első és a harmadik nekem volt,és nem véletlenül)
Az örömszerzés ilyen formája soha nem volt rossz Isten szemében! Nem ártasz vele senkinek.Mi a rossz benne? Az nem indok,hogy a Katolikus Egyház tiltja,ők önkényesen kinevezték magukat Isten közvetítőinek.Ha akarják,szabják meg saját maguknak ha ilyen bölcsek,de ne más embereknek.Mégis kiknek képzelik magukat?
Korrupt földi hatalmak véleményét nem tanácsos mérvadónak venni ebben a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!