Zsidó volt jézus?
Istvan35!
Ha szerinted a Jelenések 22:16 fizikai származásra utal, akkor kérlek tárd fel előttem a gyökere kifejezés jelentését!
Pietrosol!
Igazad van, elvben a rokon nem feltétlenül vérrokon, jelentheti akár vérrokona házastársának vérrokonát is.
Csakhogy az említett rokonról, Erzsébetrõl azt mondja, hogy kohén lánya ( "Áron leányai közé tartozott" ), annak férje, Zakariás pap, vagyis kohén.
Vagyis Erzsébet teljes vér és nem vér rokonsága kohanita volt és anak, hogy egy kohanita ABBAN A KORBAN pogány nõt vegyen feleségül, a valószínûsége gyakorlatilag nulla. ( Persze, e tárgykörben lehet tovább hohmecolni, a vége azonban mindenképp ez. )
Persze, az Egyház gndolatmenete nem materiális, egyszerûen az, hogy I-ten a "fiának" szülõanyjául nyilvánvalóan csakis választott népébõl való leányt jelölt ki.
Szóval mégis csak a szokott felületes hülyeséget produkáltad.
# 51 Időpont ma 13:37 megjegyzésed kapcsán vedd végre figyelembe, hogy olyan szöveget, melynek sprituális tartaalma, üzenete van, hiba sziigorúan materialista módon értelmezni, az esetek túlnyomó többségében nem is lehetséges, venni kell az adást.
off:
Nagyon ajánlom, olvasd el figyelmesen a korábbi válaszomban linkelt vatikáni dokumentumot. Ha alaposan feldolgoztad, szinten ajánlatos elolvasni az ahhoz 1974-ben kiadott irányelveket ( sajnos ez csak angolul ) : [link] továbbá egy néhány hete kiadott dokumentum kivonata ( nem értem rá megkeresni az eredetit ): [link]
Talán segítenek, hogy mexabadulj buta elõítéleteidtõl.
++++++
Karlowy nevű felhasználó
Ha ökörségete linkelsz, arra vallástól teljesen függetlenül nem lehet mást mondani, mint, hogy ökörség. Ez vonatkozik a "kitalált középkor" címû ökörségre is. ( A leleteket is biztos kitalálták. Világméretû összeesküves. XXXD ).
nneddudgi!
Neked nem úgy tűnt, mintha a leírások éppen arról számolnának be, hogy a vezető papi réteg úgy forgatta a törvényeit ahogy a saját önös érdekük diktálta?
Ézsaiás 9:6-7
Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének! Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt!
Ez 34:23-24
És állatok föléjök egyetlenegy pásztort, hogy legeltesse őket: az én
szolgámat, Dávidot, ő legelteti őket s ő lesz nékik pásztoruk. Én pedig, az Úr, leszek nékik Istenök, és az én szolgám, Dávid, fejedelem közöttök. Én, az Úr mondottam.
Ez 37:24 És az én szolgám, Dávid lesz a király ő rajtuk, s egy pásztora lesz mindnyájuknak; és az én törvényeim szerint járnak, s parancsolataimat megőrzik és cselekszik.
A Messiás Dávid leszármazottja. Amikor pedig az írás Dávidra utal, akkor egyértelmű, hogy a Messiás előképét érti alatta, az "Én szolgám Dávid" az a Messiás prófétai előképe. Természetesen a királyra és a pásztorra való utalás is a Messiás-Királyra vonatkozik. A Messiás Király pedig nem más, mint Jézus a Krisztus, Jahve felkentje.
Istvan35!
Nem tudom, hogy ez kinek, mire volt válasz.
Korábban az "Én vagyok Dávid gyökere és sarja..." idézetből azt a következtetést vontad le, hogy "Jézus Dávid leszármazottjának mondja magát....", tehát a geneikailag definiálható származására tettél egy kijelentést. A gyökere szót viszont sajátos módon nem materiálisan értelmezed.
Biztos, hogy én szemezgetek a saját szám íze szerint?
"Biztos, hogy én szemezgetek a saját szám íze szerint?"
Természetesen igen. Ez biztos.
,,Igazat mondok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem tanúskodik mellettem a Szentlélek által, hogy nagy az én szomorúságom, és szüntelen fájdalom gyötri a szívemet. Mert azt kívánom, hogy inkább én magam legyek átok alatt, Krisztustól elszakítva, testvéreim, az én test szerinti rokonaim helyett; akik izráeliták, akiké a fiúság és a dicsőség, a szövetségek és a törvényadás, az istentisztelet és az ígéretek, akiké az ősatyák, és akik közül származik a Krisztus test szerint, aki Isten mindenekfelett: áldott legyen mindörökké. Ámen." (Pál levele a rómaiakhoz 9. fejezet 1-5)
Tessék itt van egyértelműen leírva!
Vagy itt van, amit már korábbanis idéztem neked:
"Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt imádjuk, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidók közül támad." (János 4:22)
Zsidónak vallotta magát, akiktől az üdvösség származik. A Biblia egyértelműen tanítja, hogyJézus zsidó volt, vitának helye nincs! Én a bibliai Jézusban hiszek, aki zsidónak valotta magát, aki Dávid leszármazottja, akiről az ószövetségi próféták írtak, mivel számomra a Biblia hiteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!