Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Zsidó volt jézus?

Zsidó volt jézus?

Figyelt kérdés
2015. dec. 18. 12:56
1 2 3 4 5 6
 51/60 Pietrosol ***** válasza:

Istvan35!

Ha szerinted a Jelenések 22:16 fizikai származásra utal, akkor kérlek tárd fel előttem a gyökere kifejezés jelentését!

2015. dec. 22. 13:37
 52/60 anonim ***** válasza:
Linkeltem egy könyvet, és az ökörség. Ilyen a vallás, aki mást mond, az mind hülye. Múltkor az Árpádsáv volt a rossz a háttérben. Tóth Ferencet már nem is merem linkelni. Ugye linkeltem már Tóth Gyulát, a kitalált középkorral. https://www.youtube.com/watch?v=XRpCm6LPK9s Ha az európai történelemben 300 éves betoldás van, miért gondolod, hogy a Bibliát nem piszkálták. Mert a hitgyüliben Sándorbácsi azt mondta? Ha nem hallgatok meg mást, akkor nem fogok tudni gondolkodni rajta, mert nem ismerem a tényállását. Ha azt mondod benne van a Bibliában, azt mondom, olyan könyvet írok neked, amilyet én akarok.
2015. dec. 22. 13:52
 53/60 anonim ***** válasza:

Pietrosol!

Igazad van, elvben a rokon nem feltétlenül vérrokon, jelentheti akár vérrokona házastársának vérrokonát is.

Csakhogy az említett rokonról, Erzsébetrõl azt mondja, hogy kohén lánya ( "Áron leányai közé tartozott" ), annak férje, Zakariás pap, vagyis kohén.

Vagyis Erzsébet teljes vér és nem vér rokonsága kohanita volt és anak, hogy egy kohanita ABBAN A KORBAN pogány nõt vegyen feleségül, a valószínûsége gyakorlatilag nulla. ( Persze, e tárgykörben lehet tovább hohmecolni, a vége azonban mindenképp ez. )

Persze, az Egyház gndolatmenete nem materiális, egyszerûen az, hogy I-ten a "fiának" szülõanyjául nyilvánvalóan csakis választott népébõl való leányt jelölt ki.

Szóval mégis csak a szokott felületes hülyeséget produkáltad.

# 51 Időpont ma 13:37 megjegyzésed kapcsán vedd végre figyelembe, hogy olyan szöveget, melynek sprituális tartaalma, üzenete van, hiba sziigorúan materialista módon értelmezni, az esetek túlnyomó többségében nem is lehetséges, venni kell az adást.

off:

Nagyon ajánlom, olvasd el figyelmesen a korábbi válaszomban linkelt vatikáni dokumentumot. Ha alaposan feldolgoztad, szinten ajánlatos elolvasni az ahhoz 1974-ben kiadott irányelveket ( sajnos ez csak angolul ) : [link] továbbá egy néhány hete kiadott dokumentum kivonata ( nem értem rá megkeresni az eredetit ): [link]

Talán segítenek, hogy mexabadulj buta elõítéleteidtõl.

++++++

Karlowy nevű felhasználó

Ha ökörségete linkelsz, arra vallástól teljesen függetlenül nem lehet mást mondani, mint, hogy ökörség. Ez vonatkozik a "kitalált középkor" címû ökörségre is. ( A leleteket is biztos kitalálták. Világméretû összeesküves. XXXD ).

2015. dec. 22. 22:06
 54/60 Pietrosol ***** válasza:

nneddudgi!

Neked nem úgy tűnt, mintha a leírások éppen arról számolnának be, hogy a vezető papi réteg úgy forgatta a törvényeit ahogy a saját önös érdekük diktálta?

2015. dec. 23. 12:57
 55/60 anonim ***** válasza:
Kedves Nedudgi! Bevallom őszintén, én hülye vagyok, de a Tóth Gyula 5 évet áldozott az életéből, hogy utánajárjon. Neked mennyi időd ment rá, hogy utánanézz?
2015. dec. 23. 13:14
 56/60 anonim ***** válasza:

Ézsaiás 9:6-7

Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének! Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt!

Ez 34:23-24

És állatok föléjök egyetlenegy pásztort, hogy legeltesse őket: az én

szolgámat, Dávidot, ő legelteti őket s ő lesz nékik pásztoruk. Én pedig, az Úr, leszek nékik Istenök, és az én szolgám, Dávid, fejedelem közöttök. Én, az Úr mondottam.

Ez 37:24 És az én szolgám, Dávid lesz a király ő rajtuk, s egy pásztora lesz mindnyájuknak; és az én törvényeim szerint járnak, s parancsolataimat megőrzik és cselekszik.

A Messiás Dávid leszármazottja. Amikor pedig az írás Dávidra utal, akkor egyértelmű, hogy a Messiás előképét érti alatta, az "Én szolgám Dávid" az a Messiás prófétai előképe. Természetesen a királyra és a pásztorra való utalás is a Messiás-Királyra vonatkozik. A Messiás Király pedig nem más, mint Jézus a Krisztus, Jahve felkentje.

2015. dec. 23. 17:08
 57/60 Pietrosol ***** válasza:

Istvan35!

Nem tudom, hogy ez kinek, mire volt válasz.

Korábban az "Én vagyok Dávid gyökere és sarja..." idézetből azt a következtetést vontad le, hogy "Jézus Dávid leszármazottjának mondja magát....", tehát a geneikailag definiálható származására tettél egy kijelentést. A gyökere szót viszont sajátos módon nem materiálisan értelmezed.

Biztos, hogy én szemezgetek a saját szám íze szerint?

2015. dec. 23. 17:29
 58/60 anonim ***** válasza:

"Biztos, hogy én szemezgetek a saját szám íze szerint?"

Természetesen igen. Ez biztos.

,,Igazat mondok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem tanúskodik mellettem a Szentlélek által, hogy nagy az én szomorúságom, és szüntelen fájdalom gyötri a szívemet. Mert azt kívánom, hogy inkább én magam legyek átok alatt, Krisztustól elszakítva, testvéreim, az én test szerinti rokonaim helyett; akik izráeliták, akiké a fiúság és a dicsőség, a szövetségek és a törvényadás, az istentisztelet és az ígéretek, akiké az ősatyák, és akik közül származik a Krisztus test szerint, aki Isten mindenekfelett: áldott legyen mindörökké. Ámen." (Pál levele a rómaiakhoz 9. fejezet 1-5)

Tessék itt van egyértelműen leírva!

Vagy itt van, amit már korábbanis idéztem neked:

"Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt imádjuk, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidók közül támad." (János 4:22)

Zsidónak vallotta magát, akiktől az üdvösség származik. A Biblia egyértelműen tanítja, hogyJézus zsidó volt, vitának helye nincs! Én a bibliai Jézusban hiszek, aki zsidónak valotta magát, aki Dávid leszármazottja, akiről az ószövetségi próféták írtak, mivel számomra a Biblia hiteles.

2015. dec. 23. 23:39
 59/60 anonim ***** válasza:
Egyértelműen nem volt az !
2016. márc. 21. 13:44
 60/60 anonim ***** válasza:
És mitől egyértelmű?
2016. márc. 21. 16:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!