Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Zsidó volt jézus?

Zsidó volt jézus?

Figyelt kérdés
2015. dec. 18. 12:56
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
54%
Azt kértem, hogy azt mutasd meg, hogy ezt az összes zsidóra mondta, nem pedig azoknak, akikhez éppen beszélt! Ne legyél már ostoba, az ég áldjon meg! Minek kell bárkit is ennyire gyűlölni, hogy teljesen megvakulsz tőle???
2015. dec. 18. 19:32
 42/60 anonim ***** válasza:
100%

Régen nevettem ennyit gyk-n. :D

A kedvenc párbeszédem:

Xy válaszoló: "Jézus anyja Mária zsidó volt, tehát ő is zsidó"

Kérdező: "Nem, a zsidóság anyai ágon öröklődik, tehát ha Jézus nem volt zsidó, akkor Mária se."

:D :D :D

Kedves kérdező, elárulok egy nagy titkot: nemcsakhogy Jézus zsidó volt, de Máté, Márk, Lukács, János, Péter, Pál és sorolhatnám, Ők mind zsidók voltak. :)

Az első keresztények mind zsidók voltak. Az első években úgy tudom elképzelni, hogy volt pár ezer zsidó keresztény és pár tucat nem zsidó keresztény.

Erre hogy reagál a zsidógyűlöleted? :)

2015. dec. 19. 00:02
 43/60 anonim ***** válasza:

,,Én, Jézus, küldtem el angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen nektek a gyülekezetek előtt. Én vagyok Dávid gyökere és sarja, a fényes hajnalcsillag”. (Jelenések 22:16)

Jézus Dávid leszármazottjának mondja magát, vagyis igen, zsidó volt.

Az Ószövetség Istenéről pedig:

,,érvénytelenné tettétek az Isten szavát a hagyományotok miatt.

Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás, amikor így szólt: »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«” (Máté 15:6-9)

Kinek is a prófétája volt Ézsaiás? Meg milyen Isten szaváról beszél? Ha Jézus szerint az Ószövetség Isten szava, akkor az Ószövetség hiteles, márpedig Jézus számtalanszor idézett belőle, főleg Ézsaiás tekercséből.

2015. dec. 19. 00:03
 44/60 anonim ***** válasza:
Találtam egy könyvet neked: [link]
2015. dec. 19. 12:48
 45/60 anonim ***** válasza:

"Kedves kérdező, elárulok egy nagy titkot: nemcsakhogy Jézus zsidó volt, de Máté, Márk, Lukács, János, Péter, Pál és sorolhatnám, Ők mind zsidók voltak. :)"

-->Lukácsnál nem biztos, hogy zsidó volt. Valószínűleg ő pogány származású volt.

2015. dec. 19. 16:57
 46/60 Pietrosol ***** válasza:
59%

Szia!

A származása nem ismert. Máté és Lukács irreleváns nemzetségtáblái, egyaránt Józsefre mutatnak, aki a leírások szerint nevelőapja volt.

2015. dec. 19. 17:02
 47/60 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdezõ!

Igen, Jézus zsidó volt, amint azt a Vatikán oldalán olvashatod:

"Jesus was and always remained a Jew" ( "Jézus zsidó volt és mindig is az maradt." ) ( 1982. március 6. - [link] )

Ha esetleg a Vatikán nem elég neked, # 8 Időpont 12-18 13:20 linkjén olvasható utalások ( Lukács 1:26 - 36 ) szerint Jézus anyja, Mária ( Mirjam ) zsidó volt, a zsidó vallási jog ( halacha ) szerint pedig "zsidó nõ gyereke akkor is zsidó, ha az apja pogány" ( r. Simeon bar Yochay, igaz, 2. sz., de a Tórából vezeti le, vagyis akkor már rég ez volt a szabály ).

Mellesleg a linkelt vatikáni dokumentum lábjegyzetében:

*We continue to use the expression Old Testament because it is traditional (cf. already 2 Cor 3:14) but also because "Old" does not mean "out of date" or "out-worn". In any case, it is the permanent value of the O.T. as a source of Christian Revelation that is emphasised here (cf. Dei Verbum, 3)."

Ebbõl a lényeg: " "Old" does not mean "out of date" or "out-worn". " - "Ó" nem jelenti, hogy elavult, vagy, hogy nem érvényes.

Ahogy látom, rosszhiszemû, a Bibliát és egyéb tényeket szándékosan ferdítõ, torzító kötekedésedet kezdetleges értetlenség, értelmetlenség álcájában próbálod eladni.

# 22 Időpont 12-18 15:21

"XXIII. János pápa beszédeiből a II. Vatikáni Zsinaton "

Az idézet kizárólag antiszemita, neonáci oldalakon található, hab a tortán, hogy ezeken többnyire idézik az "eredeti" latin szöveget is, továbbá állítólag XXIII. János pápa kiadta 1962. július 1-jén. A zsinatot október 11-én nyitotta meg, ezek szeint a már korábban egy füzetben kiadott szöveget olvasta fel.

További hab a tortán, hogy az "eredeti" latin szövegrészlet is CSAK magyar oldalakon található, mondani se kell, az elõbbiek közül valok. Eszerint ez a beszéd az egész világ minden antiszemitája elõtt rejtve maradt, csak a magyarok tudnak róla.

Azt írják: "II. Vatikáni Ökumenikus Zsinat", ami netto baromság, az a Katolikus Egyház zsinata volt, nem ökomenikus. Ökomenikus azt jelenti: összkeresztény, olykor nem keresztényekkel is együtt.

Persze, lehet, ügyetlenül kerestem, ez esetben hálás leszek, ha megtalálod a Vatikán oldalán ( elvégre mégiscsak egy pápa a zsinaton ) de legalábbis egy nyugati oldalon. :)

Sajnos annyi idõm nincs, hogy végigbogaráqsszam az "eredeti" latin szöveget, ha megtenném, tuti, találnék benne nyelvtani hibát, amit kizárt, hogy egy pápa elkövetett volna.

További furcsaság, hogy XXIII. János pápa a vésszkorszakban ( püspökként, majd párizsi nunciusként ) DOKUMENTÁLHATÓAN sok zsidót mentett és hogy halálának 50. évfordulóján külön méltatták jelentőségét a zsidók és a katolikusok egymáshoz való viszonyában.

Ehhez képest idézeted több, mint furcsa. ( Ugye nagyon finoman fogalmaztam? ) :)

Ha esetleg senkinek nem sikerülne megtalálni nyugati oldalon, akkor arra kellene gonolnom, hogy egy "honfitársunk" megirigyelte az egykori okhranától a cbjk "elõállítását". :)

Mindenesetre érdemes elolvasni ( minden kereszténynek, aki még nem olvasta ):

"A II. Vatikáni Zsinat NOSTRA AETATE kezdetű nyilatkozata az Egyház és a nem keresztény vallások kapcsolatáról" ( 1965. október 28. ) - [link] ( hivatalos magyar fordítás, ugyanez található a Vatikán oldalán - [link] ; eredeti latin szöv: [link] ; angol ford.: [link] )

# 20 Időpont 12-18 15:15

"János 8:44"

# 25 Időpont 12-18 15:38

"jézus azt kifogásolja hogy a zsidók gyilkosok."

Hol?

# 26 Időpont 12-18 15:40

"A jóisten(teremtő isten) miért irtaná ki a népeket(nemzsidókat)?"

Azt én sem érteném, de nem is tesz ilyet, sehol nincs ilyesmirõl szó ( leszámítva persze az újnyilasok, neonácik "bibliaértelmezéseit".

# 29 Időpont 12-18 15:43

"a tényeket keresem"

Én is, de eddigi idézeteidben semmi ilyenre emlékeztetõt nem találtam.

# 30 Időpont 12-18 15:44

"jézus sem volt gyűlölködő azért mert gyilkosnak hívta a zsidókat"

Másodszor írod, de egyszer sem írtad, hol?

# 32 12-18 15:47

"szerintem arról lehet szó"

Szerintd. Az értelmes emberek szerint pedig ez rövoden: baromság. Részletesebben: nagyon nay baromság.

# 34 Időpont 12-18 15:51

"A zsidóság anyai ágról öröklődik, ha jézus nem volt zsidó akkor az anyja se."

Hangosan felröhögtem. Igen, anyai ágról öröklődik, de NEM VISSZAFELÉ! :XXXD LoL

Valld be, hogy az egész kérdést viccnek szántad! :D

# 35 Időpont 12-18 15:56

"Vagy elég arra gondolnunk ..."

Igen, de elõbb el kell olvasni. Akkor tudnád, hogy nem vésett semmit, készen kapta vésve.

Csak a Másodkik Táblákat kellett kifaragnia, mivel az elsõket - mint le van írva - az aranyborjú miatti felháborodásában földhöz vágta és azokk összetörtek. A törött Táblák is benne vannak a Frigyládában.

"hát nem olvasta"

De igen.

"Ez mi"

Ez az, hogy Te viszont nem olvastad.

# 36 Időpont 12-18 16:14

1) Sose hallottál még képes beszédrõl?

Igen, azt mondta, "Legyen bennetek só", benned viszont nem só van, hanem nadragulya. Ezt ne kend a zsidó orvosokra!

Jut is eszembe: Te orvos vagy, hogy annyit és olyan pontosan tudsz arról mi egészséges, mi nem?

"Ki volt az aki mózesnek lángoló csipkebokor formájában megjelent"

Olvasd el FIGYELMESEN, próbáld megérteni, felfogni, és megtudod.

Kérdezõ, a Karlowy nevű felhasználó által linkelt ökörséget felesleges megnézni, ugyanaz a baromság, amit régebben a néhai szerncsétlen agyament Badiny tolt.

++++++++++

Istvan35

Kapaszkodj meg: ezúttal egyetértünk. Kaptál egy zöldet.

++++++++++

Pietrosol

"származása nem ismert. Máté és Lukács irreleváns nemzetségtáblái, egyaránt Józsefre"

Megen felületes hülyeség:

Mint fent írtam, Lukács 1:26 - 36 szerint Jézus anyja, Mária ( Mirjam ) zsidó volt, a zsidó vallási jog ( halacha ) szerint pedig "zsidó nõ gyereke akkor is zsidó, ha az apja pogány" ( r. Simeon bar Yochay, igaz, 2. sz., de a Tórából vezeti le, vagyis akkor már rég ez volt a szabály ).

Mint fent megmutattam, a Vatikán álláspontja is az, hogy zsidó volt és hogy az Ó nem jelenti, hogy elavult, vagy, hogy nem érvényes.

Mondom, a Vatikán szerint ( is ).

2015. dec. 21. 23:50
 48/60 Pietrosol ***** válasza:

nneddudgi!

"Mint fent írtam,..."

A hülyeség többszöri ismétlése nem kovertálja a hülyeséget bölcsességé. Az általad említett Lukács idézet annyit ír, hogy "rokonod". Nem tudom ismered-e a sógornő, anyós, ángy szavakat és jelentésüket?! Ezek a rokonsági kötelékek senkit nem varázsolnak vérségi rokonná, mint ahogy az a makói ember sem lesz szegedi, aki átautózik szegeden vagy, aki fenyőerdőben születik, nem lesz fenyőfa.

2015. dec. 22. 08:51
 49/60 anonim ***** válasza:

Piestrosol, már megint mazsolázgatunk? Jézus zsidónak vallotta magát több helyen is:

,,Én, Jézus, küldtem el angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen nektek a gyülekezetek előtt. Én vagyok Dávid gyökere és sarja, a fényes hajnalcsillag”. (Jelenések 22:16)

Zsidónak vallotta magát, akiktől az üdvösség származik:

"Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidóktól ered." (Jn 4:22)

Ezenkívül az ószövetségi próféciák szerint is a Messiás Dávid leszármazottja, vagyis zsidó kell legyen. Tehát a Biblia szerint Jézus egyértelműen zsidó volt, bár tudom, neked ez nem sokat számít, te az Újszövetségből is lazán kióllózgattad azokat a részeket is, ahol a gonoszok elpusztításáról van szó... Ettől függetlenül persze te hihetsz egy olyan Jézusban, aki nem volt zsidó, de az egy másik Jézus lesz.

2015. dec. 22. 11:03
 50/60 anonim ***** válasza:
Bocs, elírtam, Pietrosol a nicked.
2015. dec. 22. 11:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!