Attól hogy valaki szilárdan hisz egy vallásban, még más hitét tiszteletben tarthatja és elfogadhatja nem?
KZitusnak alapjában igaza van, csak elkeveredett.
Az, hogy TISZTELETBEN TARTOM, azt jelenti, hogy "nem szidom, nem kritizálom, nem szólom le, nem minősítem, nem nézem le a másfajta álláspontjáért, tehát nem kissebítem le semmilyen módon. Hiszen szabad akaratunk van, mindenki abban hisz, amit jónak tart."
Viszont ettõl nem kell elfogadnom, mert az azt jelentené, hogy nem hiszek igazán a sajátomban.
DE elfogadhatóm és heöyes, ha elfogadom azt az EMEBRT, mármint azt, hogy õ is legjobb meggyõz~pdésébõl hiszi amit hisz. Ha meg láthatóan nem ez a helyezet ( sátánisták, rasszisták ), azt nem kell elfogadnom.
Továbbá nem kell elfogadnom a nyilvanvaló tévedéeseket akkor sem, ha azok valaki vallásának részei. Pl nem kell elfogadnom egy nyilvánvaló kiejtési tévedés, melynek eredete közismerten ismerthiány ( itt konkrétan arra gondolok, hogy a középkori keresztéeny bibliafordítók nem ismerték a tetragrammaton popntozásának jelentését, mivel akkorian a keresztény papok, lelkészek nem id´gen tanácskoztak zsidókkal, akiktõl megtudhatták volna. )
"Isten már több mint 6 ezer éve tűri ezt"
Csak 5775 év és 3 hónap meg egy hét :)
Tipikus példa vagy: "azt hiszik " -írod...
Nem a saját "hitedetről" kelle írnod?, mert honnan tudhatod, hogy mások mit hisznek? Viszont a sajátodról "biztosat" írhatnál. A többi csak feltételezés. Mi a véleményed?:-)
Kedves Zitus!
Mire vagyok tipikus példa? én szoktam idegen emberekhez becsöngetni,hogy beszéljek nekik a hitemről,meg az utcán megállítani őket,őrtoronyt osztogatni? én akarom "megmenteni" őket,mert nem fogom fel,hogy nem egy vallási gyülekezethez tartozástól függ,hogy valaki teljes,boldog életet éljen,és üdvözüljön? És ha valaki ezt elutasítja(netán durvábban)akkor a szeretet nevében nagyvonalúan lesajnálod,hogy te szóltál,de hát tudatlan emberekkel van tele a világ.Miközben azt sem tudod(vagy nem akarod figyelembe venni),hogy miért utasítják vissza a teóriáidat.Ha tévedek valamiben,kérlek figyelmeztess rá.
Mi a véleményed?:-)
KZitus válaszábol:
Hiszen szabad akaratunk van, mindenki abban hisz, amit jónak tart.
Így csapta be az első ember párt a Sátán mert Éva "jónak "tartotta a tiltott fa gyümölcsét.Nem hitt Istennek,inkább hitt a Sátánnak.
Ez a fő gond ma is !Sok dolgot,bibliai tanítást "jónak" tartanak,mert ugy e benne van a bibliában .
Csak azt felejtik el megvizsgálni ,hogy ki mondja kinek mondja ,mikor mondja ,és miért mondja.
Én is tisztele a jehova tanúi hitét,hiszen ijen szilárd elkötelezetség kevés emberben van.
PÁLapostol úgy fogalmazna ,megvan bennük a buzgóság ,denem a helyes ismeret szerint.
A biblia világosan kijelenti ,hogy semmi sem számít ,csak a Jézus Krisztusba vettet hit,bizalom.
Márpedig ha ezt Isten mondja ,akkor a jehova tanúi zsák utcában vannak.
Ked ves kérdező!!
Nézz utána a világtörténelemben ,hogy a legtöbb háború a vallás miatt volt és van,mert nem tudják elviselni ,hoy a másik ember másképpen gondolkozik.
legyen igaz vallás vagy hamis vallás.
Isten ezért utálja a vallásokat,és a vallásos embert.
Nála csak a Jézus iránt tanúsított hit számít.
Nézz utána a bibliába ,ha nem hiszed.
a János evangéliuma szépen le írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!