Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki eltudná nekem ezt...

Valaki eltudná nekem ezt magyarázni?

Figyelt kérdés

Miközben a körülöttem élők élete egyre jobb lesz az enyén nem jut semerre.

A szeretteimet támogatom lelkiekben,ahogy tudom anyagiakban is ,nekem valahogy mégsem lesz jobb vagy csak nagyon kis mértékben.

Nem értem miért van ez így.

Bűnhődök a rossz tetteimért?

2015. dec. 12. 15:13
 1/10 anonim ***** válasza:

szervusz.

Nem Te vagy az egyetlen, akinek hasonló az esete.

A világon mindenütt történik ilyen, s van egy Biblia idézet ami erről szól:

(1Korintusz 10:12, 13) . . .. 13 Nem ért benneteket más kísértés, csak ami általános az embereknél. De hű az Isten, és nem hagy titeket azon felül kísérteni, amit el tudtok viselni, hanem a kísértéssel együtt a kivezető utat is elkészíti, hogy kitartóan tudjátok tűrni.

Egy keresztény életéről Jézus soha nem mondta, hogy a világban népszerűséggel, gazdagsággal lesz körbe véve

Mert ha így volna, gyorsan érdekből, mindenki "keresztény akarna lenni"

Hogy pontosan miért tetted fel a kérdést azt nem tudom, de elsőre ez jutott az eszembe.

Ugyan milyen "rossz tetteid" miatt nem élsz olyan életet amit szeretnél?

ez a körülményektől is függ

Amihez Istennek nincs köze,

az ember azt kapja vissza, amit elvetett,

(Galácia 6:7) . . .Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is;

Nyilván előfordulhat hogy rossz döntést hozunk, aminek vannak következményei,

ezekért nem Isten a felelős, mi döntöttünk rosszul.

2015. dec. 12. 15:29
 2/10 Molyember ***** válasza:
Szerintem ez nem vallási kérdés. Vannak konkrét, elérhető céljaid? Megteszel értük mindent, amit tudsz? Elég hozzájuk az, amit tenni tudsz? És ezek még csak a felszínes kérdések, ha a sikertelenséged okait keresed.
2015. dec. 12. 15:33
 3/10 A kérdező kommentje:

Néhány példa:

-testvéreim mind olyan párt találtak,hogy pár év múlva örököltek,tudtak venni lakást.(nekem egy katasztrófa volt a válásom,semmim nem maradt)

-barátom öreg bácsit segített-tőle örököltek,szintén tovább tudtak lépni lakásügyben.Most megint megismertek egy öreg nénit akit szerintem csak érdekből segítenek.

2015. dec. 12. 15:47
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem siránkozni akarok,csak nem értem.

Persze én is haladok ,csak olyan csigaléptekben,hogy nem sok jövőképem van.Tényleg csak a mának élés maradt.

2015. dec. 12. 15:49
 5/10 KZitus ***** válasza:

Szia

"Miközben a körülöttem élők élete egyre jobb lesz az enyén nem jut semerre." - ez nézzőpont kérdése.

Amit írtál mások sikereiről - hát, nézd kevesen örökölnek - általában, és attól még sikeresnek érzik(érezhetikk) az életüket.

Sok mindentől függ az, hogy miért érzel így. De ha nem vársz senkitől semmit, biztosan kevesebb csalódás ér(ha nem kapsz). Mert ha így teszel, mindennek(amit mégis kapsz) sokkal jobban örülsz majd. Főleg annak, amit egyedül érsz el, egyedül dolgozol meg érte.

Az nem lehet igaz, hogy nem jutottál semmire. Csak nem tanultad meg értékelni azt, amid van. Pedig sokkal boldogabb lehetnél:-)

2015. dec. 12. 16:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ebben most egyet értek körülbelül Zitussal. Nézőpont kérdése, hogy ki-mit ért el, de ami fontosabb, hogy a világi sikerek, mint a pénz, értéktárgyak, ha hívő ember vagy tudod, hogy végesek, és a halál beálltával számodra semmivé válik, nincs az a pénz amivel kiválthatnád az üdvösségedet, és az örök életed. Ne ess abba a hibába, hogy hajszolod az evilági sikereket, inkább legyen egy egészséges önbizalmad, és az élet apró sikereit becsüld meg, a benned kialakult kép, miszerint ha te adsz másoknak azt viszonozzák, a te esetedben balul sül el, azért mert az emberek, ha nem Isten próbálják követni, ha nem világi életet élnek sokszor nem becsülik meg a lelki és anyagi segítségeket, ezért kihasználnak, mert tudják, hogy te úgy is adsz és segítesz, persze nem minden Istenhívő jár a keskeny úton, csak úgy ahogy nem minden ateista sem cselekszik az általam említetten. Én ajánlom neked a Bibliából Jób történetét, és a tékozló fiú példáját, nagyon tanulságosak. Sok sikert, és Isten szeretetében megélt, örökké tartó boldogságot kívánok neked is, kedves kérdező. :)
2015. dec. 12. 18:23
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nem hajszolom a világi javakat,de akaratlanul ott van a szemem előtt az igazságtalanság.

Miért pont én vagyok ez a nyomorult?Valamit tuti elrontottam.

2015. dec. 12. 19:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves Zitus!

Tényleg senkitől semmit nem várok,és tényleg értékelem amit kapok és amim van.

Mindenemért keményen megdolgoztam.

2015. dec. 12. 19:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Hagyd a szentimentális maszlagot a fenébe.

Keress egy sokkal jobban fizető állást,ne engedd magad lehúzni még a családod által se,nincs 200-as a sarki csövesnek,gondold meg mire költesz és egyből "jobban fog menni".

Tapasztalat.

2015. dec. 12. 22:14
 10/10 KZitus ***** válasza:

Szia

Most összezavartál egy kicsit. Mert más amit az előző kommentedben írtál, és más ez:

"Tényleg senkitől semmit nem várok,és tényleg értékelem amit kapok és amim van.

Mindenemért keményen megdolgoztam."

Mert ez, amit itt írtál, az nagyon emberbarát, és ha tényleg így érzel, okavesztett lett a kérdésed.

De az is lehet, hogy túl fiatal vagy ahhoz, hogy kellőképpen értékelni tudd azt, amid van, vagy amit elértél.

Hidd el, évek múlva azt fogod igazán értékelni, és megbecsülni, amiért megdolgoztál, és amit saját erőddel értél el.

Tudom miről beszélek:-)... tapasztalatból.

Nos a válásod, az komoly érzelmi sebeket okozhatott. (sajnos tapasztaltam a környezetemben) De ne vidd a következő kapcsolatodba az elsőből megmaradt keserű tapasztalatokat,és sérelmeket, és ne büntesd a leendő párodat a volt feleséged hibáiért. Legyél bölcsebb, és óvatosabb.

Ne hasonlitsd össze állandóan magadat másokkal. Maradj meg a saját tempódban, de légy igyekvő:-)

Elnézésed kérem, ha akaratlanul is "anyai" tanácsokkal traktállak:-)

2015. dec. 13. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!