Miért viselnek a baptista nők szoknyát?
Figyelt kérdés
Valószínűleg nemcsak ők. Néhányszor elmentem hozzájuk istentiszteletre, és a nők, kislányok mind szoknyában voltak, még így télen is. Kissé feszengtem, mert tudtam, hogy náluk ez így szokás, de nem akartam fázni, sötét nadrágot húztam és hosszú ruhaszerű pulóvert, ami a fenekemet takarta. De rajtuk nem ilyen volt, hanem rendes szoknya. Amúgy hétköznap nem hordanak szoknyát. Arra vagyok kíváncsi, hogy miért így járnak, mi az alapja ennek a szokásnak.2015. dec. 10. 12:03
1/14 anonim válasza:
Mert ilyen kis konszolidáltak lesznek tőle.
2/14 A kérdező kommentje:
A kérdés az volt, hogy ennek a szokásnak mi az alapja. Ha nem elég világos, akkor az a kérdés, hogy ennek a szokásnak mi a vallási alapja, mire hivatkozva viselnek szoknyát.
2015. dec. 10. 12:14
3/14 anonim válasza:
A Tanuk is szoknyát hordanak ha Isten házába, vagy szolgálatba mennek
Milyen üzenetet közvetít a ruhád
Nem szeretnénk, ha a megjelenésünk független szellemet vagy erkölcstelen életstílust tükrözne, inkább azt akarjuk kifejezni, hogy őszintén ’dicsőítjük Istent’ (1Pét 2:12).
4/14 anonim válasza:
akiket én ismerek baptistákat, azok nem ilyenek :D
5/14 anonim válasza:
A nőknél a nadrág csak hétköznapi viselet lehet. Bármilyen ünnepi alkalomra szoknyát vagy valamilyen egyberuhát illik húzni. Az istentisztelet pedig ünnepi alkalom (kéne hogy legyen).
6/14 anonim válasza:
Elég sok, konzervatív felekezetnél szokás, hogy a nők szoknyában járnak istentiszteletre. A legtöbb felekezetnek megvannak a saját előírásai az istentiszteleten való megjelenésnek, sok helyre pl. illetlenség olyan ruhában menni, ami nem takarja a térdet és a vállakat, hiába vesz fel a többség hétköznap ilyen ruhákat is. Ez olyan, mint hogy sok munkahelyre farmerben és rövidnadrágban nem lehet menni. Baptista istentiszteletre meg nadrágban nem a nőknek.
7/14 A kérdező kommentje:
Értem, tehát ez inkább illemszabály, mint vallási.
2015. dec. 10. 14:21
8/14 anonim válasza:
3# mitől lennél erkölcstelen(ebb) ha nadrágot veszel, mint ha szoknyát?
9/14 A kérdező kommentje:
#3, az az igevers arra vonatkozik, amikor a keresztények a világ népei között járnak, hétköznapi eseményekkor, nem feltétlenül a jehovisták missziójára.
2015. dec. 11. 09:12
10/14 A kérdező kommentje:
És pláne nem magyarázza meg a szoknya vs. nadrág kérdést.
2015. dec. 11. 09:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!