A keresztények istene valójában a zsidó isten?
így van, ahogy a 10 írja - Egy az Isten.
- ha kategóriát, jellemvonást, nemzetiséget stb húzol rá - akkor már nem Egy - mert akkor van pl nem zsidó I? ezek emberi fogalmak, kategóriák. Diszkurzív, duális gondolkodással nincs rálátásunk a rendszeren belül az egészre..
IGEN.
Jézus zsidó volt és mindig zsidó maradt - írja egy Vatikánban tartott püspöki konferencia - "Jesus was and always remained a Jew" ( 1982. március 6. - [link] )
Így I-ten, akirõl beszélt, azonos azzal, aki a Tórát adta népének és szövetséget kötött népével.
"Isten elvetette Őket"
Ezt a SZAMÁRSÁGOT újra és újra írja hol ez, hol az.
I-ten örök és változatlan, Tórája is az, melyben LE VAN ÍRVA, hogy
Mózes harmadik könyve 25. fejezetének 1. verse - "És szólt az Örökkévaló Mózeshez a Szinaj hegyén, mondván:"
...
"nem vetem és nem utálom rneg őket, hogy végkép megsemmisítsem őket, hogy megbontsam velük való szövetségemet, mert én vagyok az Örökkévaló, az ő Istenük. Hanem megemlékezem értük az elődökkel való szövetségről, akiket kivezettem Egyiptom országából a népek szeme láttára, hogy legyek az ő Istenük, én az Örökkévaló. Ezek a törvények és rendeletek, meg a tanok, melyeket adott az Örökkévaló önmaga közé és Izrael fiai közé a Szináj hegyén Mózes által." ( Mózes harmadik könyve 26. fejezetének 44-46. verse )
és
"nem egyedül veletek kötöm én ezt a szövetséget és ezt az esküt, 14. hanem avval, aki itt van velünk állva ma az Örökkévaló, a mi Istenünk színe előtt és avval, aki nincs itt velünk ma." ( Mózes harmadik könyve 29. fejezetének 13-14. verse )
Sóval szíveskedjetek végre leszokni errõl az "elvetette" SZAMÁRSÁGRÓL!
12-13 Jézus azonban a megtestesült Isten és Ember együtt - mint ember természetesen van nemzetisége. "Kivirágzott Jesse fája". l. a gyönyörű barokk oltárt Gyönygyöspatán a gótikus templomban.Isten pedig fölötte áll az ilyen szamárságos kisajátításoknak, mint ahogy a 11-ben írtam. "Istent soha senki nem látta, az Egyszülött Fiú nyilatkoztatta ki nekünk".
Már bocsi, tleg nem szeretnék senkit megbántani, de ez: "Jézus azonban a megtestesült Isten és Ember együtt" a szigorú egyistenhit szerint bálványimádás. A zsidó vallás szerint is, az Iszlám szerint is.
( Bálvántimádás: fizikai testnek ( akár élettelen, akár élõ ) I-teni lényeget tulajdonítani. )
"Bálvántimádás: fizikai testnek ( akár élettelen, akár élõ ) I-teni lényeget tulajdonítani. )"
Nem baj, nem bántasz meg senkit, ez köztudott, hogy ezt hiszi a zsidó és a muszlim vallás.
Attól még a keresztények nem ezt hiszik, és nem tartják "bálványimádásnak" hanem egy realizációs útnak, amely Krisztus előtt csak a beavatottaké volt. A keresztény hiszi a test feltámadását - ami azt jelenti teljesen átszellemíteni a fizikai testet.
Ma mindenki beavatottá válhat, kiválasztottá - ez egyedül rajta múlik. Ehhez az úthoz Krisztus követése a segítség -
Lehet választani. Azt hiszem, ha betartom a muszlim öt pillérét, akkor minden rendben lesz, az előírásokkal kikövezett úton ballagok a "mennybe"?? Lehet.
De lehet választani azt a tanítást, amit Jézus a Krisztus adott. Mert az ember szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!