Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megismertem egy Jehova férfit,...

Megismertem egy Jehova férfit, lehet valami?

Figyelt kérdés
Első sorban, nem vagyok szűz, és pogány vagyok, viszont nincs gyermekem, és házasságom se volt még. Kezdünk egyre jobb kapcsolatban lenni, és belé szerettem, de nem vagyok biztos benne, hogy kérdezhetek e tőle ilyeneket, meg hát mégis csak kínos téma, nem a vallás, hanem bevallani neki mindent mielőtt tudnák erről részletesebben. Képes lennék Jehova lenni, és összeházasodni vele, de nem tudom engedélyezett e.

2015. nov. 24. 18:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Olvasd a jehovatanui.blog.hu oldalt.
2015. nov. 25. 06:18
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a sok választ, régebben jártam templomba és szerettem volna vallást felvenni, szóval nem tiltakozom ezektől a dolgoktól, csak nem így jött ki a lépés. olvastam tegnap rengeteget erről, és szimpatikus a világnézetük, legfőbb benne a tisztelet ahogy én látom. Igazatok van, előbb még utánajárok, és eldöntöm mit szeretnék, tudom, hogy egy életre szól, de maguk a felfogásuk ellen nincs kivetni valóm.
2015. nov. 25. 06:28
 13/23 anonim ***** válasza:

Szerintem is menekülj!

Ezek fanatikusok és szerintük mindenki más hülye, hitetlen, tévelygõ, stb.

A szektát egy pittsburghi posztókereskedő találta ki a 1870-es években. Aféle önjelölt messiás ( így, kisbetûvel, ha egyszer önjelölt ), amilyen a történelemben volt már sok.

Mellesleg a névadó egy nyelvészeti furcsaság, mely egy helytelen értelmezés és olvasat eredménye.

Helyesbítenem kell # 2 tegnap 18:22 -t: sehova NEM a neve semminek, snkinek és sehova tanúi a helyes megnevezés.

Legjobb, ha elelvasod a Wikiben: [link]

és [link]

Egyébként természetesen Te tudod, csak aztán késõbb nem mondd, hogy nem szóltunk. :)

Kutyaharapást szõrével, állítólag kb 3 és fél milliárd férfi él a Földön. Van aki kétségbevonja, de hidd el, van közöttük értelmes is, necsak sehova kamuja. :)

2015. nov. 25. 16:58
 14/23 anonim válasza:
13-as, ez a fajta elvakultság amiről írtál minden vallásra jellemző, nem csak jehováékra :)
2015. nov. 25. 17:03
 15/23 KZitus ***** válasza:

Szia

A válaszokból, amelyeket kaptál még inkább láthatod, kivehheted, mennyire fontos a pontos issmeret, amelyről Kézus beszél, a János 17:3-ban. De ott Ő nem azt mondja, hogy eredj és érdeklődjél a blogokon arról kik Jehova tanúi! Krisztus arra ösztönöz, ogy a BIBLIÁBÓK szerezz pontos ismeretet, mert csak ott kaphatsz TELJES képet arról, kik a hamis, és kkik az igaz keresztények. Erről neked személyesen kellene megyőződnöd, ismétlem nem a blogokról, hanem a Bibliából.

Veszélyes máshonnan tájékozódnod, mert sok keresztény van itt is, akik felhagytak Isten szolgálatával, és bizony az ilyen embereket rossz színben tünteti fel a Biblia (2Péter 2:22)

Sok ilyen volt saajnos már az első században is. János azt írta róluk: " Közülünk mentek ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradnak. Ámde kimentek, hogy felszínre kerüljön, hogy nem mindenki közülünk való” 1Jn 2:18, 19;

Tényleg legyél óvatos. A Bibliából teljesen egyértelműen megtudhatod, kik Ktisztus igaz követői: ma itt a földön. Mivel ő két útról beszélt, ezért nem lehet CSAK egyetlen Isten előtt elffogadható keresztény imádat. Hidd el, nem nehéz mgtalálni, csak jó "talaj"-u szív kell hozzá:-)

Bárcsak megtalálnád:-), akkor igazán boldog ember lennél:-)

2015. nov. 25. 17:54
 16/23 KZitus ***** válasza:

13-as

Szerinted ma már nem érvényes az, hogy Isten nevét hiába fel ne vedd? Mert nem hagyja büntetlenül?

Nézz utána : Példabeszédek 1:28, 29; Mikeás 3:4; Lukács 13:24, 25.

2015. nov. 25. 17:58
 17/23 KZitus ***** válasza:

13-as ez lemaradt:

„az Isten nevét miattatok káromolják a nemzetek között” (Róma 2:21–24).

2015. nov. 25. 17:59
 18/23 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, én is nagyon javaslom neked, hogy mindenképp a Bibliából tudakold meg, hogy kik az igaz keresztények és kik nem, hamar ráfogsz jönni, ha nem a puha borítású most már ezüstös színű átdolgozott újvilágfordítást olvasod, hogy azok akik képmutatóan, mint a Farizeusok is tették, azt merik állítani magukról, hogy ők Isten igaz követői cselekedetükben a leghalványabb jeleit sem találván. Szerinted ezt ki döntötte el, kedves kérdező, tudod ki? Az Őrtorony ezt fecskendezi be a követőkbe. Én jártam Jehova Tanúk gyülekezetben, tapasztald meg te is ha nem akarod elhinni, amiket itt írnak azok, akiknek már volt dolguk vele. Saját szememmel láttam, ahogyan gépies beszélgetést folytatott, két hölgy, miközben készültek fel az előadásra, amit teljesen vázlatszerűen, az Őrtoronytól kapott utasítások szerint kiadott, szituációs gyakorlat mintázatára kellett előadni, de még életemben nem láttam akkor érzéketlen, megjátszott szenvedést, mint akkor. Arról, már nem is beszélek, hogy a végtelen szeretetben, amiről beszélnek, ezerrel megy a vázlatolás, és a jegyzetelés, és most figyelj,most figyelj, hogy a következő heti előadásokra, kérdezz feleletes mókára, mindenki a legjavát hozza. Micsoda remek móka, az is lenne, ha a Pódiumon beszélő 20 éve Tanú, aki állítólag, baráti és szerető közösségbe van, nem hadarna, és remegne, mint a nyárfalevél az idegességtől, hogy ne hogy elrontsa a felolvasott szöveget. Tényleg nagyon hosszan sorolhatnám, és ezernyi egy bizonyítékot támaszthatnék neked arról, miért nem szabad oda menni, de én sem hallgattam régebben a szép szóból, és Jézus Krisztus segítségével tudtam csak kimászni a dologból. Ja igen, bár heves vérmérsékletben írtam ezt a választ meg, még sem érzek gyűlöletet vagy útállatot egyetlen Tanú felé sem, amennyire tőlem telik szeretek minden embert, rengeteg hibám van, én ezt is belátom, de soha egyetlen egyszer sem merészelném azt mondani, hogy csakis az a helyes út, amin én vagy bármelyik másik, Keresztény társam jár.
2015. nov. 25. 20:09
 19/23 anonim ***** válasza:

Értelemszerűen egyik vallásban sem a hivektől kell kérdeztni, h milyen a vallásuk és egyházuk, mert akkor akkor minden szép és mindenki boldog és csak náluk az Igazság......feltalálták már az Internetet,.....lehet tájékozodni.

Kzitus nyilván, h nem mer ellent mondai és minden szép és jó........hagyjuk meg Őt ebben az illuzióban.

Olvasd a Bibliát, semmiféle melléke könyvet mellékterméket ne vegyél a kezedbe. Csak úlj le mondj egy imát: "Istenm én szeretnélek mefismerni de nem tudom, hogy hogyan kell ezt az egészet csinálni. Jelnetsd ki magad az Igéden keresztül " majd ülj le és olvasd az Igét és vonatkoztass el minden ember által kitalált teológiától, vallástól, szektától, egyháztól, önjelölt babiloni szervezetektől.

Nem garancia, h Isten fog válaszolni de látja a kezdeményezésed.

2015. nov. 25. 22:10
 20/23 A kérdező kommentje:
Elkezdtem olvasni a bibliát, és igen, nagyon sok minden van benne ami nagy igazságot hozhatna a mai elfuserált világunkra, elfogok menni jövőhéten a gyűlésre és látni szeretném milyen is az, hisz a saját véleményemben bízok a legjobban, mert itt kaptam pozitív és negatív választ is. Köszönöm a válaszokat :)
2015. nov. 27. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!