Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek segíthet egy...

Szerintetek segíthet egy vallásközösség?

Figyelt kérdés
Reménytelennek látom ezt a világot, az emberek nagy részéből minden érzés kezd porrá válni, az emberek kezdenek megváltozni, csak önmagukkal foglalkoznak, és csak a pénz számít mindenkinek, én nem ilyen ember vagyok. Utálom a dühöt, és végtelen szeretet lakozik benne..De senki se becsüli meg, értem ezt pl: párkapcsolatokban. Jehova tanuktól akarok segítséget kérni, és velük tanulmányozni a bibliát, azt tartom igaz vallásnak, ezelőtt régen jártam, és végtelen szeretet van minden egyes emberben, de elvakított a mai világ. Igaz fiatal vagyok, de elég reménytelennek látom ezt a világot (nem magam).Attól félek hogy nehezen tudnám elhagyni, eddigi életem..

2015. nov. 23. 20:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Van akinek beválik, van akinek nem.

Viszont ami tény, az tény: egy közösség teljesen át tud formálni.

Ha új közösségbe kerülsz, mindig új és érdekes tudásra tehetsz szert, egy próbát megér!

2015. nov. 23. 22:36
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem csak Isten tud segíteni. Egy ember sem képes arra, hogy megváltoztasson egy másik embert, erre csak Isten képes.

Olvasd a Bibliát, és hagyd, hogy Isten adjon célt és értelmet az életednek. A közösség csak eszköz lehet Isten kezében, hogy a hitéletedet gyakorold, de a hit a te tudatos döntésed.

Üdv. Péter

2015. nov. 24. 08:46
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

"Egy ember sem képes arra, hogy megváltoztasson egy másik embert, erre csak Isten képes."

Jajaj, dehogynem képes egyik ember megváltoztatni egy másikat.

Látszik, hogy nem voltál katona, de még munkásszállón sem éltél.

2015. nov. 24. 08:56
 4/12 KZitus ***** válasza:

Szia

Ha nem tudod a környezetedben megtalálni a tanúkat, keres rá a jw.org honlapra, és ott megtalálod a "rólunk" fül alatt a hozzád legközelebbi Királyság-termet:-) a többit már van tapasztalatod

2015. nov. 24. 18:03
 5/12 anonim ***** válasza:

Huúú mekkora kamu kérdés ez...jesszusom

PR-fogás, h meg legyen a tervszám?

2015. nov. 24. 20:46
 6/12 anonim ***** válasza:

Utolsó: nekem is ez az első, ami bevillant. :P

Maga a kérdés szóhasználata is abszolút arra hajaz, amit a Jehovistáktól megszokthattunk. A helyesírásról nem is beszélve... Valamiért az az érzésem, mintha ezt egy Jehovista írta volna ki, hogy így gyűjtsön érdeklődőket.

2015. nov. 26. 22:59
 7/12 A kérdező kommentje:
Tévedtek, nem vagyok Jehova tanúja. Tévedtek velük szembe. Nagyon hirdetik Jehova királyságát, de nem erőltetik senkire, ez a céljuk hogy eljusson mindenhova. Nem olyan mint más vallás.. Ingyen hirdetnek mint ahogy Jézus is mondta, nem kérnek pénzt, mint templomba. Adományból tartják fel magukat. Ne ítélkezzétek róluk, ha nem ismeritek őket, és vele együtt Jehovát. Ha egy összejövetelre elmész, mindenkit boldognak látsz, és tényleg törődnek az emberrel, nem felszínesen viselkednek.De tudnék sokat mesélni, mikor gyerek voltam akkor jártam, de utánna nem, és kezdtem máshogy kezelni a dolgokat, üresnek éreztem magam. Azt kérem hogy ne ítélkezzetek alaptalanul rolluk,
2015. nov. 27. 00:58
 8/12 A kérdező kommentje:
*rólluk. Előbb ismerjétek meg őket.Minden a te döntésed. Vannak akik elmennek, de aztán rájön szükség van rájuk. Tisztességesebben viselkednek egymással mint, sok család. Jehova tartja össze őket a szeretetével. Bibliában megtalálod a válaszod, mindenre az élet minden területére. Jw.org oldalt tudom ajánlani, már van nekik online csatornája.
2015. nov. 27. 01:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Sajnos beigazolodott a gyanúm. A kérdés feltevője trollkodik és Ő maga is Jehova Tanúja.

Többieknek: Szerintem közösítsétek ki, ne is köszönjeek neki, megvetéssel legyetek iránta mert lejárat benneteket.

Elmondtad papi a kulcsomondatot:

" Ha egy összejövetelre elmész, mindenkit boldognak látsz", BOLDOGNAK LÁTSZ......hát igen, nem azok, hanem annak látod őket. A Xanax gyár kölön köszönetett mond nekik, mert nagy fogyasztói.

"Vigyázzatok azokkal, akik azt mondják, h itt a Krisztus meg amott a Krisztus......."

Hát igen pont ilyenek " köztünk az igazság, Isten csak nálunk munkálkodik". FELL KELLEN NŐNI VÉGRE és kijönni Babilon fogságából az élő Isten oltárához

2015. nov. 27. 18:17
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok Jehova tanu, régen jártam, mikor kissebb voltam. Most újra szeretnék járni. Félre értetted a mondani valóm.
2015. nov. 27. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!