Megismertem egy lányt akiről kiderült, hogy a Jehova tanúi vallást követi én meg nem. A kérdés lényegében az, hogy lefeküdhetnek-e házasság előtt és ha nem, de mégis megteszik annak mi a következménye?
Attól, hogy van egy vallása, még nem biztos hogy minden ponton be is tartja.
Millió egy római katolikus ember van. Nekik sem lehetne szex a házasság előtt, és mégis van. Akkor most ebből nekem az jön le, hogy a szóban forgó lány sem biztos, hogy olyan szigoróan veszi a vallási dolgokat.
Ha úgy van, hogy elértetek arra a szintre, mozdulj rá, és kiderül, hogy akarja e vagy sem.
Egy barátnőm Jehova volt, csak már kilépett az "egyházból".
Házasság előtt nem szeretkezhetnek, komoly bűn a hitük szerint. Viszont vannak, akik ezt megszegik, pl. ez a barátnőm is. Ha kiderül, a következmények attól függőek, hogy mennyire bigottan vallásos a család. Valakik egymás közt megbeszélik és elfogadják, hogy a lányuk már nem szűz, viszont a keményen vallásosok akár az egész gyülekezet előtt is kitálalhatják, hogy mit csinált a kicsi lányuk, ekkor a vezetők (azt hiszem öregeknek hívják őket, vagy ilyesmi) elbeszélgetnek vele négyszemközt, ha nem bánja meg "bűnét", akkor könnyen kitagadhatják. Ha kitagadják, akkor a hitük szerint a családja nem köteles őt családtagnak tekinteni. A barátnőm ezért lépett ki. Jah, persze ha kiderül, és bűnösnek tekintik, ha elveszi a srác, akkor nincs baj... Legalábbis általában.
Nem azért írtam le, hogy elijesszelek, csak hogy tudd, mik vannak. Beszéld meg a lánnyal, hogy ő mennyire veszi komolyan ezt az egészet, a szülei hogy állnának a dologhoz stb.
Baz kérdez rá..
Én megkérdezném, hogy az ő vallása engedi e a házáság előtti szexet. Meg miben más mint a sajátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!