Szerinted a vallás (pl kereszténység) jobbá teszi az embereket?
egyébként meg a legtöbb szeretetszolgálat, ételosztás, jótékonykodás, stb mögött ateisták vagy más vallású emberek állnak?
vajon a "segítő szakmákban" vagy a brókerek és biztosítási ügynökök között több a vallásos ember?
a kommunista diktatúrák voltak a történelem eddigi legvéresebb diktatúrái, ez statisztikailag könnyen kimutatható tény, de ha csak a szovjetúniót vesszük is igaz marad az állítás, na mi a kommunizmus "államvallása" ja nem a kereszténység, hoppá nem a judaizmus, esetleg a buddhizmus lehet? az sem...
mi is volt az a filozófiai és eszmerendszer ami egész európában elterjesztett olyan gondolatokat mint pl az emberélet és méltóság szentsége, egyenlőség stb? Pont a kereszténység, nahát
mi volt az amit nietzsche evola és hitler alapjaiban akart lerombolni? Az európai kultúrára gyakorolt vallásos hatást, mi lett belőle, noss azt tudjuk
ismerünk tudósokat akik tudományos területek is nagy sikereket értek el ,ugyan akkor nagyon komolyan foglalkoztak vallással is, Newton, Pascal, és még sorolhatnám
na és a művészek? Liszt Ferenc harmadrendi ferences szerzetes, J. S. Bach az egyszerű református kántor...
szóval igen, nagy állatalánosságban jobbá teszi az embereket és kultúrákat a vallás, nem lesznek tőle szentek, sőt az egyházak is elég könnyen korrunpálódnak, de ugyan ez igaz a nagy ateista eszmék esetében is, nemhiszem ,hogy valaki szeretne Észak-Kóreába költözni
én nem hiszek az egyik vallásban sem, ateista vagyok, de nem értem miért vívják ezt az értelmetlen harcot egyesek, már régen szekuláris egész Európa, mit kell nyúzni itt az embereket? Annyi baj van, annyi minden ellen fel kéne lépni, miért pont a szegény katolikus nénibe kell még egyet belerúgni? Csak nem azért mert nem üt vissza?
Clark Kent..: "A probléma azonban ott van, hogy az eredmény gyakran katasztrofálisabb, mint amilyen korábban volt. Jellemhibákkal teli emberként ugyanis még csak valamennyire meg tudták állapítani magukról, hogy milyenek ők, de amikor keresztényekké válnak, elkezdődik a kifogások halmaza, mondván, hogy ők is tökéletlen emberek, követhetnek el bűnöket. Itt pedig felmentik magukat a bűnök alól. Jobb esetben "megbánják", de utána ugyanúgy kezdik elölről az egészet. "
Nem szabad általánosítani. Aki olyan, mint amilyennek leírtad, képmutató. Akik azt hiszik, többek annál, akik. Az igazi keresztény tudja magáról, hogy milyen keveset ér, Isten mégis felemelte őt, és lehetőséget adott az üdvösségre. És azt is tudja, hogy változtatni kell az életén, le kell mondania a bűnről ahhoz, hogy lelke meggyógyuljon. Rengeteg megtéréstörténet van, egyszer én is olvastam egy bűnözőről, aki megérezte Isten szeretetét, és megtért.
(Most nem találom a történetet, de majd később utána fogok még nézni.)
"rendben, ilyen hiteles forrásokra számítottam, nem te linkeltél kb 2 hete egy júdaizmussal kapcsolatos kérdés mellé Szaniszló videot mint hiteles obiektív, és kicsit sem részrehajló forrást?"
Egyszerűen szánalmas. Egy 9,751 impakt faktorú szaklapból linkeltem neked egy tudományos értékű közleményt, ami több országon keresztül, több mint ezer embert vizsgált.
A többi link alján, illetve az Alternet cikknek a közepén ott vannak a közvetlen hivatkozások. Olyanokra, mint a Nature folyóirat vagy a US Department of Justice hivatalos statisztikája.
Neked 4 kiterjedt, rangos folyóiratokban publikált tanulmány és 1 kormánystatisztika az annyi, mint Szaniszló. Már bocsánat, de hacsak nem vagy szellemi fogyatékos, akkor ez bizony nyilvánvaló hazugság.
Ha keresztény vagy, van egy rossz hírem. Te is jössz a pokolba velünk együtt, ugyanis megszegted a VIII. parancsolatot.
Tisztelt "Antikrisztus vagyok"
Nem általánosítok! Leírtam, hogy van a keresztények közt 1-2 jó fej, én is ismerek ilyet, de ebben semmi meglepő nincs, mert jó emberek más vallásokban is vannak. Ettől függetlenül én úgy látom, hogy a kereszténység alapvetően egy képmutató vallás, mert többségében képmutató, gőgös emberek is alkotják. A betérők nagy többsége egyáltalán nem lesz jobb ember, csak azt hiszi magáról.
Egy kicsit javaslom, hogy gondolkodjunk együtt:
Miért tenné a kereszténység alapvetően jobbá az embert? Az, hogy egy pár emberre hatással vannak Jézus tanításai és megváltozik semmit sem jelent, mert az, hogy valami hatással van valakire, egy általánosan megfigyelhető jelenség a világban.
Példák: Van, akire Buddha tanításai vannak nagy hatással, és úgy lesz jó ember. Megint másokra mondjuk művészek, írók gondolatai hatnak, és azért döntenek a változás mellett. Ismét másokra - akik egyáltalán nem foglalkoznak a kereszténységgel - egyszerű, hétköznapi emberek, ismerősök feddő, szeretetteljes szavai hatnak. De vannak olyan emberek is, akikre ha felsorolod a világ összes bölcsességét az sem lesz hatással. Mint látod tehát, semmi köze nincs a kereszténységnek, sem pedig a vallásnak a jellemváltozáshoz. Az, hogy 1-2 embernél működik nem lesz általános érvényű igazság mindenre!
@14:20
A kutatásban 1200 gyerek vett részt, ez egy olyan mennyiség, amiből bőven lehet statisztikát vonni. Értelemszerűen a gyerekekre nem lehet nagy terhet rakni, ezért a kísérletet is az ő szintjükhöz igazították. Azt gondolom, hogy a kutatók frappánsan megoldották ezt a dolgot, hiszen olyan dolgokban vizsgáztatták a gyerekeket, ami azért egy elég jó képet tud adni arról, hogy ki mennyire jóindulatú, és mennyire nem. A két területen - adakozás és az ellenük elkövetett károk - az ateista gyerekek jószívűbbnek bizonyultak, ez világosan mutatja, hogy kinek milyen a lelki állapota.
A Biblia azt írja ,hogy nincs jó ember egy sem.Csak Jézus jó.és az Ő jóságábol kaphatunk,és élhetünk vele,vagy nélküle.
Nézd csak meg a két életformát amit ez a rész leír:
Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. 17Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. 18Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt. 19A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, 20bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás; 21irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát. 22A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, 23szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. 24Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. 25Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. 26Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.
Jézussal tudom teremni a gyümölcsöket ,Nélküle marad a bűn és a rosszaság,és a halál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!