Mikor tűnnek el végleg a vallások?
Jelentősen visszaszorulóban vannak.
A 100 évvel ezelőtti állapotokhoz képest nagyon sokat fejlődtünk ilyen téren.
Szerintem soha.
(Bár én úgy gondolom,hogy nem is a vallással van a gond,hanem a tudatlansággal,ami a vak/szélsőséges hithez vezet.Azzal semmi baj,ha valaki úgy érzi jól magát,hogy hisz valamiben ami megvédi/vigyáz rá,viszont egy normális érték rendel rendelkező,művelt ember megtudja szabni a határokat,míg egy tudatlan,kétségbeesett ember nem csoda,hogy fanatikus lesz-bocsi,tudom,hogy nem ez volt a kérdés,de mivel úgyis lesznek itt viták ezért gondoltam én is leírom a véleményemet:))
Szerintem csak ott szorultak vissza ahol felvilàgosult, tanult és a világot tudományos szemmel néző emberek vannak többségben.
A 3 ik világban még mindig nincs más alternatíva. Ők még hisznek abban ami úgy magyarázza meg az univerzumot hogy közben nem tudja hová tűnik a Nap éjjel és ez náluk nem is vet fel kérdéseket.
vallások mindig is lesznek
Az emberek reménykednek benne, hogy nemcsak
megszületünk végigélünk egy életet aztán meghalunk és vége, lekapcsolják a villanyt örökre
Sokak ezért egy túlvilági életben ringatják magukat és ringatja őket az összes vallás ami létezik a Földön
Emellett sokaknak lelkileg erősitést ad egy istenben való hit ezért nem fog a vallás eltűnni soha
ja azt lefelejtettem: elkeseredni azért nem kell hiszen amig azt 100%-osan megcáfolni nem tudunk egy elméletet egészen biztosan addig lehetséges, hogy igaz
Tehát lehet
- hogy van Isten aki megteremtette a mindenséget
- Jézus valóban Isten fia volt akit ártatlanul feszitettek meg a zsidók
- és van lélek és lélekvándorlás
De egyenlőre az tudományos és orvosi álláspont, hogy bizony evolúció van mindenféle Isten,Jézus és lélek nélkül
Egyszer láttam egy baleseti fényképet: egy nő fején átment egy kamion, a nőnek fullra szétment a feje meghalt egyből
A nő nyakában egy aranynyakláncon egy aranykereszt feszület lógótt
A kép alá pedig ez volt irva "Where is your God now?"
Ez a kép volt az ami elgondolkodtatja az embert az ilyen vallási kérdésekről véleményem szerint
Akkor fognak eltűnni a vallások, amikor a Feltámadott Jézus Krisztus ráteszi a lábát az Olajfák hegyére Jeruzsálemben. Ott vége lesz minden vallásnak, filozófiának, ateizmusnak, materializmusnak, illúziónak és marad a valóság. Ez az esemény száz évnél közelebb van, valószínű, hogy sokkal közelebb.
Amúgy ez nem vallási kérdésnek lett szánva, ahogy elnézem, úgyhogy rossz kategóriában van.
Nem rég ugyanezt a kérdést tettem fel ugyanilyen hangnemben, csak részletesebben kifejtve a kereszténységgel kapcsolatban. A kérdésemet törölték, mondván "személyeskedő", és megsértettem(?) másokat vallási hovatartozásukban.
Te sokkal nagyobb tömeget sértettél meg, úgyhogy sok jóra ne számíts.
"azt 100%-osan megcáfolni nem tudunk egy elméletet egészen biztosan addig lehetséges, hogy igaz
Tehát lehet
- hogy van Isten aki megteremtette a mindenséget
- Jézus valóban Isten fia volt akit ártatlanul feszitettek meg a zsidók
- és van lélek és lélekvándorlás "
- És nagyon jól szemléltetted, mi is a gond ezzel. Az, hogy nem cáfolható, lehet, de ez igazából arra mutat inkább, hogy mennyire komolytalan az elmélet (ld. falszifikálhatóság). Nem cáfolható, de attól még valószínűtlen, és csak önkényesen döntünk, hogy most miben hiszünk: a Fogtündért sem lehet kizárni, mégis kevésbé fogadjuk el, ha valaki abban hisz. És attól még, hogy nem cáfolhatóak, meglehetősen valószínűek a felsoroltak.
És persze a fő probléma: ugye a harmadik nem összeegyeztethető a másodikkal, mivel a kereszténység (mely a testi feltámadásban hisz) és a lélekvándorlás (mely folyamatos vándorlást jelent) kizárja egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!