Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek halhatatlan a lélek?

Szerintetek halhatatlan a lélek?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a katolikus és ortodox tanítás szerint az emberi lélek halhatatlan. Meg azt is tudtam, hogy az adventisták és Jehova tanúi szerint nincs halhatatlan lelke az embernek.

De legutóbb meglepődtem, amikor református (kálvinista) honlapon olvastam, hogy az embernek nincs halhatatlan lelke.

A ti egyházatok hogy tanítja? Elsősorban a nem említett felekezetek nézete érdekel.

2015. nov. 21. 22:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Vajon Isten melyiket tanítja?

Mert azt lehet látni, hogy ez nem érdekli az embereket

az a fontos, hogy az ember melyiket látja jónak?

Nemde az Isten tudja az igazat erről?

Hiszen az Ő alkotása vagyunk?

(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.

(Bírák 16:30) . . .„Hadd haljon meg lelkem a filiszteusokkal együtt!”. . .

(Jelenések 16:3) . . .és minden élő lélek meghalt, . . .

a versek szerint Isten leíratta, hogy mi az igazság, vagy is a élek vétkezhet, és ezért meghal, mert a bűnért halál jár.

2015. nov. 22. 14:23
 12/18 A kérdező kommentje:

"Vajon Isten melyiket tanítja?"

Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy a felekezetek mit tanítanak. :)

9. és 10. köszi a kiegészítést!

2015. nov. 22. 14:35
 13/18 anonim ***** válasza:
38%

A Biblia azt tanítja, hogy halhatatlan, máskülönben azt kellene hinnem, hogy Isten hazudik, Jézus hazudik és egy pár millió testért halt meg, holott azt írja a Biblia, hogy Isten kövekből is tud fiakat támasztani.

Most vagy halhatatlan és szükséges volt a megmentés, vagy nem halhatatlan és Jézus össze-vissza beszélt, majd meghalt értelmetlenül, mivel Isten kövekből is tud emberi testet teremteni. Vagy akkor ez sem igaz.

2015. nov. 23. 07:24
 14/18 A kérdező kommentje:

"A Biblia azt tanítja..."

Köszönöm a te válaszodat is, de a kérdés arra vonatkozik, hogy a felekezetek mit tanítanak erről, nem arra, hogy mit ír a Biblia :)

De ha már itt tartunk, a Biblia kétféle lélekről beszél, az egyik a nefes/psiziché, ez halandó, a másik, a ruah/pneuma ez halhatatlan.

Engem viszont az érdekel most, hogy melyik felekezet hogyan értelmezi a Bibliát.

2015. nov. 23. 10:11
 15/18 anonim ***** válasza:

Figyeljetek, ha a lélek nem halhatatlan és nicsn pokol sem, akkor minek a megtérés? Minek az Istennel való közösség? Akkor együnk, igyunk holnap úgy is meghalunk. Akkor minek a bűnök bocsánata????

Könyörögm ébredjetek már fel

2015. nov. 23. 21:06
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem. A Biblia azt mondja, hogy nincs halhatatlan szellemünk.
2015. nov. 24. 10:11
 17/18 A kérdező kommentje:

# 16

Köszönöm a választ, de azért elmondom még egyszer, személy szerint neked is külön: nem arra vagyok kíváncsi, hogy mit ír a Biblia. Azt speciel én is tudom.

Arra vagyok kíváncsi, hogy az egyes felekezetek hogyan értelmezik a Bibliát.

Csak a felekezeti tanítások érdekelnek, ahogyan azt a kérdésben is kiírtam, az egyéni Biblia-értelmezésekre nem vagyok kíváncsi.

2015. nov. 24. 10:34
 18/18 anonim ***** válasza:
44%
a 32%-os válaszolóval vigyázz, ő jehova tanúja de aljas módon nem közli, náluk az ok és okozat fordítva van mint más felekezeteknél, jelen esetben ők előre eldöntötték ,hogy lélek márpedig nincs, és ha szükséges ehhez igazítják (szó szerint átírják) a bibliát, és torz vagy teljesen fiktív történelmi adatokat hoznak, arra számítva, hogy úgysem ellenőrzöd
2015. nov. 24. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!