Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek miért nem fogadja...

Szerintetek miért nem fogadja el a barátnőm a nézeteimet?

Figyelt kérdés
17 évesek vagyunk mindketten. Lassan 1 éve együtt vagyunk, viszont van egy óriási különbség közöttünk. Ő mélyen vallásos, én viszont nem hiszek abban az istenben, ami az Egyház ideálja szerint van megalkotva. Sőt, az egész Egyháztól távol tartom magam, ha csak lehetséges. A barátnőmet a szülei gyerekkorától fogva vallásosnak nevelték, templomba járatták, szokásokat betartották. Nekem a szüleim vállalkozók, vallási nevelés helyett sokkal racionálisabb dolgokkal foglalkoztattak, amiért hálás is vagyok neki. Majd 13-14 éves korom körül kezdett foglalkoztatni a vallás és az Egyház, de nem mint hit, hanem mint intézmény. Rengeteget olvastam, és a történelem során elkövetettekből és más okokból kiábrándultam belőle. Sajnos ez erősen vita tárgya a kapcsolatomban, ahányszor szó kerül a vallásról, mindig megemlíti, hogy nem nézi jó szemmel, hogy én nem hiszek és hogy nem ért egyet velem, mindig hisztizik és sír. Nem vagyok ateista, az is egy kötött "vallás", inkább szabadgondolkodónak tartom magam. Mint érdekesség, szívesen tanulok különféle vallásokról, de csak objektív szemlélőmódon. A barátnőmmel mindig megpróbálok erről elbeszélgetni, de ő csak hajtogatja elfogultan, hogy "Isten" létezik, a vallás kell és hogy a pokolra jutok (jó vicc). Hogy próbáljak meg vele erről beszélni anélkül, hogy az első 5 perc után nem az előbbiekhez kerüljek? Elnézést, ha túl hosszúra sikerült.

2015. nov. 12. 19:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
19%
Te sem fogadod el őt és undorító ez a hiszti részedről. Ez a lány sokkal jobbat érdemelne nálad. Hagyd ott, hadd legyen végre boldog és ne egy ilyen kibeszélős, problémát megoldani nem tudó, az arctalan internetes tanácsok után loholó. a másikra mutogató pasiutánzatra fecsérelje az idejét Tiszta szégyen vagy. Tudja, hogy kibeszéled?
2015. nov. 12. 21:12
 12/20 anonim ***** válasza:

téved aki szerint gáz ha egy nő hisztizik, persze gáz, de csak úgy önmagában, a legtöbb nő ilyen :D

szerintem ne szakíts vele, vagy legalábbis még ne

magyarázd el neki, hogy attól ,hogy szívja a véred még nem fogsz vele egyet érteni, ez ugyan az az alantas színvonal mint amikor az ateisták beszólnak ,hogy "hülye vagy" és azt várják ,hogy ettől hirtelen megvilágosodva az adott ember addigi életfilozófiáját, közösségét, erkölcseit, és úgy álltalában mindenféle identitását félredobja, a bibliából és ak apcsológó könyvekből készített tűzrakás mellett szalonnát sütögetve nyit egy sört, bont egy cigit, megkérdi ,hol késik már a prosti akit(amit) rendelt, és röhögve azt mondja "vágod tesó, de átb*sztak, jó h szóttá"

2015. nov. 12. 22:56
 13/20 anonim ***** válasza:

"Nem vagyok ateista, az is egy kötött "vallás"

Nem az. És látod: te is hívő vagy, mégsem fogad el.

Sajnos itt benne van a hiba, mert gondolkodásra képtelen lénynek nevelték. Őneki csakis az érzelmeire tudsz hatni.

Ha valahogy erre képes leszel, akkor viszont együtt is élhettek.

Ha nem, akkor viszont nem.

2015. nov. 12. 23:47
 14/20 homo ludensz ***** válasza:

Bocs hogy belekontárkodok de az ateizmus nem vallás az ateizmus egy életszemlélet. A vallásoknak vannak dogmáik,hittételeik és van egy hitélet. Az ateizmusnak ott van a kételkedés "szabadsága" és a műveltebbjének a tagadás filozófiája az anyagelvűség magyarán matéria,materializmus.

Lehet hogy elkeserítelek de az anyagból levezetett elméletek egyetlen valós terméke az "idealista" eszmék,gondolatok,világkép elvetése ami nálad ateizmust jelent.

2015. nov. 13. 12:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg hiányosak a tudásaim az ateizmus fogalommal kapcsolatban, és köszönöm a tömör felvilágosítást :) Viszont ez a lényegen nem változtat...sikerült valamilyen szinten megbeszélni a dolgot, habár...nem vette túl jó néven. Megint. Egyelőre nyugi van, adok/adunk még egy esélyt magunknak :)
2015. nov. 13. 17:50
 16/20 A kérdező kommentje:
Most pedig a kedves 11-es válaszoló hozzászólására reagálnék. Az első dolog, hogy szerintem teljesen normális, ha valaki segítséget kér másoktól, mihelyt nem tud megoldani magától egy problémát. Tudod, ezért vagyunk emberek :) Másrészt neked valószínűleg annyira tökéletes az életed, hogy semmi problémád nincs, mind párkapcsolat, mind tanulmányok, munka, vagyon stb. terén. Köszönöm a felém irányított jelzőket, biztos születésemtől fogva ismersz, tudod, hogy a való életben milyen vagyok. Meg hát...nem tűnik ez nekem kibeszélésnek, nem említettem egyáltalán, ennyi erővel akár lehetne fake kérdés is :) Vagy csak épp egy hívő vagy, aki épp erre böngészett a Vallás és közösség témakörben és nem képes felfogni, hogy tud egy vallást gyakorló (mellesleg gyönyörű) lány egy olyan világnézetűvel járni, mint én :)
2015. nov. 13. 17:56
 17/20 anonim ***** válasza:

Írjál majd, hogy alakulnak a dolgok, drukkolunk neked!

Szerintem itt leszünk egy év múlva is.

2015. nov. 13. 18:33
 18/20 homo ludensz ***** válasza:

Jó tetted hogy felvetetted itt a problémádat hiszen sokan elolvassuk és sokféle választ aduk rá. Én mindig tanulok valamit a válaszokból mivel én is csak két szemmel nézem azt a környezetet ahol élek és azt hiszem hogy ez a "világ".

A bölcsek kövét mindannyian megosztva szorongatjuk.

2015. nov. 13. 18:37
 19/20 anonim ***** válasza:

amennyire pl a buddhizmus vagy hinduizmus az ateizmus is vallás, szociológiai értelemben pszichológiájában szintén csak egy a vallások közül, persze ez inkáb a "tudatos ateizmusra" igaz, illetve az ateizmus is gyűjtőfogalom

de nem akarom szétoffolni a kérdést ha igény van rá privátban kifejtem

2015. nov. 13. 22:00
 20/20 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy tényleg itt leszünk egy év múlva is, sőt, amilyen bonyolultan alakulnak a dolgok, biztos :)). Nyugodtan offoljatok, kíváncsi vagyok érvekre, gondolatokra, tényekre(természetesen az ateizmussal és vallásokkal kapcsolatban), senki nem tud mindent, de mindenki tudhat valami újat, pluszt :) Mint írtam, egyelőre nyugis a dolog, de bármikor robbanhat a kapcsolat...
2015. nov. 14. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!