Szerintetek miért nem fogadja el a barátnőm a nézeteimet?
kemény az eset :D nekem volt egy barátnőm akivel kb hasonló volt a helyzet, pedig én templomba járó, az egyházban élő, konkrét vallást gyakorló ember vagyok
szerintme köztetek is az lehet a törésvonal ami anno köztünk, én a véleményemet valamiféle meggyőződés alapon igyekeztem mindig kialakítani, eleve 17 éves koromig "kő"-ateista voltam, ő meg kicsi korától ezt tanulta, és tekintély alapon gondolkodott, tehát egy nagyon tisztelt (nagyon okosnak tartott) valaki mondott valamit akkor az úgy van
pl nagyon irritáló volt h elkezdett hisztizni és azt mondta, hogy én miért kérdőjelezem meg azt amibel elvileg én is hiszek, pl a Bibliát, holott én nem is kérdőjeleztem meg, sőt gyakran mondtam ,hogy "még a bibliában is az van ugye, hogy..." ő meg eleve idézni sem nagyon tudott mégis arra hivatkozott
vagy ol mikor jehova tanúi odajöttek akkor az ő érvelése kb abban merült ki h ezek micsoda hazug mocskok, de indokolni más nem tudta, nekem kellett helyette is vitatkozni, mert különben kb lemosták volna a pályáról...
Fejezzétek be a kapcsolatot. Két eltérő világnézetű embernek nem kellene járni. Úgyis csak vitákat fog szülni.
Keressetek magatoknak olyat, aki hozzátok való.
"ahányszor szó kerül a vallásról, mindig megemlíti, hogy nem nézi jó szemmel, hogy én nem hiszek és hogy nem ért egyet velem, mindig hisztizik és sír."
Ahol egy nő hisztizik és sír, ott már nem lesz hosszú az a kapcsolat.
Szerintem keress egy értelmesebb nőt.
Azért van ellenpélda is(nem kívánok most teológiai vitába bonyolódni) de nekem a bérmaszüleim pont a két ellentétes nézeten voltak és leéltek egymás mellett egy életet.
A bérmaanyám mélyen Istenhívő volt míg a bérmaapám vér(bolsi) ateista. A néni megfőzött s odakészítette az ennivalót utána elballagott a templomba.
A bácsi evett és elballagott sakkozni vagy kártyázni a hasonszőrűekkel.Mindkettő a maga módján megtalálta az élete értelmét és otthon is tisztelték egymás meggyőződését. A bácsi ráadásul mozgalmi ember volt s ő tényleg mindenkit ismert és ha volt egy szelet kenyere kettétörte és annak adta akinek nem volt. Akkoriban mindannyian szűkösen éltünk.
A vallás és a tudomány azóta elfér egymás mellett mióta felkerült a templomtoronyra a villámhárító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!