A teológusok szerint, ha Isten szereti az embereket, akkor miért sújtja őket betegségekkel, háborúkkal?
# Ozmium
Már bocsi, hogy drasztikusan belekérdezek, de te olvasni is szoktál vagy csak írogatsz?
Csak én egyedül már vagy tucatszor megválaszoltam, csak neked, személyre szólóan, amiket itt már megint feszegetsz.
Most sajnos nem érek rá egy újabb részletes kifejtésre, talán majd legközelebb. Addig is ajánlom a GYK keresőjét.
9-esnek
"Valahogy, nem tudom akkora áldozatnak tekinteni, ha egy hallhatatlan lény feláldozza a fiát (aki ő maga). Utána örökké él/élnek a mennyben." - ezt én sem tudom áldozatnak tekinteni, és igazad van:-)
Bár Én nem vagyok Teológus, de Isten a szavában leíratta a azt amit tudniuk kell az embereknek
Isten nem súlyt senkit semmivel. A háborúk, és a betegségek is az emberi gyarlóság következménye.
persze a betegségek azért alakultak ki, mert az ember elvesztette a tökéletességét, és a Teremtővel való jó kapcsolatát.
s ráadásként a sok szennyezettséget amitől kialakulnak nem kívánatos betegségek, is az ember számlájára írandó
az önző kapzsi élet mód ezt hozta magával.
S nem Ő nem szeret minket, hanem az ember nem szereti a teremtőjét, /tisztelet a kivételnek/ mert akkor engedné, hogy mint jó szülő helyes módon nevelne irányitana bennünket az élet útján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!