Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A teológusok szerint, ha...

A teológusok szerint, ha Isten szereti az embereket, akkor miért sújtja őket betegségekkel, háborúkkal?

Figyelt kérdés
2015. nov. 5. 20:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

# Ozmium

Már bocsi, hogy drasztikusan belekérdezek, de te olvasni is szoktál vagy csak írogatsz?

Csak én egyedül már vagy tucatszor megválaszoltam, csak neked, személyre szólóan, amiket itt már megint feszegetsz.

Most sajnos nem érek rá egy újabb részletes kifejtésre, talán majd legközelebb. Addig is ajánlom a GYK keresőjét.

2015. nov. 6. 14:53
 12/16 KZitus ***** válasza:

9-esnek

"Valahogy, nem tudom akkora áldozatnak tekinteni, ha egy hallhatatlan lény feláldozza a fiát (aki ő maga). Utána örökké él/élnek a mennyben." - ezt én sem tudom áldozatnak tekinteni, és igazad van:-)

2015. nov. 6. 15:26
 13/16 Ozmium42 ***** válasza:
#11 Még nickneved sincs, azt sem tudom, hogy ki vagy. Ha emlékszel rá, hogy valahol részletes magyarázatot adtál nekem akár csak egyikre is az itt elhangzottakról, akkor linkeld be. Nem jegyzek meg minden magyarázkodást minden névtelen kommentelőtől, ami nem győzött meg.
2015. nov. 6. 16:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Bár Én nem vagyok Teológus, de Isten a szavában leíratta a azt amit tudniuk kell az embereknek

Isten nem súlyt senkit semmivel. A háborúk, és a betegségek is az emberi gyarlóság következménye.

persze a betegségek azért alakultak ki, mert az ember elvesztette a tökéletességét, és a Teremtővel való jó kapcsolatát.

s ráadásként a sok szennyezettséget amitől kialakulnak nem kívánatos betegségek, is az ember számlájára írandó

az önző kapzsi élet mód ezt hozta magával.

S nem Ő nem szeret minket, hanem az ember nem szereti a teremtőjét, /tisztelet a kivételnek/ mert akkor engedné, hogy mint jó szülő helyes módon nevelne irányitana bennünket az élet útján.

2015. nov. 6. 18:24
 15/16 Ozmium42 ***** válasza:
Na látod, a #14 válaszoló az, aki nem tud olvasni. Még a saját Bibliáját sem, ezek szerint.
2015. nov. 6. 19:26
 16/16 anonim ***** válasza:
ha Isten nem súj bajokkal, akkor miért nem szűnteti meg azokat? MIért kell mások miatt szenvednünk? Miért kell egy olyan helyen élnem, ahol háború van?
2015. nov. 8. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!