Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most akkor milyen vallású vagyok?

Most akkor milyen vallású vagyok?

Figyelt kérdés
Református templomban kereszteltek meg. Akkor most protestáns vagyok? Vagy az csak egy gyűjtőfogalom?

2015. nov. 5. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Engem otthon kereszteltek és a r.kat. valláshoz jelentkezem.
2015. nov. 5. 19:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Dögcédulához kellene megadni a vallásom csak nem tudom mit. :/
2015. nov. 5. 19:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
ha nem hiszel benne akkor elvileg ateista, ha mindenképpen meg akarod adni, akkor "református" a protestáns egy gyűjtőfogalom
2015. nov. 5. 19:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, a protestáns gyűjtőfogalom, és a református is a protestánsok közé tartozik.

Ha reformátusnak kereszteltek, akkor református vagy, de ha nem tartod, akkor nincs semmi jelentősége.

Ha dögcédulához kérik, akkor arra kíváncsiak (csak nem merik nyíltan megkérdezni) hogy ha halálosan megsebesülsz egy bevetésen, akkor milyen papot/lelkészt hívjanak hozzád és ha meghalsz milyen szertartás szerint temessenek el.

Adja Isten, hogy ne legyen jelentősége, hogy mi van a dögcéduládon, de ha meg akarod adni, akkor a reformátust add meg, a protestánssal nem tudnak mit kezdeni.

2015. nov. 5. 20:19
 5/8 KZitus ***** válasza:
46%

Szia

Nem semmi, hogy azt várod, mások mondják meg neked, milyen vallású vagy.

Mert amit írtál magadról egyáltalán nem tűnsz vallásosnak. Szerinted? Lehet kihagyod azt a részt a dögcéduláról?

2015. nov. 6. 10:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Hivatalosan református vagy, valójában istentelen.
2015. nov. 14. 09:40
 7/8 homo ludensz ***** válasza:
Amilyen vallást írsz oda olyan szimbólum (kereszt vagy félhold) kerül majd föléd ha elföldelnek. Mindezt a dögcéduládról olvassák le.
2015. nov. 14. 10:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Az vagy aminek vallod magad!!!
2016. máj. 24. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!