Miért térítenek a jehovák? (2015)
Sziasztok! A kérdésem tehát az hogy a jehovák miért próbálnak téríteni? Én nem találkoztam más vallás térítőivel csak jehovákkal. Ma is leszólítottak és ajánlgatta hogy nézzem meg a weboldalukat meg felvehetem a kapcsolatot velük és stb...
U.I.:Nem provokálni akarok ezzel senkit vagy megbántani, pusztán érdekel az ok. Valamint mielőtt valaki elkezd jönni azzal hogy "Nem jehova vagy jehovák hanem Jehova tanúi" Elmondom hogy a weboldalukon is "Jehováknak" szót használják.
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.
Nem Jehovák, mert Isten egy van. s a Weboldalon nem használjuk ezt a szót, ha csak nem valakitől idéznek egy mondatot. Ugyan is miért írnánk többes számban olyat amiről tudjuk, hogy egy.
S nem térítenek, hanem elmondják azt amiről az embereknek tudni kell,
ha változtatni akarsz és Isten Ön átadott népéhez tartozni, azt Te döntöd el, Nem mi térítünk ide.
Mert elhitették velük, hogy ez a szervezet Isten egyetlen valódi földi szervezete és kötelességük álldogálni az utcán csendben egy pult mögött, ahol nem Krisztust, hanem az őrtorony szervezetet hirdetik. Legtöbbször olyanokat hálóznak be, akinek halvány lila gőze sincs Istenről és nem ismerik Jézust, és mivel ezek az emberek hetente több órát töltenek el az őrtorony újságjában leírt dolgok magolásával, ezért hozzáértőnek tűnnek, de nem azok. Egy olyan névben hisznek, amit a 15. században találtak ki és nem Jézus áldozatát tartják az üdvösség feltételének, hanem a szervezethez való csatlakozást. Nagyon sok Biblia ellenes tanításuk van, de az agymosás annyira hatékony, hogy sokan több évtized után tudnak csak felébredni.
Olvass el pár bejegyzést a jehovatanui.blog.hu oldalon.
# 5
"Nem 100%-ban igaz, mert pl. a zsidók nem térítenek."
Azért ez sem igaz 100%-ban, mert az Ószövetségben az olvassuk, hogy Jónást téríteni küldi az Úr Ninivébe. Az Újszövetségben pedig valahol maga Jézus említi (hadd ne kelljen most kikeresnem az igehelyet) hogy a farizeusok idegen népekhez járnak téríteni.
Amerikában az afroamerikai közösségek körében térítettek sikeresen a legújabb időkben. Szóval azért van térítés a zsidóknál is.
"Ha be akarsz térni zsidónak akkor neked kell szinte bekönyörögnöd magad, és rengeteget tanulnod hozzá..."
Ez más vallásoknál is így van. Az ókeresztény korban 2-3 év felkészülés után keresztelték csak meg a jelentkezőket, ha megfeleltek a szigorú feltételeknek. Ez az ortodox egyházban ma is átlagosan 2 év, a katolikusoknál minimum 6 hónap, de inkább több.
Kedves kérdező!
Írod:"Nem provokálni akarok ezzel senkit vagy megbántani, pusztán érdekel az ok"
Biztosíthatlak, hogy semmilyen őszinte és nyílt kérdést nem veszünk provokációnak és megadjuk a válaszokat.
"Sziasztok! A kérdésem tehát az hogy a jehovák miért próbálnak téríteni?"
Keresztények vagyunk és erre az Úr Jézus Krisztustól kaptunk parancsot, hogy osszuk meg hitünket másokkal. Mi őszintén hiszünk az üzenetünkben és abban, hogy az örök élethez vezet, ezért meg akarjuk osztani másokkal is.
"Én nem találkoztam más vallás térítőivel csak jehovákkal."
Természetesen más vallásoknak - keresztényeknek is - vannak "térítői" (ahogy te nevezed, bár ez téves elnevezés)- szerte a világon, de kétségkívül mi "jehovák" (ez szintén téves elnevezés) sokkal aktívabbak vagyunk ebben.
"Ma is leszólítottak és ajánlgatta hogy nézzem meg a weboldalukat meg felvehetem a kapcsolatot velük és stb"
Ne vedd tolakodásnak, ha csak "ajánlgatta", akkor hitéből tette és én is mondom, hogy nézd meg a www.jw.org.honlapunkat és sok kérdésedre választ kaphatsz anélkül, hogy hosszasan végig kéne hallgatnod valamelyik "térítőt" (mámint ahogy te nevezed, bocsesz :) )
"Elmondom hogy a weboldalukon is "Jehováknak" szót használják."
Valamit félreolvastál/értettél. Jehova Tanúi vagyunk. A JW rövidítése a Jehova's Witnessis- nek. (angolul)
Utólag kiderült hogy valóban félreolvastam úgyhogy elnézést kérek a "jehovák" szó miatt.
Provokációról... tapasztaltam már sokszor hogy az ilyen jellegű kérdéseket sokan félreértenek és azt hiszik hogy csak arra megy ki hogy "na majd most akkor nem tudnak mit mondani mert blablabla" ezért odaírtam hogy nem provokálásnak szánom bár ez sem volt a legjobb ötlet mert valaki pont amiatt hiszi provokálásnak hogy oda van írva... de ez teljesen mindegy most már.
A válaszokat pedig köszönöm mindenki részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!