Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért térítenek a jehovák? (2015)

Miért térítenek a jehovák? (2015)

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kérdésem tehát az hogy a jehovák miért próbálnak téríteni? Én nem találkoztam más vallás térítőivel csak jehovákkal. Ma is leszólítottak és ajánlgatta hogy nézzem meg a weboldalukat meg felvehetem a kapcsolatot velük és stb...

U.I.:Nem provokálni akarok ezzel senkit vagy megbántani, pusztán érdekel az ok. Valamint mielőtt valaki elkezd jönni azzal hogy "Nem jehova vagy jehovák hanem Jehova tanúi" Elmondom hogy a weboldalukon is "Jehováknak" szót használják.

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.

2015. nov. 4. 21:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%
Nem vagyok jehova (sot, ateista vagyok) de van ilyen ismerosom es o valamiert ugy erzi, minden embernek tudnia kell amit ok tudnak. A bibliarol, Jezusrol, stb. Szerintem valamilyem szinten sajnalnak minket, az a celjuk, hogy minel jobban megismertessek a vallasukat a nem hivokkel.
2015. nov. 4. 21:41
 2/17 anonim ***** válasza:
16%

Amiért a keresztények térítettek a keresztes háborúk, az inkvizíció, a vallási háborúk, az erőszakos térítések idején.

Vagy amiért a mostani időben lobbival elérték, hogy a kormány intézkedései során téríthessenek a hittanórákon.

Mert minden szervezett vallás a hívekből él...

2015. nov. 4. 21:46
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Vannak Jehovás ismerősei. Állítólag a Bibliájuk szerint kötelességük téríteni.
2015. nov. 4. 21:47
 4/17 anonim ***** válasza:
68%

minden vallás, életfilozófia, politikai ideológia térít/kampányol valamilyen szinten, az ateisták pl úgyé rzik ha a gyakorin mindenki mást lehülyéznek akkor meggyőzik, mert ugye tudományosan alapsan alátámasztott tény, hogy a "hülye vagy fiam" az esetek 95%-ban már önmagában is elegendő a vitapartner meggyőzéséhez

jehova tanúi 3 okból térítenek(ebben a formában):

- állításuk szerint a biblia kifejezetten utasítást ad

erre, hogy mások akik bibliát olvasnak miért nem cselekednek így arra egyszerű magyarázat, jehova tanúi gyakran szándékosan félremagyarázzák sőt ha kell átírják a bibliát

-Valóban jó szándékú emberek, ők ezzel segíteni akarnak, az erős ellenállást kb úgy látják mint mondjuk egy drogost aki nem akar leszokni vagy egy gyereket aki nem akar tanulni

-kihajtják őket a vezetőik, mindig azt állítják, hogy nekik mennyire önkéntes a térítő munkájuk, ez csak elvben igaz, hatalmas nyomás nehezedik rájuk ha kellő órát nem "dolgoznak le" nem írnak róla jelentést stb, kb mint mikor a hétvégén el kell menni a céges bulira, a főnök 1000szer elmondja, hogy nem kötelező, de azért mégis mindenki tudja, hogy aki nem megy el az lesz az első akit kirúgnak

2015. nov. 4. 22:23
 5/17 anonim ***** válasza:
37%

"minden vallás, életfilozófia, politikai ideológia térít/kampányol valamilyen szinten,"

Nem 100%-ban igaz, mert pl. a zsidók nem térítenek. Ha be akarsz térni zsidónak akkor neked kell szinte bekönyörögnöd magad, és rengeteget tanulnod hozzá...

2015. nov. 4. 23:26
 6/17 anonim ***** válasza:
15%

"Elmondom hogy a weboldalukon is "Jehováknak" szót használják. "

Belinkelnéd, hogy hol?

2015. nov. 5. 03:17
 7/17 anonim ***** válasza:
33%

Először is, nem csak a JT-k térítenek így, hanem a mormonok is.

Elsősorban ilyen idézetek miatt:

Mt 28,19

Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében.

Persze erre azt mondják, hogy ezt minden kereszténynek mondta Jézus. Amikor meg ezt idézem:

Lk 10,7

Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra.

Akkor meg azt mondják, hogy ezt csak az ott jelenlévő tanítványoknak mondta.

Amúgy van egy jókora csavar még a logikájukba, ugyanis azt állítják, hogy elsősorban a Biblia a 144000 felkentnek íródott. Akkor nem nagyon értem, hogy a házról házra, és utcáról utcára szólongatást, miért nem csak a felkentek végzik? Hiszen Jézus felszólítása a tanítvánnyá tevésről konkrétan a 11 apostolnak szólt, ha úgy tetszik a kiválasztott felkenteknek.

2015. nov. 5. 03:23
 8/17 anonim ***** válasza:
33%
A mormonok is meg az Egyesítő egyház is végez ilyen munkát. Az utolsó válaszadó által említettek miatt.
2015. nov. 5. 05:47
 9/17 lilla64 ***** válasza:
91%
Mert a vezetőik megkövetelik tőlük,és jaj nekik ha nem tudnak elszámolni az órákkal és bizonyos "bemunkált területekkel".Tulajdonképpen sajnálom őket,mert teljesen egy zrttől függenek és nagyon kevesen tudnak kiszabadulni belőle
2015. nov. 5. 07:15
 10/17 anonim ***** válasza:
6%
Nem téritenek. Csak elmondják amit a Bibliából megtanultak.
2015. nov. 5. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!