Római katolikus egy ortodox templomban megcsókolhatja az ikont az előírás szerint?
1.: ok, köszönöm!
2.: NEM ortodox zsinagógára, hanem ortodox KERESZTÉNY templomra gondoltam. :D
ortodoxoknál sem KELL sokan nem is csinálják, de lehet
amúgy miért ne tehetné ezt egy katolikus? reális szobrok taperolása után miért nehézkes egy allegorikus "festet könyvet" érinteni?
a szenteltvízbe mártott ujj kötelező? na ezt meg én nem tudtam :D
majd meglátod, ha ortodox templomba mész ,hogy a nyugati kereszténységhez képest meglehetősen "szabad" mozgásteret ad, sokféle mozdulatot tesznek a hívők, nincsenek padok nem kell leülni, de leülhetssz ha akarsz (igaz nem illik, és egyes esetekben fel kell állni), a templom bármelyik pontján megállhatsz, stb stb
én mikor először láttam hogy aki késik is lazán végigmegy az egész épületen csak néztem egy nagyot, ahhoz voltam szokva, hogy aki késik szép csendben leül hátul
ez egyébként az adott ortodox egyháztól is függ, az oroszoknál és a románoknál kemény szigorúság van, nagyon érezhető a katolikus hatás, igaz ezek csak formai dolgok
a görögök sokkal lazábbak, és barátkozósabbak is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!