Miért hagyta isten, hogy kislányként megerőszakoljon egy rokonom?
A nagyim volt velem főleg, szinte ő nevelt.
Nagyon mélyen vallásos voltam.
Míg a nagybátyám erőszakoskodott, végig imádkoztam, könyörögtem, hogy segítsen.
Gondolom sejtitek mi történt. Nem, nem fordult le rólam holtan.
Aztán megfenyegetett. Ha elmondom valakinek, megöl.
Más okból került börtönbe, két évvel később. Addig szinte napi kapcsolatba volt a családdal.
Akkor mertem elmondani édesanyámnak, de szerintem nem hitt nekem.
Végül meghalt. Ittasan egy autó alá borult.
És a lelkipásztor csodás dolgokat mondott róla.
Hogy szerető keresztszülő volt, hogy a közösség kiemelkedő tagja...
Egy átlagos ember, ha azt látja, hogy egy pucér pasas fekszik és mozog egy zokogó kislányon, közbelép. Ha idegen, akkor is.
Akkor isten miért nem?
Elvileg mindenható. Elvileg jó pásztor. Elvileg szeret.
A gyakorlat viszont hatalmas ellentmondás.
Több pappal, lelkipásztorral beszéltem.
De egyik sem tudott választ adni.
A vakhitem pedig megingott.
Voltál ezzel pszichológusnál?
/ anyád nem hitt neked - ehhez meg gratulálok. A vakhited nem baj, ha elveszett, annak semmi értelme.
Ha egészségesen akarod az életed folytatni, menj el pszichológushoz - anyádnak kellett volna elvinni téged, rábíztad magad születésedkor,
de hát miért hagyta Isten, hogy anyád hülye legyen?
.???..és még sok ilyen meddő kérdést fel lehet tenni a világról, ami nem vezet sehova.
Nyomás a pszichológushoz!
Nézd, a mai világvallások az emberiség pár ezer éves találmányai, amikor kitalálták őket már akkor is a kor legműveltebb emberei számára megmosolyogtatóak voltak, de az egyszerű tömegek számára pedig elég hihetők.
Sok vallást pont azért találtak ki, hogy a tömegeket kordában tartsák velük, féljenek attól hogy rossz cselekedetek miatt örökre a pokolba kerülnek (még a II. vh. háború előtti időkben ezzel a keresztény egyházak is jobban ijesztgették a tömegeket), tűrjék türelemmel a szegénységet, nélkülözést is, mert jutalmuk cserébe örök túlvilág élet lesz.
Ma már vicces, ezekben a pár ezer éves meséket teljesen komolyan venni, viszont egy-két kulturális értéküket még ma is ápolják, a nem vallásosok is. Pl. nem vallásos európaiak többsége is elfogadja a keresztény család modellt, ünnepli a húsvétot, karácsonyt, megemlékezik halottak napjáról, keresztény szokások szerint.
Nagyon helyes, hogy ezen eset miatt megkérdőjelezted az eddigi vakhitedet a keresztény mítoszban, még ha elég súlyos árat is fizettél a szabad gondolkodásért. Most már csak juss el a logikus végkövetkeztetésre, hogy a vallás csak egy irányítási eszköz... és persze pszichológussal beszéld meg ezeket, ne tartsd magadban.
Érdekes, hogy ha valami jó történik valamivel, a keresztények egyből Istennek adnak hálát, de a mindenható Isten valami miatt nem felelős a rossz dolgokért. Tisztára, mint egy tahó vállalatfőnök. A felelősség nem így működik. Te nagyon jól észrevetted, hogy a keresztény egyház csak hebegni-habogni tud az ilyen következetlenség láttán, magyarázatot nem tud adni. Légy büszke arra, hogy nem dőltél be újra az üres dumájuknak, és akkor erősebb leszel, mint valaha.
Szia
Tragikus ami veled történt. Sajnos rengeteg nő van a világon, akik hasonló terheket cipelnek egész életükön át. Te legalább mersz beszélni róla, de sokan ezt sem merik megtenni....valamilyen okból.
Abból amit a kommenteben írtál, az derül ki, hogy sok sok ok vezetett el odáig, ami történt veled.
Az egyik, amit írtál: "A nagyim volt velem főleg, szinte ő nevelt. "
Neharagudj, a többiről nem írok, hogy ne tépjek fel fájó srbeket benned...
De kérlek, ne hibáztasd Istent azért, ami veled ttörtént.
Egy Sátán által felépített, és elferdült világban élünk, amihez semmi köze Istennek. Ha közbelép, és NEKED segít, akkor mi van a többi millió megerőszekolt gyerekkel, fiúkkal, lányokkal egyaránt. Mindet meg kellene ekadályoznia. Mert mindegyik olyan fájó tragédia, mint a tiéd!! Ha minegyiket megakagályozná, akkor egyrészt nem mondhatnánk, nem lenne igaz, hogy Sátán e világ istene, sőt, még Isten közreműködője lenne Sátánnak, hiszen ketten tevékenykednének a világ vezetésében.
Egyébként azt írod, nem fordult le rólad holtan, viszont nagyon hamar meghalt. Mert senki sem bűnözhet büntetlenül, hiszen azt írja a Biblia, hogy ki mit vet, azt fogja learatni. Mimdenki saját tettei jutalmát kapja meg....előbb, vagy utóbb.
"Akkor mertem elmondani édesanyámnak, de szerintem nem hitt nekem." - miből derült ki számodra, hogy nem hisz neked?
"Egy átlagos ember, ha azt látja, hogy egy pucér pasas fekszik és mozog egy zokogó kislányon, közbelép. Ha idegen, akkor is." - nagy hiba Istent emberhez hasonlítani, hiszen mindannyian rászorulunk Teremtőnk segítségére, és Ő azt a segítséget nagylelküen meg is adja mindenkinek, de nem MI diktáhatunk neki mit hogyan tegyen, inkább legyen bennünk alázat, és tudjuk meg Tőle, mi az, amivel megvédhetjük magunkat, és a szeretteinket, persze a gyermekeinket is.
Úgy hogy ismerd meg kérlek az Alkotódat, és sok vele kapcsolatos kérdésre választ kapsz Tőle személyesen. Csak olvasd a Szavát.
"Akkor isten miért nem?" - ha ez a kérdésed őszinte, és tényleg érdekel, a Bibliából pontos választ kaphatsz rá.
"Több pappal, lelkipásztorral beszéltem." - és Istennel?????
"A vakhitem pedig megingott." - a vakhit nem hit, csak árt az embernek.
Úgy van ahogy mondod # 5/17
Mert nincs isten.
Isten nem mindenható?
Hogy lehet hogy sátán által felépített a világ, ha isten teremtette?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!