Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez igy normális?

Ez igy normális?

Figyelt kérdés
Voltam 1 alkalommal gyülibe. Pasztor adott nekem aldast. De nem tertem meg barátom meg fére érthette. Mert csak ugy hip hop nem lehet. Megtérni! De ő meg azt mondja hogy meg tértem de nekem senki se mondta!! Csak a haverom. Tudom h nem tértem meg de akkor mé mondta???

#válás #hit #meg teres
2015. okt. 26. 09:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

ez egyszerű: kérdezd meg a haverodat.

ja, álljunk meg egy szóra: a haverod véletlenül nem Grétsy László?

2015. okt. 26. 12:04
 12/27 anonim ***** válasza:

Péter, ne haragudj, de ha idézel, akkor illene legalább zárójelbe tenni, mert így tök olyan, mintha te írtad volna azokat a sorokat.

Ez egyébként mindenkire vonatkozik.

2015. okt. 26. 12:32
 13/27 A kérdező kommentje:
Latom hogy nem tudtok segiteni vagy nem akartok..... Sziasztok
2015. okt. 26. 12:35
 14/27 anonim ***** válasza:
Sajnálom, ha nem értetted a hozzászólásom azon részét, amiben írtam, hogy mindenki tudja, aki megtér. Tehát te nem tértél meg.
2015. okt. 26. 13:09
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszi a választ hát ez az de most már tudom
2015. okt. 26. 14:06
 16/27 anonim ***** válasza:
De mi van, ha megint mondja a haverod? Mit mondasz majd akkor neki?
2015. okt. 26. 16:35
 17/27 A kérdező kommentje:
Ugyan azt hogy én nem tértem meg én semmit se tudtam meg nem mondta senki a pásztorse hogy én meg tértem, csak ő! De tudom hogy nem tértem meg!
2015. okt. 26. 18:35
 18/27 Ím-ám válasza:

Kedves Kérdező!

Attól még, hogy valakire áldást mondanak, vagy imádkoznak érte, nem tért meg az illető. A megtérés szabad akaratból történik, és nem egy pásztor, vagy egy haver erőlteti rád.

A megtérés az, amikor észre veszed a bűneidet, azok rádnehezednek és megérted, hogy másképp nem szabadulhatsz, csak ha elfogadod, hogy Jézus a te bűneidért is meghalt. Helyetted, hogy neked ne kelljen bűnhődnöd. Ilyenkor imádságban te magad megvallod bűneidet, kéred Isten bocsánatát, kéred, hogy szabadítson meg ezekből és megköszönöd, hogy Jézus mindezekért meghalt a keresztfán, megköszönöd, hogy mindez a tiéd is lehet és elmondod, hogy hiszed mindezt. Kéred Jézust, hogy legyen ezentúl veled, mert Őt szeretnéd követni, neki szeretnél élni.

Ehhez nem kell semmiféle "előképzettség", nem kell semmiféle kritériumnak megfelelni, nem kell semmit tenni, hogy kiérdemeld, mert ezt kegyelemből kapod. Csak hinned kell, és kérned, elfogadnod.

Innentől kezdődik egy folyamat, amikor hitedben növekedsz Isten vezetésével, egy gyülekezet, más hívők segítségével.

2015. okt. 27. 10:13
 19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez volt az értelmes válasz
2015. okt. 27. 12:38
 20/27 Attila_the_hun ***** válasza:

"A megtérés nem más, mint a teljes hit megszületése, kifejlődése az emberben."

Úgy van ahogy mondod. Nem más mint a hit megszületése, azaz nem arról van szó, hogy bármilyen isten létezne, hanem csak arról, hogy a hit megszületik.

2015. okt. 27. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!