Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Behozhatatlan az a lemaradás,...

Behozhatatlan az a lemaradás, hogy évekkel ezelőtt helyett, csak most próbálok minél inkább közelebb kerülni Istenhez?

Figyelt kérdés

Korábban is tudtam,h. hasznos a Bibliai tanítások alapján élni a mindennapokat, de mégis más irányt választottam.Ekkor még kislány voltam, nem igazán boldog gyerekkorral, majd meghalt a nagymamám és ezt nem tartottam igazságosnak. Csak most jöttel el az az idő,h. végre eltudtam kezdeni mélyebben is tanulmányozni a Bibliát,ill. zarándokhelyekre is szeretnék eljutni.

Most még inkább azt érzem,h. ha már gyerekkorban is jobban tudtam volna önuralmat gyakorolni és a gőg,lustaság,harag nem uralkodott volna el rajtam,eredményesebben tudtam volna követni azt az utat,amit Isten szánt nekem. Ennek ellenére is végig és most is valahogy az az érzésem,h. teljesen sosem tértem le, csak eltávolodtam a helyes iránytól. Vajon még most, 26 évesen van arra esélyem,h. helyrehozzam és úgy cselekedjek minden pillanatban,amit Isten elvár és amit feladatomnak tűzött ki?

2015. okt. 25. 20:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A bűneinket nem tehetjük jóvá, mert akkora a súlya. El kell fogadni, hogy önerőnkből menthetetlenek vagyunk. A legnehezebb, hogy a megbocsátást csak ingyen kaphatjuk meg. Semmivel nem szolgálhatunk rá, nem érdemelhetjük ki. Ugyanis az ára már meg lett fizetve...
2015. okt. 26. 14:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Imádni a Jézus nevet valaki kényszerítésére az feltétel nélküliséget (ingyenséget) és önerőt jelent?
2015. okt. 26. 14:33
 13/19 Jézus szolgája ***** válasza:

Na igen: ezért jó ez a vallás.

Nincs reménytelen helyzet. Mengele, ha 83 évesen az infarktusa közben megbánta a bűneit - úgy, hogy még csak jóvá sem kellett tennie egyet sem! - akkor most a mennyekben van.

Hallelujja!

a megtérés az az közeledés Istenhez avagy annak a keresése teljesen más kérdés,mint az hogy a bűn megbocsájtható e.

de a bűn megbánása az első lépés a megtérés felé.

persze ezt ne úgy kébzeld hogy pld gyilkoltam de megbántam és akkor az már meg is van bocsájtva.

de pld a 83 évesen ha megbántott valamivel az utolsó szavaival kérné a bocsánatodat nem bocsájtanál meg neki?

az ítélkezés egyedül csak Isten dolga és joga.

és ő tudja azt hogy melyik az a bűn ami meg bocsájtható annyira hogy mehessen a menybe.

2015. okt. 26. 18:45
 14/19 Jézus szolgája ***** válasza:

Lucifer-666.

ha valakit kényszerítenek bármire is az természetesen nem saját akarat és nem szívből való.

és ezért erre nem is lehet kényszeríteni senkit.

2015. okt. 26. 18:50
 15/19 anonim válasza:

12.

ha téged kényszerítettek hogy imád Jézust,akkor az nem a te saját döntésed.

és előbb vagy utóbb eljön az idő hogy magad döntheted el,és akkor úgy is a te szabad akaratod lesz ez érvényes.

és a kényszer értelmét veszti.

2015. okt. 26. 18:55
 16/19 anonim ***** válasza:
De nem úgy van, hogy nem tudok jól dönteni, tehát Jézust válaztani?
2015. okt. 26. 19:06
 17/19 anonim ***** válasza:
Sosem késő közeledni Istenhez. A lényeg az, hogy őszinte szívvel tedd azt.
2015. okt. 27. 09:50
 18/19 A kérdező kommentje:

Sajnos nehéz megtalálnom az Isteni ,,sugallatot", mert néha összetévesztem a belső gondolataimmal. Ezt hogy lehetne megkülönböztetni?

Pál apostol valóban embereket ölt?

2015. okt. 27. 20:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Az a szép a hitben,hogy Jézus lehetőséget ad arra,hogy mindennap újra kezd! Megtérni sohasem késő,lásd Pál apostolt,aki maga is keresztényüldöző zsidó férfiből lett szent kereszténnyé.
2015. okt. 28. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!