Ki miért hisz Isten létezésében?
Miért, Xenuval mi a helyzet?
Neki is vannak bőven "1. generációs" követői.
Amúgy ezt már 25-ször megbeszéltük: lehetséges, hogy létezett valamiféle Jézus - akár több is, akinek így a tetteit összeszedték. De ez elég sok évezredig tartott, mert nagyon régi elbeszélések is vannak, amelyek szóról szóra megegyeznek (a nevek kivételével).
De miért nincsen nyoma ennek az égvilágon sehol a Biblián kívül? Egyetlen szál hivatalos irat sem sehol - pedig az már akkoriban is volt bőven.
Szóval: Jézus - Jézusok - létezhettek.
De csodát szinte biztos, hogy nem tettek és nem voltak istenek sem.
„De ez elég sok évezredig tartott, mert nagyon régi elbeszélések is vannak, amelyek szóról szóra megegyeznek (a nevek kivételével).”
Ezt a Zeitgeist filmben hallottad (ahol összemossák Jézust a napisten kultusszal, egyiptomi stb istenekkel)?
„De csodát szinte biztos, hogy nem tettek és nem voltak istenek sem.”
Csak mert te neked nem fér bele a világképedbe, hogy Isten tud csodákat tenni, attól még létezhetnek csodák.
Velem is történnek kisebb csodák, amelyeket nehezen lehet a véletlen számlájára írni. Tapasztalom Isten gondviselését. Tényleg létezik gondviselés, és Istennel való kapcsolat
Ehhez nem kell extra képességekkel rendelkezi, egyszerű hívők ugyanezt mondják.
Zsoltárok könyvéből
9,11 Azért te benned bíznak, a kik ismerik a te nevedet; mert nem hagytad el, Uram, a kik keresnek téged.
20,8 Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg.
20,9 Azok meghanyatlanak és elesnek; mi pedig felkelünk és megállunk.
22,5 Benned bíztak atyáink; bíztak és te megszabadítottad őket.
32,10 Sok bánata van a gonosznak, de a ki bízik az Úrban, kegyelemmel veszi azt körül.
33,18 Ámde az Úr szemmel tartja az őt félőket, az ő kegyelmében bízókat,
33,19 Hogy kimentse lelköket a halálból, és az éhségben is eltartsa őket.
34,9 Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, a ki ő benne bízik.
56,4 Mikor félnem kellene is, én bízom te benned.
62,9 Bízzatok ő benne mindenkor, ti népek; öntsétek ki előtte szíveteket; Istn a mi menedékünk. Szela.
115,9 Izráel! te az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
118,8 Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni.
125,1 Grádicsok éneke.
A kik bíznak az Úrban, olyanok, mint a Sion hegye, a mely meg nem inog, örökké megáll.
"Csak mert te neked nem fér bele a világképedbe, hogy Isten tud csodákat tenni, attól még létezhetnek csodák.
Velem is történnek kisebb csodák, amelyeket nehezen lehet a véletlen számlájára írni. Tapasztalom Isten gondviselését. Tényleg létezik gondviselés, és Istennel való kapcsolat.
Ehhez nem kell extra képességekkel rendelkezi, egyszerű hívők ugyanezt mondják."
De pontosan ezeket a véletlen számlájára kell írni. Isteni gondviselés segít kisebb csodákkal neked? Ez picit önző gondolkodás szerintem, mivel isten neked segít, de hagyja meghalni a több millió gyereket? Tehát, ha azt mondod, hogy beavatkozik csodákkal az életbe, akkor ebből az következne, hogy gonosz és kivételezik az emberekkel.
Előfordult veled is gondolom, hogy pont akire gondoltál abban a pillanatban felhívott. Ilyenkor az ember hajlamos azt gondolni, hogy megérezte, hogy ő fogja hívni. Abba kell belegondolni, hány olyan alkalom van, amikor rá gondoltál de nem hívott fel. Hány ember telefonál a világon, aki gondol valakire és ha valakit pont az hív fel, akire gondolt az nem csoda.
Ha valami betegségből épültél fel, akkor az orvosoknak köszönd, mert ők tényleg tesznek valamit, nem úgy mint egy nemlétező Isten.
„de hagyja meghalni a több millió gyereket”
Nem Isten hagyja meghalni, hanem az emberek. A gazdagok kizsákmányolják a szegényeket, ez mindig is így volt. A szegény országokban meg felelőtlenül szaporodnak.
A háborúkban is sokan meghalnak, de ezeket nem Isten csinálja, hanem az emberiség, amely fellázadt Isten ellen és maga akarta eldönteni, mi a jó és rossz. Sajnos nem megy.
2 Pét.
3,13 De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.
Isten engem sem segít ki a megpróbáltatásokból, nehézségekből. Nem hozza a sült galamb nekem sem a kaját, tehát mindent meg kell tenni, ami az emberen magán múlik. Nem is kísértem Istent azzal, hogy éjfélkor egyedül sétálgatok a park közepén, mert „úgyis megvéd majd”.
Tehát, Isten olyan helyzetekben segít, ami alapszükségleteinket érinti és saját erőnkből nem sikerülne megoldani. De ha benne bízunk és hozzá fordulunk, előbb-utóbb akad megoldás.
Mát.
6,31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
6,32 Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
6,33 Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
6,34 Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.
Én konkrétan sokat voltam munkanélküli. 3 éve megtértem és bízok a gondviselésben :), ezért mertem belekezdeni egy új képzésbe, ugrottam az ismeretlenbe. Korábban ezt nem mertem volna megtenni, mert „mi van ha nem lesz eredménye” ha azzal se kapok munkát? hisz mindent csak a „vak véletlen” irányít…
Sikerrel elvégeztem a képzést, nehézségektől se visszakoztam – mint korábban esetleg tettem volna. Utána még várnom kellet fél évet – és keresni munkát - végül öszejött a meló. És tudom, hogy Isten keze benne van!! :) Mikor elkezdtem albérletet keresni egy más városba kell költözzek, kora reggel utazás előtt ment egy interjú a rádióban ezzel az üzenettel „Ne félj, csak higgy”. Épp jól jött ez a bátorítás, hiszen az is nehézségekkel jár h egy új nagyvárosba beilleszkedjek, jó helyet találjak. Azóta ez a mottóm. :)
Isten nem feltétlenül gyógyít meg, ha gyógyulást kérsz. De a hit Benne és az örök életben, segít a nehézség elviselésében.
„Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a
világ adja nektek. Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen!”
Más békét ad Jézus, mint amilyet a világ adhat. A világ adhat egyfajta békét, pl. anyagi jólét, egészség, de ezek törékeny „biztonságok”.
A keresztény élet három fontos előnyét írja le alábbi rövid írás. Mindhárom igen lényeges szempont.
Újévi gondolatok Vankó Zsuzsától
Bocsánat, nem írtam le miért nem gyógyít meg mindig Isten ha azt kérjük. Mert a nehézség, megpróbáltatás nagyon jó hatásfokkal tisztít a lelkünkön. És a célunk nemcsak evilágban boldognak lenni, hanem a túlvilgi örök élet, ahová hogy beléphessünk, Isten megtisztít.
Péld.
20,30 A kékek és a sebek távoztatják el a gonoszt, és a belső részekig ható csapások.
1 Kor.
Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk
12,5 És elfeledkeztetek-é az intésről, a mely néktek mint fiaknak szól: Fiam, ne vesd meg az Úrnak fenyítését, se meg ne lankadj, ha ő dorgál téged;
12,6 Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad.
12,7 Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, a kit meg nem fenyít az apa?
12,8 Ha pedig fenyítés nélkül valók vagytok, melyben mindenek részesültek, korcsok vagytok és nem fiak.
12,9 Aztán, a mi testi apáink fenyítettek minket és becsültük őket; avagy nem sokkal inkább engedelmeskedünk-é a lelkek Atyjának, és élünk!
12,10 Mert ám azok kevés ideig, tetszésök szerint fenyítettek; ő pedig javunkra, hogy szentségében részesüljünk.
További olvasnivaló: Joni Eareckson: Joni (17 évesen nyaktól lefelé lebénult lány önéletrajza)
Szerintem a te érdemed, hogy találtál munkát. DE ha neked ez segített, akkor semmi baj nincs vele.
A baj ott kezdődik, mikor a vallásos emberek szerint, egy ima miatt a fizika törvényei megszűnnek és egy természetfeletti lény csodát tesz. Szerintem 2000 éves könyv alapján nem kéne beleszólni a tudományba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!