Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki miért hisz Isten létezésében?

Ki miért hisz Isten létezésében?

Figyelt kérdés
Megerősítést szeretnék tőletek, hogy ki miért hiszi, hogy létezik Isten. Én hiszek Istenben, de a környezetemben sajnos nem. És így nem jó, mert nem tudok beszélgetni olyan személyekkel, akik hisznek Istenben. Írjatok légyszí! Nem kelleneke regények meg ilyenek, csak pár mondat is elég lenne.

2015. okt. 22. 11:46
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:

Menj el templomba, vallási közösségbe, paphoz.

Mi itt nem hiszünk - akik meg hisznek, azok nem ugyanabban, vagy nem ugyanúgy, mint te, és a végén még átvágják a torkod.

2015. okt. 22. 11:57
 2/40 anonim ***** válasza:
én azért, mert Jézus beszélt róla.
2015. okt. 22. 12:37
 3/40 anonim ***** válasza:
31%
Mert van lelkem és erkölcsileg meg tudom ítélni mi a jó és mi a rossz. Ezt szerintem egy felsőbb hatalomnak köszönhetjük.
2015. okt. 22. 12:48
 4/40 anonim ***** válasza:
Nem tudnék nem hinni.
2015. okt. 22. 13:10
 5/40 anonim ***** válasza:

3

Milyen kényelmes ilyenkor megfeledkezni állatias mivoltunkról, ugye?

A pszichopatákról mi a véleményed? Ők ugyanis nem éreznek empátiát. Számukra nincs jó és rossz. És sokkal többen vannak, mint gondolnád.

2015. okt. 22. 13:10
 6/40 -a- ***** válasza:
31%

Pl: azért, mert létezik a világ.

Semmiből nem lesz véletlenül valami.

Semmiből nem lesz ok nélkül valami.

2015. okt. 22. 18:26
 7/40 anonim ***** válasza:
Mert érzem a jelenlétét. Segít, véd, tanácsot ad, amikor bizonytalanság vesz körül.
2015. okt. 22. 19:06
 8/40 anonim ***** válasza:
Sokáig ateista voltam, de aztán egy nap rájöttem, hogy én vagyok Isten.
2015. okt. 22. 20:05
 9/40 anonim ***** válasza:

"-a- nevű felhasználó válasza:

Pl: azért, mert létezik a világ.

Semmiből nem lesz véletlenül valami.

Semmiből nem lesz ok nélkül valami."

Ha behoztok egy komplex dolog magyarázatára (élet) egy még komplexebb dolgot (Isten) az nem oldja meg a problémát. Felmerül a kérdés ki teremtette meg a teremtőt és aki teremtőt teremtette őt ki teremtette? Végtelen regresszushoz jutunk és nincs megoldás. Ezért szerintem az Isten-hipotézis nem állja meg a helyét.

Lawrence Krauss: Univerzum a semmiből c. könyvében az ecseteli, hogy jöhetett létre a világunk a semmiből, kvantumfluktuációk által. Sajnos nem vagyok fizikus és nem is olvastam utána részletesebben a dolognak.

2015. okt. 22. 20:40
 10/40 -a- ***** válasza:

„Felmerül a kérdés ki teremtette meg a teremtőt és aki teremtőt teremtette őt ki teremtette?”

->Teremtő alatt a keresztény hit teremtetlenséget is vall. Teremtő= teremtetlen, örökkévaló. Isten nem lett, nem jött létre, nem fejlődött ki, nem teremtette valaki, hanem öröktől fogva van. Ján 1,3”Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.” ’Ki teremtette a teremtetlent?’ kérdésnek nincs értelme.

„Lawrence Krauss: Univerzum a semmiből c. könyvében az ecseteli, hogy jöhetett létre a világunk a semmiből, kvantumfluktuációk által.”

->Nem lényegtelen, hogy hogyan definiálunk valamit.

Krauss: „Semmi alatt nem a semmit értem, hanem azt az üres teret..”

Számomra a semmi az semmi, nincs tér.

Krauss: „..extrém kis méretek esetén a semmi igazából fortyogó rotyogó hab. Virtuális részecskék jelennek meg és tűnnek el olyan rövid idő alatt, hogy nem is láthatjuk őket.”

Számomra az elemi részecskék nem semmik, hanem valamik.

Inkább azt ecseteli, hogy az általa semminek nevezett valamiből hogyan jöhetett szerinte létre a világunk. Mennyire bizonyos a véleménye, mert azt mondja, hogy csak néha van igaza, de általában téved?:

„Az elméleti fizikusok mindig tudják a választ, csak néha igazuk is van.”

2015. okt. 23. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!