Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért akarja, hogy...

Isten miért akarja, hogy egész életemben áldozat legyek?

Figyelt kérdés
Az iskolában bántottak először, aztán most gúnyolnak sokan a neten. Nincs semmim, nincs életem, semmim. Szerintem kezdem meggyűlölni az Istent.
2015. okt. 21. 17:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Most olvastam a kérdésedet, látom, hogy két hónappal ezelőtti, de azért válaszolok, és remélem hogy segít.

Isten semmiképpen nem utál. Ha bántanak, az nem az ő akarata. Az emberiség egyszerűen bűnös természetű.

Én is mindig kívülálló voltam (és kövér is), és én se tudtam soha igazán beilleszkedni. Csúfoltak is, néha kövérségért, néha azért, mert magyar vagyok, néha egyébért...

Azokat a kommenteket, amelyek azt mondják, te tehetsz róla, szerintem nem kell túl komolyan venned. Nem azt mondom, hogy hibátlan vagy (senki sem az), de a csúfolódás, a zrikálás (még ha valódi tulajdonság miatt történeik is) soha nem az áldozat hibája. Az meg hogy betegség vagy kövérség miatt csúfolnak, az végképp nem a te hibád, hanem a gúnyolódóké. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy ne edzzél, ez most lelki és nem fizikai kérdés. A lényeg: a gúnyolódás, a zaklatás bűn, és nem az áldozat a hibás érte,és pláne nem Isten.

Amit én mondani tudok neked: Istenhez fordulj. Jézus (és ennélfogva Istten) amikor eljött, akkor elsősorban a szegény halászokhoz, a mindenki által gyűlölt vámszedőkhöz, a prostituáltakhoz és a leprásokhoz ment. Tehát csupa kigúnyolt, lenézett emberhez.

Az emberek bűneinek nem Isten az oka. Fordulj hozzá, és kérd a segítségét! Sokan éppen a nagy szenvedések után kerültek közel hozzá. A zsidó népet Egyiptomból Isten a rabszolgaságból hozta ki. Fordulj hozzá őszintén és bátran!

Ha még segítség kell, írj rám :)

2016. febr. 2. 17:01
 22/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Látom, hogy már nincs a profilod, de úgy érzem, ezt muszáj :)

20 perccel azután, hogy írtam neked, az unokanővérem a következő igehelyet küldte nekem sms-ben (szokott küldözgetni):

"Jakab 5

10

Vegyetek példát, testvéreim, a szenvedésben és a türelemben a prófétákról, akik az Úr nevében szóltak. 11Íme, boldognak mondjuk azokat, akik tűrni tudtak a szenvedésekben. Jób állhatatosságáról hallottatok, és láttátok, hogyan intézte a sorsát az Úr; mert igen irgalmas és könyörületes az Úr."

2016. febr. 2. 17:30
 23/24 anonim ***** válasza:
nem beszéltünk rólad előtte, tőlem függetlenül küldte :)
2016. febr. 2. 17:31
 24/24 KZitus ***** válasza:
A 21-es válszoló tanácsa sokat segíthet, ha oda figyelsz rá:-)
2016. febr. 2. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!