Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Neked személyesen mit jelent...

KZitus kérdése:

Neked személyesen mit jelent a Biblia olvasása?

Figyelt kérdés

De talán úgy is kérdezhetném, neked személyesen mit ad a Biblia olvasása?

Hiszen sokan, itt is, elavult könyvenek tartják. De nem mindenki gondolja így. Miért?

2015. okt. 19. 17:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
50%

"Istennek kedves a biblia olvasása. Ez a lényeg."

Akkor mielőtt elmennének a lényeg mellett...

A Biblia olvasása az egyháznak kedves.

Isten senkinek sem fogja megsimogatni a fejét azért,mert rendszeresen bújja a Bibliát.Az,hogy valaki a gyakorlati életében mit,és,hogyan valósít meg,az már lehet neki tetszetős.

2015. okt. 22. 09:46
 12/27 anonim ***** válasza:
*elmennénk.
2015. okt. 22. 09:50
 13/27 anonim ***** válasza:

nos, a farizeusok és a tanúk szerint ez a legfontosabb dolog, kivéve, ha jön a körzetfelvigyázó, vagy kongresszus van, vagy bibliatanulmányozás, mert ahhoz ugye nem kell biblia.

sőt: a társulati kiadványok JOBBak a bibliánál.

ez nem vicc,ezt konkrétan russel állította, és azóta is így működik ez a tanúknál.

bebizonyítsam?

kedves tanúk

szeretnék megtudni még többet 1914-ről.

mit olvassak el?

2015. okt. 22. 10:16
 14/27 anonim ***** válasza:
Nyugalmat békét.
2023. nov. 5. 10:26
 15/27 anonim ***** válasza:
Még ha csak "mesekönyv" is lenne (amit én nem hiszek), akkor is jó dolog olvasni, mert annyi bölcsességet, és tanúlságos elbeszélést tartalmaz.
2023. nov. 6. 18:28
 16/27 anonim ***** válasza:

Ejha, Ez egy nagyon régi kérdés. Akkor még nem volt Bibliám. Akkoriban bár elfogadtam Isten létezését, mint egy kreatív teremtő entitást, de a Bibliát valóban mesekönyvnek tartottam. Mondjuk 2009-ig Isten létével sem nagyon foglalkoztam.

Kisgyerekként olyan 10 évesen olvastam egy képes Bibliát 10 évesen, de az maradt meg később bennem, hogy mese valószínűleg.

Amikor a kérdést kiírtad, 2015 ben voltam 27 éves. Akkor már 6 éve elfogadtam , hogy Isten létezhet valamilyen formában. Végül is mindenben kerestem, ahol valójában nem volt ott. Helyette Isten helyett a sátánt találtam meg és hittem róla, hogy az az Istennek tetsző, ha olyan dolgokat teszek, amelyeket ma már természetesen tévútnak látok.

A sors úgy hozta, hogy korházba kerültem és egy betegtársam behozott magával egy bibliát. Kölcsönadta, hogy olvasgassam nyugodtan. Ajánlott belőle részeket, ami kezdőknek pont megfelelő. Valamiért a példabeszédeknél nyitottam ki és elkezdtem olvasni.

Az döbbentett meg, hogy amilyen helyzetben voltam és amiért a korházba kerültem, azok a dolgok szépen fel lettek vonultatva előttem. Akkor még nem értettem, hiszen én választottam a példabeszédeket, de később rájöttem, hogy semmi sem történik véletlenül. Bizony Isten beszélni akart hozzám és ezt a betegtársat küldte nekem a Bibliával. Végül megkértem a hozzátartozómat, hogy vegyen nekem egyet és hozza be nekem a korházba. Eleinte sokat adott. Elkezdtem sorban olvasni elejétől a végéig, de valamiért nem vált be. Aztán az újszövetségi evangélium ok viszont olvastatták magukat.

Ismeretet szereztem Jézusról. Érdekes volt, de egy időre félre tettem a könyvet. Amikor nagyon magam alatt voltam vettem csak elő egy kicsit.

Próbáltam azért földhöz ragadtan olvasni, nehogy elszálljak és agymosott kereszténnyé váljak. Nem tudom, valamiért féltem tőle, hogy megváltoztat , de ugyanakkor vígaszt is adott a nehéz napokon. életem legnehezebb és legszégyenteljesebb napján pedig az abból olvasott információk révén volt lehetőségem, hogy Jézushoz kiáltsak, mert kész, vége, be akarom fejezni az életem, ha nem tesz valamit. Aztán abban a pillanatban, ahogy könyörögtem teljesen megváltozott a szemléletem. nem voltam már egyedül, nem tűnt semmi sem nehéznek vagy bonyolultnak. Nem voltak már elvárásaim. Elfogadtam mindent úgy, ahogy van és ebbe az elfogadásba bele tartozott Krisztus is, mint megváltóm, aki ott akkor képes volt megérinteni a lelkemet és új életet adni nekem.

Hogy mit adott a Biblia nekem? Jelenleg 3 és fél év bónusz időt a földi életben. Ebben a 3 és fél évben pedig elfoglaltságot, életcélt, vigasztalást, bölcsességet és olyan mértékű ismeretet, melyről nem is gondoltam, hogy létezik, amikor a kérdésed kiírásra került.

Ezután már volt hova nyúlnom, ha bármi féle döntési nehézségbe kerültem. és volt ilyen, jócskán, de mindig választ kaptam vagy válaszra vezetett a Biblia a nehéz helyzetekben.

Meggyőződésem, hogy Isten akkora profi, hogy képes volt egy olyan könyv megalkotását megvalósítani, mely minden felmerülő kétséget képes eloszlatni és minden felmerülő problémára megoldást találni.

Oh, hogy milyen vak voltam 2015 ben. Mindenhol kerestem istent, de mintha becsukott szemmel tapogattam volna a sátán szarvait azt gondolva, hogy Istent érintem. A rengetegben elveszett sötét birkához hasonlítottam, akit végül Krisztus megtalált és hazaterelgetett.

Nem mondanám elavultnak. Minél többet olvasom, minél jobban megismerem annál inkább rájövök, hogy olyan ez a Biblia, hogy az ember ahogy megismeri az évek alatt, mintha egy szép, hasznos és nagyon is kedves ajándékot csomagolna ki. Vagy inkább olyan, mintha egy puzzle-t raknák ki a fejemben és mindig, ha újra olvasok egy igét, mintha forgatnám a kirakós egy darabkáját. A végső kép pedig egyre jobban hasonlít Magára az Istenre, kinek szerves része nyilván Jézus.

Egy bajom azért volt vele:

Kezdetben egy évig és néha hónapokig az volt, hogy sátán mindent megtett, hogy elérje, hogy ne olvassam. Elhatároztam, hogy olvasom, de olyan fáradtság jött rám, hogy azt nem tudom mihez hasonlítani. Inkább le kellett feküdnöm aludni. Aztán pedig egyre-másra mindenféle kísértések jöttek, amik nyilván el is tereltek hosszabb rövidebb időre az olvasástól.

Végül csak sikerült kinyitnom, de lelkileg elég kalandos módon. De utólag nézve ez az egész megtapasztalás csak még inkább elmélyítette végül a kapcsolatom Istennel.

Most írtam ide egy jó oldalt, de még több oldalt is szívesen írnék arról, amit a Biblia képes adni nekem. Kifogyhatatlan inspirációt is ad, ez nem vitás. de inkább be fejezem az írást, mert különben senki sem olvasná el. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Lehet nem ma lesz rá szükség, hanem igazán csak évek múlva, de mindenképpen hasznos olvasmány.

2023. nov. 7. 00:05
 17/27 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Első az imádság, Isten jelenléte, csendben: saját szavakkal, kötött szöveggel; dicsőítés, szentségimádás; szentmise.

A Szentírás olvasása a hit forrása. Minél inkább ismered az Úr szavait, annál több útmutatást adnak. De ezeket akarni kell követni.

Furcsa, hogy pont jehovás teszi ki a kérdést. Az nem Biblia, ami nektek van, hanem hamisítvány.

2023. nov. 7. 08:32
 18/27 anonim ***** válasza:
16 jó volt elolvasni!
2023. nov. 7. 10:19
 19/27 anonim ***** válasza:

16#

Köszi, hogy megosztottad a történetedet.

Én ma megint Ericet hallgattam, hogy közelebb kerüljek Jézushoz

[link]

A Biblia olvasása Jézussal való személyes találkozásom után az igazi identitásomat mutatta meg. Természetes lett számomra a természetfeletti.

Mennyei Édesapánk válaszait, útmutatását, mikor kerestem az Ő országának működését.

De mindenekelőtt a legnagyobb kincset Jézus Krisztust. Ő valóban a Mennyből alászállt kenyér. Áldjon Benneteket az Úr!

2023. nov. 7. 16:08
 20/27 anonim ***** válasza:
szépet irtál 19
2023. nov. 7. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!