A Biblia már nem egy elavult könyv? Hogyan hihetünk még benne napjainkban?
de.
Az emberi hülyeség határtalan
2
Akkor ezek szerint az alkimistáknak is igazuk van, nem. Szarból is lehet színarany, ki hitte volna
Az elavultságot nem időben kell mérni, hanem a betölteni kívánt funkció használhatóságában.
De rossz kifejezésnek tartom. Mert arra utal, hogy régen valami tartalma teljes mértékben igaz volt, de ma már nem.
Vagy pedig most is igaz, de hiányos és vannak jobb megoldások nála, amik tartalomban nem térnek el.
Szóval a kérdés az, hogy ha a Biblia be lett bizonyítva, hogy nem igaz, akkor miért hisznek benne?
Én igazából azt sem értem, hogy miért napjainkra vonatkozik a kérdés?
Régen emberek felvették, akik előtte soha nem hittek benne. Mitől ijedtek meg szerinted?
Vagy ha valaki beleszületett, mi a kérdés?
Azt, hogy én hogyan hihetek benne, azt speciel tudom.
De hogy te hogyan hihetsz benne, az engem is érdekelne.
Mert ezek szerint te is hiszel benne, hiszen T/1-ben tetted fel a kérdést :)
A Biblia nem más, mint egy érdekes, ókori, mitológiai könyv.
Aki valódinak gondolja a benne leírtakat, azt visszaküldeném óvodába.
Én azért hiszek benne,mert megtapasztaltam a benne leírtak valódiságát.Személyesen találkoztam a könyv szerzőjével.
Le lehet pontozni,de sok millió ember hisz benne,akiknek szintén volt természetfölötti élményük Istennel! :)
Részben igen, hiszen az ókori, palesztinai társadalom alapjai és törvényei köszönnek vissza belőle, amik a 21. században meglehetőse elavultak. A közhiedelemmel ellentétben azt a könyvet nem a mai embernek írták.
Mindazonáltal elvetni teljesen nem kell. Még a mai napig is megőrizte egy bizonyos tekintetben a szavatosságát, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az ókori művek pont attól örökzöldek, hogy olyan tanácsok is vannak benne, amiből a modern ember is meríthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!