Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia már nem egy elavult...

A Biblia már nem egy elavult könyv? Hogyan hihetünk még benne napjainkban?

Figyelt kérdés
2015. okt. 17. 17:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%

de.

Az emberi hülyeség határtalan

2015. okt. 17. 17:39
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
jaja. a gyémántok is milyen régiek már. ósdiak. több millió évesek. semmit nem érnek.
2015. okt. 17. 17:46
 3/12 anonim ***** válasza:
17%

2

Akkor ezek szerint az alkimistáknak is igazuk van, nem. Szarból is lehet színarany, ki hitte volna

2015. okt. 17. 17:52
 4/12 anonim ***** válasza:

Az elavultságot nem időben kell mérni, hanem a betölteni kívánt funkció használhatóságában.

De rossz kifejezésnek tartom. Mert arra utal, hogy régen valami tartalma teljes mértékben igaz volt, de ma már nem.

Vagy pedig most is igaz, de hiányos és vannak jobb megoldások nála, amik tartalomban nem térnek el.

Szóval a kérdés az, hogy ha a Biblia be lett bizonyítva, hogy nem igaz, akkor miért hisznek benne?

Én igazából azt sem értem, hogy miért napjainkra vonatkozik a kérdés?

Régen emberek felvették, akik előtte soha nem hittek benne. Mitől ijedtek meg szerinted?

Vagy ha valaki beleszületett, mi a kérdés?

2015. okt. 17. 18:40
 5/12 anonim ***** válasza:
Az emberek is elavultak.
2015. okt. 17. 20:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Azt, hogy én hogyan hihetek benne, azt speciel tudom.

De hogy te hogyan hihetsz benne, az engem is érdekelne.

Mert ezek szerint te is hiszel benne, hiszen T/1-ben tetted fel a kérdést :)

2015. okt. 17. 21:07
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

A Biblia nem más, mint egy érdekes, ókori, mitológiai könyv.

Aki valódinak gondolja a benne leírtakat, azt visszaküldeném óvodába.

2015. okt. 17. 22:11
 8/12 Roland G. ***** válasza:
31%

Én azért hiszek benne,mert megtapasztaltam a benne leírtak valódiságát.Személyesen találkoztam a könyv szerzőjével.

Le lehet pontozni,de sok millió ember hisz benne,akiknek szintén volt természetfölötti élményük Istennel! :)

2015. okt. 17. 23:43
 9/12 _Harry Potter_ ***** válasza:

Részben igen, hiszen az ókori, palesztinai társadalom alapjai és törvényei köszönnek vissza belőle, amik a 21. században meglehetőse elavultak. A közhiedelemmel ellentétben azt a könyvet nem a mai embernek írták.

Mindazonáltal elvetni teljesen nem kell. Még a mai napig is megőrizte egy bizonyos tekintetben a szavatosságát, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az ókori művek pont attól örökzöldek, hogy olyan tanácsok is vannak benne, amiből a modern ember is meríthet.

2015. okt. 18. 01:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem, nem elavult. Krisztus tanításai örökérvényűek, és a feltámadására is elég sok jel mutat. Egy keresztény ember számára pedig az Újszövetség a lényeges. Az Ószövetség meg azért értékes, mert megmutatja, hogy a próféták Isten által előre megjövendölték Krisztus eljövetelét. Így válik valószínűvé a könyv isteni ihletettsége. Ami elvault, az a Tóra első része, a Genezis, de ki tudja, hogyan került a Bibliába és miért... Az abban leírt dolgokat a tudomány tényleg felülírta, de a többi eseményt inkább igazolta, mint cáfolta. Például a tíz csapásra is van tudományos magyarázat, hogy hogyan zajlott, a mannára és a fürjekre is olvastam, és a Biblia leírásai alapján tártak fel sok régészeti leletet.)
2015. okt. 18. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!